G2004 vant HamKam Talentcup

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 16. Okt 2016

I helgen arrangerte HamKam sin årlige Talentcup på Hamar, denne helgen for 2004-årgangen. Årgangen stilte med et lag i 7er-klassen.


På lørdag var det gruppespill, og Korsvoll var i gruppe med Heradsbygda, Gjelleråsen og Gneist. Komfortable seire med mye godt spill ga en solid gruppeseier og avansement til A-sluttspill, av totalt fem sluttspill (A til E).


På søndag var første kamp kl. 08.00 mot Trauma i kvartfinalen. Etter en svak start og 0-1 tidlig, sto laget fram og snudde det til hele 6-1. Deretter ventet Nordre Land i semifinalen. Også her var Korsvoll det beste laget og vant 5-2. I finalen, kl. 19 på Børstad kunstgress, var det bergenslaget Fyllingsdalen som skulle måle krefter mot de kongeblå fra Oslo. En jevn kamp endte til slutt med seier 3-2 til Korsvoll!


Godt samspill med gode relasjoner, og strålende innsats fra samtlige, gjorde dette til en skikkelig lagseier. Vi gratulerer våre gullgutter!
Korsvolls 2004-gutter vant Sandarcupen

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 15. Aug 2016

GLADE GULLGUTTER: Viljar, Vilhelm, Rasmus, Hallvard, Nottov, Styrk, Filip James, Ola, Victor og Andreas.


Korsvoll G04 deltok i helgen på Sandarcupen i Sandefjord, som er Norges største helgeturnering. Laget spilte mot et år eldre gutter, og etter to seire og en uavgjort i gruppespillet endte de på 2. plass i sin gruppe - som sikret avansement til A-sluttspillet.


De slet noe innledningsvis, men på søndagen var det derimot ingen tvil. Samspillet ble bedre for hver kamp. Først ble Andebu slått 2-1. Kif Raumyr/Åsen fra Kongsberg ble deretter slått 5-0. I semifinalen knuste guttene Arna-Bjørnar fra Bergen 5-1, før de i finalen slo Storm fra Skien 4-1!


Jublende Korsvollgutter tok den store pokalen hjem til Korsvollhuset.
Før kampen: Lyn

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 5. Aug 2016

Gaute Skogtun scorte Korsvoll sitt mål, i tilsvarende oppgjør på vårsesongen. Møt opp i morgen og se om han kan gjenta den bragden.

I morgen er det klart for et av årets store kamper i avdelingen vår, den tidligere storklubben Lyn kommer på besøk til Korsvoll kunstgress. Bare i år er det over 10 spillere som har meldt overgang den ene eller andre veien (da er også yngres avdeling regnet med). Det er med andre ord to klubber som kjenner hverandre godt. Og selv om Lyn liker å ta på seg storebror-rollen i derbyet, så blir nok kampen jevnere enn hva ressurs-forholdet mellom de to klubbene er. Det så vi i vår-sesongen hvor oppgjøret endte 1-1 på Bislett.

Og selv om vi på Korsvoll elsker å hate Lyn, så må de og ikke minst Bastionen ha ros for engasjementet de klarer å skape rundt kampene. Så for oss, som for alle andre lag i avdelingen som møter Lyn, har vi gjort det vi kan for å skape en ekstra ramme rundt morgendagens kamp på Korsvoll Kunstgress.

Hva gjelder skadesituasjonen på A-laget, er det nå ikke en eneste skade. Noe som betyr at vi kan stille fullt lag i morgen. Det eneste skåret i gleden er at godstoget Adrian Thun må stå over grunnet karantene. Allikevel så er vi det laget i avdelingen som har scoret flest mål, så det vil garantert bli mål i morgen også. Og når vi møter et annet lag som også scorer mer en 2 mål i snitt per kamp, så bør morgendagens kamp garantert bli underholdene. Derfor håper vi at de lokale kommer å støtter opp under Korsvoll, når vi vet at Bastionen garantert gjør det samme for Lyn. Så skal vi sørge for at det også blir en fest ute på banen.

Vel møtt klokken 16.00 på Korsvoll kunstgress!
Høstsesongen er snart i gang, her følger en liten oppdatering

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 3. Aug 2016

A-laget er for lengst ferdig med sommerferien og lader nå opp til høstsesongens høydepunkt når Lyn og Bastionen kommer på besøk på lørdag. Tilsvarende oppgjør i våres endte 1-1 i en relativt kjedelig kamp som var preget av mye slitne bein etter en tung cup-kamp to dager før. På lørdag derimot finnes det ingen unnskyldning for at Korsvoll ikke skal yte sitt beste mot naboene litt lenger vest.

Over sommeren har det vært et par utskiftninger i troppen. Sørlendingen Preben Johnsen har tatt turen sørover igjen grunnet studier, vi takker Preben for innsatsen og humøret. Joakim Edvardsen Hem drar nordover til Trondheim etter Lyn-kampen, han også på grunn av studier. Heldigvis har vi fått inn en gammel kjenning. Anders Winther Kogstad har etter et halvt år i Skeid, nok en gang sett lyset og funnet ut at Korsvoll er den beste klubben å være i, vi ønsker han nok en gang velkommen til klubben, og håper han kan bidra med sitt gode humør både på og utenfor banen utover høsten.


Anders Winther Kogstad (her i duell med vår egen Adrian Thun), har valgt å ta turen tilbake til Korsvoll før høstsesongen.

Selv om vårsesongen var preget av mye ustabile resultater, ligger Korsvoll allikevel på den viktige 4.plassen før høstsesongen begynner, og mtp hvor tett det er i avdelingen vil vært eneste bonuspoeng vi kan hente med oss mot Lyn kunne være avgjørende til slutt. Målet for sesongen har selvsagt ikke endret seg. Vi skal jobbe godt igjennom hele sesongen for å kapre en av de 4 plassene som kvalifiserer oss til neste års regionale 3.divisjon. Og selv om Lyn som alltid er soleklare favoritter på lørdag mtp ressursene de har tilgjengelig, skal vi gjøre det vi kan for å gi dem kamp til døra.

Det er fortsatt meget jevnt i avdelingen før høstsesongen begynner på lørdag

Vi håper alle på Korsvoll møter opp på Lørdag og støtter gutta i blått. Klokken 16.00 på Korsvoll kunstgress.

Mer om kampen kommer fredag.
Ny sterk seier mot Strømmen 2

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 21. Jun 2016

Mandag kveld spilte A-laget vårens siste hjemmekamp, denne gangen var det Strømmen 2 som stod på motsatt banehalvdel. Før kampen skilte det kun 3 poeng mellom oss og Strømmen 2, så med seier kunne vi få et etterlengtet pusterom til lagene nedover på tabellen.

Daniel Moen Hansen (her fra kampen mot Skeid), fikk virkelig sagt "takk for sist" til gamle lagkamerater i Strømmen.

Kampen var faktisk den første i år som ble spilt i regnvær, men vårt trofaste publikum fikk heldigvis valuta for at de stilte opp. Første omgang var en jevnspilt affære, hvor Strømmen får eie mye ball. Selv om de temposterke Strømmen-spillerne skapte en del problemer for oss i 1.omgang, og spiller oss relativt dype til tider, står vi på imponerende vis i mot. Samtidig var det positivt å se at vi også til tider klarer å ha litt mer tålmodighet i eget spill, noe som gjør at vi også kommer til våre sjanser. Det var derfor ingen gjesp av en omgang selv om det sto 0-0 i målprotokollen til pause.

I pausen gjør vi ingen store endringer, men bestemmer oss å være litt mer aggresive i presset. Dette resulterte i at vi i starten av 2.omgang flere ganger vinner ballen høyt oppe i banen og virkelig får initiativet i kampen. Det tar derfor heller ikke mer enn 2 minutter før Daniel Moen Hansen blir felt i motstanders 16-meter boks, etter at vi har vunnet ballen høyt oppe i banen. I utgangspunktet var det Stig Markus Hovdal som hadde fått tilliten til å ta eventuelle straffespark, men storsinnet som han er ga han Daniel Moen Hansen æren får å dunke ballen i mål fra straffemerket. Etter dette fortsetter vi å ryste Strømmen, hvor vi flere ganger vinner ballen høyt i banen. Og en ser tydelig at kvaliteten på bevegelsene til Strømmen hadde falt fra 1.omgang, når de triller ballen. Noe som også gjorde det betraktelig lettere for oss å ligge godt i ramma, og satse noe mer på kontringer.

Etter 72 minutter får Strømmen en corner. Selv om vi får avverget det første innlegget lander ballen hos en Strømmen-spiller, som får banket ballen helt opp i vinkelen fra 7 meter. Heldigvis har vi et godstog på topp som heter Adrian Thun, og det tar ikke mer enn 2 minutter før han blir servert et glimrende innlegg på bakerste fra Daniel Moen Hansen som enkelt kan stanges i mål. 2-1.

Poengkongen Daniel Moen Hansen, tomålscorer Adrian Thun, og driblefanten Torbjørn Melhuus, kunne igjen ta med seg 3 poeng tilbake i garderoben.

2-1 scoringen gjør selvsagt at Strømmen måtte risikere noe mer i jakten på 1 poeng, og selv om vi blir spilt dype av og til, så klarer de ikke å trenge igjennom Korsvoll-muren. Et offensivt Strømmen-lag, gjør selvsagt at vi får mer rom å spille på i kontringsfasen, noe vi også klarer å utnytte. Etter god defensiv jobbing, får vi i det 86.minutt enda en kontring. Oppspillet ender i beina på Daniel Moen Hansen, som drar på seg tre Strømmen-spillere, før han på mesterlig vis finner en fremmadstormende Adrian Thun, som umarkert får en relativt enkel jobb alene mot keeper, og dermed kan fastsette sluttresultatet til 3-1.

Alt i alt, en meget sterk seier. Vi blir til tider spilt veldig dype men er ekstremt disiplinerte i den defensive jobbingen, som gjør at Strømmen ikke får skapt for mange sjanser. Samtidig viser vi at det ikke er tilfeldig at vi har scoret flest mål i avdelingen, når vi først får muligheten til å angripe. Dette gjør at vi igjen ligger innenfor topp 4, men det er fortsatt 180 minutter, med hard jobbing som gjenstår, før vi kan ta en velfortjent sommerferie.

Etter 12 runder spilt ligger vi nå på en 3.plass, men det er fortsatt meget jevnt i avdelingen.


Korsvolls 11'er: Marcus Kristiansen- Christian Helseth Sparre, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhuus, Truls Skrettingland, Trym Thorbjørnsen, Stig Markus Hovdal- Daniel Moen Hansen, Adrian Thun

Innbyttere:

Magnus Roerud <> Trym Thorbjørnsen

Isak Hågensen <> Christian Helseth Sparre

Joakim Edvardsen <> Daniel Moen Hansen
2 kamper på 3 dager ga 6 poeng

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 16. Jun 2016

De siste tre dagene har A-laget spilt to kamper, først mot Skeid 2 på mandag og mot Hasle/Løren på onsdag.

Fin start på uka

Kampen mot Skeid 2 viste seg å bli en fin affære for Korsvolls gutter. For Skeid 2 sin del var det tidligere Korsvoll-spiller Anders Kogstad som for anledningen bar kapteinsbindet, mens det for vår del var Truls Skrettingland som har sin fortid i Skeid som bar det stolte bindet. Det var med andre ord god tone mellom de to lagene før pipeblåseren satte i gang kampen.

Kampen starter litt rufsete for vår del, uten at vi på noen måte ble straffet for det. Det tok heller ikke lang tid før vi våknet ordentlig. Når godstoget Adrian Thun får 50 meter å løpe på i bakrom hver gang vi har ballen, så blir det farlig for alle lag i avdelingen. Første mål kom etter 15 minutter, når Christian Helseth Sparre, som for dagen var satt som høyreback fant Adrian Thun i bakrom på kanten. Den klassiske finta med å spille ballen på den ene siden og løpe på den andre, var like gammel som den var effektiv her. Så Adrian enkelt kunne finne en umarkert Lasse Brandal, som kunne banke inn dagens første Korsvoll-scoring i nærmeste hjørne.

Adrian Thun scorte to mål mot gamleklubben, her i duell med tidligere lagkamerat Anders Kogstad

Det tok heller ikke lang tid før mål nummer to kom. Etter en corner slått fra vår høyre side, som gikk gjennom feltet får Christian Sparre etter litt om og men, dratt seg ned til dødlinja og lagt ballen 45 grader ut igjen til en klinisk Lasse Alexandersen, som med sin rutine vet at fra den avstanden er det bare å sette bredsiden til. 2-0 til Korsvoll.

Lasse Alexandersen ble selvsagt hyllet for å ha scoret i nok en sesong.

Etter dette fortsetter kampbildet litt som før, Skeid triller ball, men står overraskende høyt med backfireren sin, som gir våre raske spisser muligheter gang på gang i bakrom. Litt mer presisjon i de avgjørende øyeblikkene så kunne det nok ha blitt flere mål i omgangen. Dessverre så blir det etterhvert litt for mange touch og litt for få bevegelser offensivt, noe som gjøre at vi i slutten av omgangen slipper Skeid noe mer med i kampen igjen.

I pausen blir vi enige om å gå "back to basic" og ri av Skeid-angrepene de første 10 min, eventuelt sette spikern i kista så fort som mulig. Daniel Moen Hansen syntes tydeligvis at alternativ 2 hørtes best ut. Og valgt derfor å sette ballen i mål fra ca 30 meter bak en feilplassert keeper, kun 1 minutt ut i 2.omgang. 3-0 til Korsvoll.

Dette gjorde at resten av kampen i bunn og grunn ble en transport-etappe. Skeid klarte aldri å mobilisere noe ordentlig trykk på oss, selv om de sto overraskende høyt med backfireren sin. Dette gjorde at vi etter 54 minutter kunne kontre inn 4-0, denne gangen var det Torbjørn Melhus som fikk æren av å sette ballen i nettet bak en utspilt keeper. Etter dette blir det foretatt mange bytter på begge lag, og det er positivt å se at de som kom inn gjør et godt stykke arbeid, selv om kampen i prinsippet var avgjort. Etter 71 minutter, drar innbytter Trym Thorbjørnsen seg ned på høyrekanten, og lobber ballen inn til en fremadstormende Joakim Edvardsen som skal sette ballen i mål. Adrian Thun hadde tydeligvis på et mål til mot gamleklubben sin, og satt derfor brystkassa si frem så den kunne touche han før den gikk inn i nettet.

På tampen av kampen ble det spilt 10 v 10 da Skeid fikk et rødt kort, mens Christian Sparre for oss måtte ut med en smell i foten. Ikke at det er noen unnskyldning for at vi slipper inn et mål, slik at Skeid også kom på lystavla.

5-1 ble derfor sluttresultatet i en relativt god kamp av våres gutter.

Korsvolls 11'er:

Marcus Kristiansen- Christian Helseth Sparre, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhuus, Daniel Moen Hansen, Truls Skrettingland, Stig Markus Hovdal- Lasse Brandal, Adrian Thun

Innbyttere:

Preben Haugland Johnsen <> Lasse Alexandersen

Joakim Edvardsen <> Lasse Brandal

Trym Thorbjørnsen <> Daniel Moen Hansen

Magnus Roterud <> Stig Markus Hovdal

Jørgen "Zucca" Ankerstad <> Truls Skrettingland

Korsvoll Fotball Senior ønsker å takke fotballprofessoren Gisle Botillen for støtten og for de nye fantastiske draktene som A-laget har fått. Vi ydmykt takknemlige for slike fine gaver!


Onsdagskvelden var det klar for ny kamp

Onsdagskvelden var det klart for ny kamp, denne gangen på Hasle/Lørens provisoriske hjemmebane på Årvoll. På forhånd visste vi at Hasle/Løren hadde fått to dager mer hvile enn det våre gutter hadde fått, samtidig visste vi at noe intern uro preget spillergruppa. Vi ante med andre ord ikke hva vi kom til å møte.

Kampen starter ok for vår egen del. Vi ser fort at hvis vi klarer å opprettholde et høyt balltempo så ville vi kunne få nok av muligheter til å dra seieren i land. For nervenes del var det deilig for oss på sidelinjen at det ikke tok mer en 7 minutter før Adrian Thun kontant banket inn kveldens første mål, etter en corner som Gaute Skogtun på bakerste headet fint inn i feltet igjen.


Korsvoll er nå det mestscorende laget i serien, og Lasse Brandal er Korsvolls toppscorer i serien med 6 nettkjenninger.


Etter 1-0 scoringen fortsetter vi å trille ball, mens Hasle/Løren forsøker å straffe oss på kontringer. Selv om det sjelden ble veldig farlig. Vi fortsetter å tre oss igjennom i mellomrommet til Hasle/Løren og både Truls Skrettingland, Torbjørn Melhuus og flere med har muligheten til å putte på 2-0. Allikevel må vi vente til det 39.minutt før vi får nok en scoring. Denne gangen etter et kjapt innkast som blir rullet opp på glimrende håndball-vis til en fremadstormende Daniel Moen Hansen som banker balle tilbake i lengste hjørne.

Men Korsvoll var ikke ferdig

Kun 2 minutter etter ruller vi igjen fint opp på høyresiden og vrir kjapt over motsatt i mellomrommet , til Torbjørn Melhuus som får en relativt enkel jobb med å sette ballen i mål alene med keeper. Selv om vi hadde en del smårusk før i omgangen, så det denne gangen ut som maskineriet var blankpolert. Uten tvil kveldens beste angrep...

I pausen var det en humørfylt gjeng som ble enige om å ikke slippe oss nedpå før Hasle/Løren var helt nedsablet. Tidligere i sesongen har vi hatt en tendens til å slippe oss ned mange hakk med en gang vi har ledet med mer enn 1 mål. Denne gangen responderte gutta godt. Det tok ikke mer enn 6 minutter av 2.omgang hvor en våken Lasse Alexandersen tar et hurtig frispark til en umarkert Torbjørn Melhuus, mens Hasle/Løren fortsatt ikke har blitt enige med dommeren. Torbjørn blir dermed to-målscorer når han igjen setter ballen kaldt i nettet alene med keeper. 4-0.

Resten av kampen blir en formalitet hvor vi har relativt god kontroll, helt til vi slipper oss litt ned de siste 10 minuttene. Da slipper vi Hasle/Løren litt for enkelt til noen gode muligheter, uten at de klarer å sette ballen bak Marcus Kristiansen i Korsvoll-buret.

Korsvolls 11'er: Marcus Kristiansen- Christian Helseth Sparre, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhuus, Truls Skrettingland, Trym Thorbjørnsen, Daniel Moen Hansen- Adrian Thun, Lasse Brandal

Bytter:

Magnus Roterud <> Lasse Alexandersen

Stig Markus Hovdal <> Trym Thorbjørnsen

Joakim Edvardsen <> Daniel Moen Hansen

Jørgen Ankerstad <> Lasse Brandal

Preben Haugland Johnsen <> Christian SparreAlt i alt må vi være svært godt fornøyd med de to siste kampene. Vi scorer hele 9 mål og slipper inn kun 1. Så jevn som serien er nå (det skiller kun 4 poeng fra 2.-8.plass), er vi selvsagt mest fornøyd med at vi har klart full pott, og vi ligger nå på den livsviktige 4.plassen i serien.

Neste kamp for A-laget er da mandag 18.30 hjemme mot Strømmen 2. Dette er da den siste hjemmekampen før ferien (to siste før ferien er bortekamper), så vi håper publikum møter opp som vanlig og støtter gutta i blått.
Helsvart i sommervarmen på Grorud

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 6. Jun 2016

Lørdag spilte A-laget sin 9.seriekamp for året borte mot Grei. Selv om tivoliet hadde rigget seg til ved siden av banen, var det lite som minnet om fest og moro ute på banen.

Det ble tap for Korsvoll i bortekampen mot Grei i helga. (Bildet er fra cuptapet mot Stabæk)

Vi starter kampen ganske så svakt. Altfor ofte gir vi bort ballen i farlige situasjoner. Hadde dette vært grunnet godt Grei-press hadde det vært en ting, men når vi gang på gang slår ballen rett i beina på motstanderen er det til å få magesår av på sidelinjen. Mulig man kan skylde på varmen, men det var ingenting som tydet på at den ekstreme varmen var lokalisert på kun en banehalvdel, så slike unnskyldninger skal også vi holde oss for god til.

Det tar ikke lang tid før Grei får sin første sjanse etter en at vi har mistet ballen langt nede på egen banehalvdel. Grei får til slutt frispilt en angriper som har den enkle oppgaven med å pirke ballen i åpent mål fra 6 meter, på finurlig vis klarer han, heldigvis for vår del, og sette ballen i tverliggeren. En skulle håpe at det ble en vekker for oss, men det tar ikke lang tid før vi igjen klarer å gi bort en corner uten at det skulle vært nødvendig.

Denne gangen får Grei, headet ballen over linja, og det blir godkjent mål. De lærde kan nok diskutere om målet i det hele tatt skulle vært godkjent, men det får så være. Etter dette fortsetter Grei og presse på, mens vi støtt og stadig er nummer to i dueller og sjeldent treffer hverandre i pasningsspillet. 2-0 kommer 8 minutter senere etter et innlegg fra siden, hvor vi igjen ikke rekker å være først på ballen.

Selv om dette muligens var den svakeste omgangen vi har spilt i år, kunne vi se tendenser til farligheter på topp, hvor Lasse Brandal til tider skapte svært så mye trøbbel for Grei-forsvaret. I pausen ble vi enige om å ikke grave oss ned, men hvertfall forsøke å snu kampen.

Selv om det ikke skulle så mye til, ble andre omgang heldigvis noe bedre. Vi begynner å vinne flere dueller, og klarer til en viss grad å sette et lite press på Grei, uten at vi skaper de helt store mulighetene. Helt til det har gått 20 minutter av 2.omgang. Bommen til Grei i første omgang blir bare en parantes i forhold til hva vår unggutt Isak Hågensen klarte. Etter godt angrepsspill, ser det ut som at Isak skal få æren av å sette inn ballen i åpent mål fra 1 meter, men på en uforklarlig måte er han uheldig og klarer å skyte ballen bakover(!). Etter dette lå det litt i luften at det ikke var vår dag i dag.

Resten av kampen preges av at vi presser Grei bakover, noe som gir dem noen farligheter på kontringer. Allikevel ebber kampen ut i en fortjent 2-0 seier til vertene. Det kan også nevnes at Grei får et rødt kort på overtid, etter at en Grei-spiller tilsynelatende slang med leppa etter en duell hvor Grei-keeperen blir liggende nede (hva som ble sagt vites ikke...).

Alt i alt, årsverste for vår del, og vi får prise oss lykkelig at neste kamp ikke er før neste mandag. Da kommer Skeid 2 på besøk til Korsvoll. Det ser ut som det kan bli en spennende sesong, nå som det kun skiller 1 poeng fra 3. til 8.plassen.

Korsvolls lag: Marcus Kristiansen- Isak Hågensen, Adrian Thun, Lasse Alexandersen, Stian Divaris Saugnes- Magnus Roterud, Truls Skrettingland, Christian Helseth Sparre, Trym Torbjørnsen- Daniel Moen Hansen, Lasse Brandal

Innbyttere:

Trym Torbjørnsen <> Joakim Edvardsen Hem

Magnus Roterud <> Preben Johnsen

Stian Divaris Saugnes <> Stig Markus Hovdal
Rekordstor interesse for klubbens fotballskoler

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 1. Jun 2016

Fjorårets fotballskoler slo rekord i antall påmeldte. Aldri har flere barn tilbrakt første og siste uke av sommerferien på Korsvollbanen. Påmeldingene til årets fotballskoler strømmer på, og det ser ut til at det blir ny rekord igjen i 2016. Les intervju med sportslig ansvarlig Eivind Sollie her.POPULÆRT: Mange barn ønsker å bruke to uker av sommerferien på Korsvolls fotballskoler


- Det må selvsagt være et tegn på at vi gjør noe riktig, men vi ønsker uansett hele tiden å forbedre oss. Det er aldri helt perfekt, fastslår Eivind Sollie, sportslig ansvarlig for Korsvoll Tine Fotballskole.

Det er fare for at ikke alle som ønsker å delta får plass - noe de har opplevd før.

- Vi har ikke flere baner enn de vi har, så et sted sier det stopp. Slik det ser ut nå blir det nok fullt før påmeldingsfristen, fortsetter han.

Men anleggsutviklingen gjør at det kan bli plass til flere enn tidligere.

- Forhåpentligvis har 5er-banen vår fått kunstgress til uke 33. Det gjør at vi får noe bedre kapasitet, sier Sollie.


Mange søknader om instruktørjobb

Det er ikke bare mange barn som ønsker å være en del av fotballskolen. Jan Solland og Eivind Sollie har en større søknadsbunke fra instruktører enn noensinne.

- Det som er synd med så mange søkere er at vi dessverre må si nei til flere, men vi er glad for at det å jobbe på fotballskolen oppleves som attraktivt.

Sollie er godt fornøyd med å ha mange kvalifiserte instruktører.

- Å ha kompetente instruktører er avgjørende for å få god kvalitet på aktiviteten. Alle instruktørene er fra egne rekker, og de aller fleste er tilknyttet A-laget, forteller han.

Det er under en måned til den første fotballskolen er i gang.

- Vi er godt forberedt og gleder oss enormt, avslutter Sollie.
Frank Ruben Sommerseter Olsen Sportslig Leder i KFY ut sesongen

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 30. Mai 2016

Frank Ruben Sommeter OlsenFrank Ruben Sommerseter Olsen (25) overtar som Sportslig Leder i KFY ut sesongen. Frank avslutter sin Bachelor innen fotball - i trening, coaching og idrettspsykologi på NIH denne uka og begynner i jobben som SL neste uke. Frank har vært trener i ungdomsfotballen hos oss de 2 siste årene og har også vært trener på Korsvollakademiet. Utover det har han erfaring som trener i Ready, RBK og Nationalkameratene (Trondheim).

Første uka vil han overlappe med Jonas som etter planen har siste arbeidsdag fredag 10. juni.

Vi benytter anledningen til å takke Jonas for innsatsen og ønske Frank lykke til!
Underholdende hjemme mot Rilindja

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 30. Mai 2016

Korsvoll kunne igjen juble for seier etter to kamper uten (her fra cupkampen mot Stabæk).

Lørdag spilte A-laget årets 8.seriekamp hjemme mot Rilindja. Etter tap i de to foregående kampene var det en revansjelysten gjeng som var klar til å reise kjerringa. Selv om det hele startet oppskriftsmessig for vår del med en tidlig 1-0 ledelse etter en noe heldig heading av Lasse Brandal, og 30 minutter der vi spiller til tider god fotball. Så var det de siste 60 minuttene av kampen som virkelig ga valuta for pengene for de oppmøtte på tribunen.

Meget mulig Lasse Brandal gjorde som her å lukket øynene på headingen som førte til 1-0, han virket ihvertfall overrasket selv over at ballen endte i nettet.

Det hele startet etter 34 minutter, hvor Rilindja mottar en meget tidlig julegave i form av et frispark til Korsvoll på midtbanen som blir spilt rett i beina på en Rilindja-spiller som kan utfordre oss 2 mot 1. 1-1.

Etter dette klarer vi ikke helt å finne tilbake roen, og det ser ut som vi blir meget stresset, men det ser ut som vi skal klare å holde unna til pause. Den gang ei, på overtid får Rilindja et noe billig frispark på 16-meterstreken vår. Som Alban Shipshani takker for ved å banke inn sitt andre mål for dagen i lengste hjørne.

I pausen er det lang ifra en slagen gjeng som satt i garderoben, men vi var enige om at vi måtte finne tilbake strukturen og roen i spillet vårt, å unngå at det ble Hawaii-fotball (om vi klarte å unngå det siste er undertegnede litt usikker på med tanke på sluttresultatet...). Uansett, så er det Christians Helseth Sparre som etter 50 minutter sørger for balanse i regnskapet etter en corner som til slutt ender i beina hans på 5-meteren.

Den gang ei

En skulle tro at vi da skulle fortsette å male på for snu det, men det tar ikke mer enn 4 minutter før Alban Shipshani banker inn 3-2 til Rilindja i en situasjon der vi egentlig er mer enn nok mann på rikitg side av ballen.

Dette skapte allikevel ikke noen form for panikk hos Korsvoll, da vi så rommene bak hos Rilindja ble større og større. Det tok derfor ikke mer enn 7 nye minutter før en lang ball ble stusset videre av Lasse Brandal, til Stig Markus Hovdal som banket ballen kontant i lengste hjørne. 3-3 og igjen nyvunnet tro på at vi skulle hale i land seieren.

Enda en gang, den gang ei

Denne gangen tar det ikke mer enn 3 minutter før Alban Shipshani banker inn sin fjerde scoring for dagen, etter et frispark som går tvers igjennom feltet uten og havner i lengste hjørne bak en utstpilt Marcus Kristiansen.

Igjen så viser Korsvoll karakter når Stian Divaris Saugnes får stå overraskende alene i felte på en dødball og kan utlikne til 4-4 kun minuttet etter. Selv om det nå stod 4-4 var det forstatt 25 minutter å spille, og mer enn nok tid for begge lagene og kunne raske med seg alle poengene. Heldigvis trenger ikke Korsvoll vente lenge før Lasse Brandal igjen våkner. Etter 70 minutter faller avgjørelsen når Lasse (hvis undertegnede husker riktig) neste kopierer dagens første mål, med en heading som går i en fin bue over Rilindja-keeperen, og tilbake i motsatt hjørne. 5-4 til Korsvoll.

De siste 15 minuttene av kampen presser Rilindja på mer og mer uten å klare og skape de virkelig store sjansene, og Korsvoll får mer og mer rom til å kontre på, selv om heller ikke vi klarer å score flere mål før dommeren blåser av for full tid.

Alt i alt en meget underholdene kamp for publikum, og isolert sett skal det bare mangle at vi vinner en kamp der vi klarer å score 5 mål. Med litt mer disiplin og is i magen, bør vi kunne avverge hvertfall 2 av målene til Rilindja. Vi tar allikevel med oss de 3 poengene og setter de på konto. Så får vi håpe at vi kan hente nye 3 poeng neste lørdag borte mot Grei.

Korsvolls lag: Marcus Kristiansen- Isak Hågensen, Adrian Thun, Lasse Alexandersen, Stian Divaris Saugnes- Torbjørn Melhuus, Truls Skrettingland, Christian Helseth Sparre, Stig Markus Hovdal- Daniel Moen Hansen, Lasse Brandal

Innbytter:

Rene Nicolai Johansen <> Isak Hågensen

Trym Thorbjørnsen <> Truls Skrettingland

Daniel Gulstad <> Stian Divaris Saugnes
Før kampen: Rilindja

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 25. Mai 2016

De siste to kampene har begge endt med tap for A-laget. Først 3-1 tap mot Skjetten, deretter tap mot Lørenskog 2 med det samme resultatet. Nå på lørdag, melder A-laget om å kunne still med tilnærmet full og skadefri tropp igjen, etter å ha vært noe redusert de to siste kampene.

De to tapene har samtidig gjort at man per dags dato ligger på en 5.plass, men det er veldig tett i serien. Rilindja som ligger 4 plasser nedenfor oss i serien, ligger kun 3 poeng bak. Det blir med andre ord ingen enkel motstander å skulle snu den den dårlige trenden som har vært i de siste to kampene. Rilindja holdt forrige helg Lyn (som leder serien) til uavgjort i 90 minutter, men måtte gi tapt på overtid etter scoring av tidligere Korsvoll-gutt Erik Botheim.

Rilindja er et nytt bekjentskap i 3.divisjon. Klubben ble opprettet av albanske gjestearbeidere i 1987, og har siden den gang klatret sakte, men sikkert oppover i seriesystemet. Det er deres første sesong i 3.divisjon, men har vist at de ikke skal taes lett på. De har mange raske og tekniske spillere, og har et ekstremt høyt toppnivå.

Torbjørn Melhuus stod for Korsvoll sitt eneste mål i forrige kamp. Forhåpentligvis ser vi enda flere mål i Korsvolls favør på lørdag.

Korsvoll på den andre siden spilte kun én god omgang borte mot Lørenskog 2, og presterte lang under pari i 2.omgang. Det resulterte derfor i 3 innslupne, og kun 1 mål for. Selv om troppen nå er mer eller mindre skadefri, håper vi både spillere og publikum møter opp og presterer på det nivået vi vet de kan.

Kampen starter lørdag klokken 16.00 på Korsvoll kunstgress,vel møtt!
Før kampen: Lørenskog 2

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 20. Mai 2016

Forrige helg endte det i årets første tap i serien hjemme mot Skjetten. Undertegnede var ikke selv til stede, men etter rapportene å dømme var det fullt fortjent seier da vi var rett og slett for dårlige på det meste. I morgen er det klart for å reise kjerringa igjen. På motsatt banehalvdel står da Lørenskog 2.

Lørenskog 2, klarte forrige helg å ta en sterk 1-0 seier borte mot Lyn. Hva slags lag de stiller med varierer noe, litt avhengig av hvordan skadesituasjonen til A-laget ser ut. De har gjort det bra hittil i år og ligger på en 4.plass, og har like mange poeng som oss. Det er derfor ventet en hard kamp om poengene i morgen.

Christian Helseth Sparre kan både spille stopper og midtbane, møt opp på Rolvsrud å se hvilken plass han vil dominere i morgendagens kamp.

For Korsvoll sin del har vi en god del spillere ute til denne kampen av forskjellige grunner. Det blir derfor noen endringer på laget fra de foregående kampene, da både David Lundström, Stian Saugnes Divaris, Lasse Alexandersen, Daniel Moen Hansen og Lasse Brandal er borte til morgendagens kamp. Vi har en god og stor tropp, og vi har derfor full tillit til at de som kommer inn, vil gå inn å ta muligheten på en glimrende måte.

Kampen spilles borte klokken 13.00 på Rolvsrud kunstgress, så gjerne ta turen å se om vi kan fortsette å kapre poeng. Serien er meget jevn så hvert eneste poeng kommer til å telle når vi summerer opp til slutt.

Vel møtt!
En travel uke endte i ny seier

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 10. Mai 2016

I går var det klar for den tredje kampen på 6 dager for A-laget, og det var gledelig at vi kunne ende uka med nok en seier. Grorud 2 sto før gårdagens kamp med en uavgjort og resten tap i årets sesong. Vi på den andre siden hadde fortsatt ikke tapt i serien, men tok på ingen måte lett på motstanderen.

Trenerteamet Trygve Lillehagen By(til venstre) og Petter Solland(til høyre), kunne smile for enda en trepoenger på en "ok-minus" dag.

Angrepsrekka til Grorud 2 besto av mange raske og tekniske spillere som gang på gang skapte trøbbel og nesten-sjanser mot oss i starten av kampen. Samtidig ga de fra seg mye rom, som vi kunne utnytte til vår fordel. Det tok derfor heller ikke mer enn 10 minutter før vi straffet Grorud-lage skikkelig. Etter å ha vunnet ballen høyt oppe i banen, var det en følsom lobb i bakrom fra Stig Markus Hovdal, som Daniel Moen Hansen på fint vis kunne banke inn mål. Dette var det første av forhåpentligvis mange mål Daniel har scoret for Korsvoll.

Daniel Moen Hansen kunne juble for sitt første mål for Korsvoll. Rutinert som han er, sørget han for å pådra seg en liten skade i etterkant slik at han kunne nyte målet sitt i stillhet på benken resten av kampen.

Deretter fortsatte kampen litt i samme spor, hvor Grorud triller mye ball og trykker oss godt tilbake, mens vi forsøker å straffe dem på kontringer. Etter 16 minutter, hvor vi ikke får pusha ordentlig ut bakfra, er det en enkel stikker som som setter oss ut av spill, hvor Grorud får tredd seg inn mellom stopper og back, hvor Grorud da til slutt får settet ballen enkelt i mål etter uegoistisk spill fra angriperne til Grorud. Heldigvis tok det ikke lang tid før Korsvoll-supporterne på tribunen kunne roe nervene igjen. Etter 23 minutter, vinner vi ballen dypt i banen, og spiller kjapt i bakrom til Lasse Brandal som hadde 60 meter med fri bane foran seg. Etter å ha løpt fra forsvarerne blir muligheten omsatt til mål, via keeper og via stanga. 2-1 til Korsvoll.

Først da begynner vi å komme ordentlig i gang, etter en glimrende stikker fra Daniel Moen Hansen til Lasse Brandal som på fantastisk vis driller hele kanten til Grorud får han sentret til en relativt umarkert Fredrik Dahm, som får omsatt nok en mulighet til mål. 3-1 til Korsvoll. I det 41.minutt er det Torbjørn Melhus som vinner ballen høyt oppe i banen mot et Grorud-lag som igjen blir tatt kraftig i ubalanse. Ballen ender opp til Fredrik Dahm, som kan sette sin andre for dagen i korthjørnet bak en utspilt keeper.

Selv om vi ikke eier så mye ball i første omgang, straffer vi Grorud kraftig når vi først vinner ballen. Så at vi skulle lede 4-1 til pause var muligens litt i meste laget. I pausen hadde vi fokus på å få samlet leddene litt igjen, da det litt for ofte ble for mye strekk i laget.

4-1 ledelsen så dessverre ut til å bli en kraftig sovepute for oss i andre omgang. Kampen fortsetter i samme spor, med et Grorud-lag som spiller mye ball, men sjelden klarer å bryte oss ned. Dessverre begynner vi å gi fra oss ballen litt for lett, når vi først vinner den i andre omgangen. Det blir i så måte en sjansefattig andre omgang, med litt for mye Hawaii-fotball til tider. Etter 62 minutter scorer Grorud sitt andre mål for dagen, og det står 4-2. Resten av kampen er relativt innholdsfattig, hvor vi blir spilt dypt uten at Grorud kommer til så veldig mange ordentlige målsjanser allikevel.

Dommeren kunne derfor blåse av, og vi kunne ta med oss alle poengene tilbake til Korsvoll. Etter 5 kamper ligger Korsvoll derfor nå på en fin 2.plass i serien, men samtidig har vi med unntak av Lyn ikke møtt noen av de andre lagene som foreløpig kjemper på øvre halvdel. Det positive er at vi har scoret flest mål av alle lag hittil, men vi har fortsatt en god del og gå på i forhold til det kollektive presset, som til tider blir litt for dårlig.

Neste motstander for Korsvoll blir Skjetten på lørdag klokken 16.00 hjemme på Korsvoll. Da håper vi enda flere tar turen for å støtte gutta i blått.

Torbjørn Melhus og Lasse Brandal noterte seg begge igjen med scoringspoeng.

Korsvolls lag: Marcus Kristiansen- Isak Hågensen, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhus, Truls Skrettingland, Daniel Moen Hansen, Stig Markus Hovdal- Fredrik Dahm, Lasse Brandal

Bytter:

Christian Helseth Sparre <> Daniel Moen Hansen

Daniel Gulstad <> Gaute Skogtun

Magnus Roterud <> Stig Markus Hovdal

Joakim Edvardsen <> Fredrik Dahm

Rene Nicolai Johansen <> Lasse Brandal
Referat fra Lommedalen-kampen og Før kampen: Grorud 2

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 9. Mai 2016

Fredag kveld spilte A-laget sin andre hjemmekamp for året på eget gress. På motsatt side sto Lommedalen som har hatt en noe tung start på sesongen. Det var med andre ord et revansjelystent Lommedalen-lag som sto på motsatt side. I forhold til hva vi visste om Lommedalen fra før, så så det ut som at de hadde bestemt seg for å spille litt mer direkte enn hva vi hadde forventet, dette skapte noe problemer for backfireren vår i begynnelsen, da sola også skinte bra fredags kveld. For vår del så triller vi mye ball bak og er tålmodige, men balltempoet blir litt for lavt til å kunne skape ordentlig problemer for Lommedalen. I tillegg til et dårlig balltempo, så spiller Korsvoll på seg litt for mange brudd i begynnelsen, noe som gjør at Lommedalen gang på gang for overgangsmuligheter (uten at det ble de store farlighetene av det).

Etter 15 minutters spill får Lommedalen et frispark høyt oppe i banen, men vi forsøker å telle opp i feltet, så setter Lommedalen kjapt i gang, og tar oss litt på senga. De får slått relativt upresset inn i feltet, hvor en Lommedalen-spiller har kommet seg inn bak backfireren vår, og får omsatt sjansen til mål bak Marcus Kristiansen. Heldigvis tar det ikke lang tid før Korsvoll våkner til. Dødballer har vi vært ekstremt farlige på i sereiestarten, og etter 19 minutter er det Torbjørn Melhus som får gleden av å banke ballen opp i vinkelen etter en corner som til slutt landet på straffefeltet. Resten av omgangen bølger frem og tilbake, men hvor vi stadig er nærmere og nærmere en ledelse.

Torbjørn Melhus har foreløpig vendt bort de fleste backene han har møtt i årets sesong, og kronet nok en god kamp med scoring.

I pausen får vi gjort et par nødvendige justeringer i forhold til å ikke låse fast angrepene våre i trange rom. Og etter 54 minutter, fosser Isak Hågensen (som fikk sin debut fra start) fremover og kombinerer først fint med Torbjørn Melhus, for deretter å sende ballen videre inn til Fredrik Dahm, som kjører en vending som sjelden blir sett i norsk 3.divisjon. Stopperen til Lommedalen, blir såpass finta ut at han takler Fredrik i stedet for ballen, staffe. Straffen er det Stig Markus Hovdal som får muligheten til å omsette til mål, men en sjelden straffebom fra Stig, gjør at godstoget Adrian Thun heller får banket inn returen. 2-1.

På slutten av kampen blir vi presset noe mer bakover, selv om det sjelden blir de store sjansene ut av det. Dette gjør også at innbytter Joakim Edvardsen(som kom inn 3 minutter før) får mere rom på topp på. På overtid dribler han seg fint inn langs dødlinja og gjør alt rett når han bredsider ballen på innsiden av keeperen med venstrefoten sin. Da var det game, set and match og 3 poeng til Korsvoll.

Korsvoll stilte følgende lag: Marcus Kristiansen- Isak Hågensen, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhus, Daniel Moen Hansen, Truls Skrettingland, Stig Markus Hovdal- Fredrik Dahm, Adrian Thun

Innbyttere:

Nicolai Johansen <> Fredrik Dahm

Magnus Roterud <> Stig Markus Hovdal

Joakim Edvardsen <> Daniel Moen Hansen

Det betyr at Korsvoll fortsatt ikke har tapt i serien og ligger nå på en 4.plass, før kveldens kamp mot Grorud 2:

I kveld klokken 20.15 spiller A-laget enda en kamp, denne gangen borte mot Grorud 2. Grorud 2 står med kun 1 poeng på de første 4 kampene, men har tapt kampene sine kun med 1 mål. Det blir derfor på ingen måte noen walk-over, for de som er glade i å lese tabeller. Grorud 2, består av mye unge raske og teknisk gode spillere, og har i løpet av våren tydeligvis fått til et tettere samarbeid med sitt A-lag som til daglig spillere i 2.divisjon. I motsetning til oss som nå har allerede gjennomført 2 kamper på 6 dager, har Grorud spilt en kamp mot Lyn, som de da tapte med 1 mål. Om våre gutter er preget av det tette kampprogrammet gjenstår og se.

Stian Divaris Saugnes har foreløpig vært solid på alle posisjoner i backfireren denne sesongen. Møt opp på Grorud og se Stian fortsette å tette igjen bakover.

For vår del er det et par endringer i troppen siden kampen mot Lommedalen. Adrian Thun må prioritere studier, mens David Lundström fortsatt er langtidsskadet. På den positive side er Lasse Brandal og Christian Sparre tilbake etter å ha måttet prioritere andre ting på fredagen.

Kampen spilles på Grorud Kunstgress klokken 20.15, ta turen og støtt gutta i kampen om å kunne være med å kjempe i toppen av årets sesong. Vel møtt!
Før kampen: Lommedalen

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 6. Mai 2016

Det går slag i slag for A-laget for tiden. Forrige kamp på tirsdag endte som kjent 2-2 hjemme mot Kjelsås 2. I kveld er det ny kamp, denne gangen er det den utsatte kampen mot Lommedalen som skal spilles på Krosvoll.

Lommedalen hadde en glimrende sesong i fjor å endte til slutt på en god 2.plass i sin avdeling. De er også tippet å være med helt opp i toppen i årets avdeling. Seriestarten deres har vært noe variabel med 1 seier og 3 tap (da er også NM-kvalifiseringen medberegnet). Det er ingen å Korsvoll som skal undervurdere kvalitetene laget innehar av den grunn, og det forventes at det blir en tøff og jevn match i kveld klokken 18.30 på Korsvoll.


For Korsvoll sin del har sesongen startet bra. Vi har fortsatt til gode å tape i serien, selv om vi etter en forrykende start med kampene mot Stabæk og Lyn, muligens har underprestert noe. Dette er selvsagt et inntrykk vi ikke vil ha med oss videre, og vi statser derfor 100% på å ta den første 3-poengeren på eget gress i kveld. Selv om vi til kveldens kamp mangler David Lundström, Christian Sparre og Lasse Brandal, har vi en god og bred tropp med spillesugne gutter som går inn å garantert gjør en minst like god jobb.

Så kom bort og nyt kveldssola på Korsvoll kunstgress i kveld klokken 18.30, og støtt lokalfotballen.

Vi ses!

Truls Skrettingland har vært solid på midtbanen hittil i årets sesong, men tør ikke garantere at han fører seg selv opp i målprotokollen i kveldens kamp.
Uavgjort i første hjemmekamp mot Kjelsås 2

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 4. Mai 2016

I årets første kamp på eget gress, var det keeperlegenden og gamle Korsvoll-treneren Steinar Brun som hadde tatt med seg en sterk tropp fra Kjelsås over elva i et forsøk på å gjøre livet surt for gamle kjente. Som foreventet stilte Kjelsås 2 med en meget sterk tropp med mange spillere fra klubbens A-stall på banen.

For vår egen del startet kampen bra. Adrian Thun og Lasse Brandal skapte mer enn nok trøbbel for Kjelsås 2 sin unge backfirer, men dessverre uten at marginene gikk i vår favør. I stedet endret kampbildet seg litt, og Kjelsås 2 fikk etterhvert trille mer ball, og skapt et lite trykk på vår sisteskanse Marcus Kristiansen. Selv om det ikke ble de helt store målsjansene ut av det, før vi selv gir bort en corner etter 14 min. Corneren ender til slutt i bena på Kjelsås' Anders "Kase" Osmunddalen, som fra 5 meter enkelt kan sette ballen inn i mål.

Etter dette blir sovner Korsvoll litt og vi klarer ikke helt å bli enige om hvordan vi skal sette presset. Samtidig klarer vi å stenge rommene fint bak oss, noe som gjør at resten av omgangen blir sjansefattig, helt til vi klarer å skape et brudd høyt opp i banen, og på den måten vinner et frispark fra 20 meter skrått hold. De som har fulgt med i Korsvoll sine treningskamper i vinter, vet at frisparkfoten til Stig Markus Hovdal har truffet mer enn den har bommet fra den avstanden, noe som også ble tilfellet i denne kampen. Fire kjappe steg og rett i krysset.

I pausen, får vi gjort noen avtaler på hvordan vi skal demme opp i oppbyggingsfasen til Kjelsås, og vi får etterhvert skapt flere farlige brudd på dem. Samtidig som vi på trenerbenken fort så at vi måtte sette de sjansene vi fikk, for å kunne beholde alle poengene på vestsiden av elva. Vi får etterhvert skapt flere farlige sjanser, men en blanding av uflaks og udyktighet gjør at vi ikke får satt ballen i nota.

Etter 80 minutter, ser det plutselig ut som om vi har sovnet i førsteforsvarsjobben, og Kjelsås får overraskende enkelt spilt ballen igjennom oss sentralt, hvor til slutt Andreas Dyve får pirket ballen inn via stanga til en 2-1 ledelse til Kjelsås. Heldigvis tar det ikke mer enn tre minutter før vi igjen viser hvorfor alle lag i serien frykter oss på dødball. En presis corner finner i det 83.minutt pannebrasken til Gaute Skogtun, som befester sin plass som toppscorer hittil i år, med sitt tredje mål for sesongen.


Nyervervelsen Daniel Moen Hansen (her fra kampen mot Hasle/Løren), har fortsatt til gode å tape i Korsvoll-drakta (da han ikke var med mot Stabæk..). Undertegnede håper det fortsetter ut sesongen.

Selv om vi presser bra på resten av kampen og har flere muligheter til å kunne sikre alle poengene, ender til slutt kampen med et ok (minus) 2-2-resultat. Vi tar med oss at vi fortsatt har til gode å tape i årets serie, og at vi fortsatt ligger godt an i forhold til å klare årets mål om en topp-4- plassering.

Både styreleder for KFS, Mathas Falck og tiltaksleder Jan Solland ser frem til neste hjemmekamp førstkommende fredag 18.30 mot Lommedalen (her fra kampen mot Lyn).


Laget mot Kjelsås 2: Marcus Kristiansen- Daniel Gulstad, David Lundström, Lasse Alexandersen, Stian Divaris Saugnes- Torbjørn Melhus, Daniel Moen Hansen, Truls Skrettingland, Stig Markus Hovdal- Adrian Thun, Lasse Brandal

Bytter:

Gaute Skogtun <> David Lundström

Magnus Roterud <> Stig Markus Hovdal

Trym Thorbjørnsen <> Truls Skrettingland

Fredrik Dahm <> Adrian Thun


Neste kamp for A-laget er allerede førstkommende fredag hjemme mot Lommedalen klokken 18.30, mer om den kampen kommer i morgen.
Før kampen: Kjelsås 2

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 3. Mai 2016

I kveld klokken 18.30 er det klart for den første hjemmekampen på nytt kunstgress for A-laget oppe på Korsvoll. På motsatt banehalvdel står Kjelsås 2, som har startet sesongen med en seier og to knepne tap. A-laget til Kjelsås har hatt en noe tung start på sesongen grunnet mye skader, men mange av de spillerne er etter ryktene på vei tilbake, noe som betyr at de fort kan stå på motsatt banehalvdel i kveld når vi møter Kjelsås 2.

Lasse Alexandersen traff tverrliggeren sist kamp, og skal etter ryktene ha skrudd et knepp ned på siktet før kampen mot Kjelsås 2.

For vår egen del er det nå 10 dager siden sist kamp. Som kjent endte det med en 2-0 seier på en relativt dårlig dag borte mot Manglerud Star. I kveld bør det ikke være noen slitne ben på Korsvoll, hvis vi skal ha et håp om å beholde alle poengene på vestsiden av Akerselva. Vi står foreløpig med 4 poeng på de første to kampene og håper å kunne komme igjennom uka (kamp igjen på fredag mot Lommedalen) ubeiseret.


Vi håper alle på Korsvoll kjenner sin besøkelsestid i kveld og møter opp å støtter laget, på det som forhåpentligvis blir den første av utallige seiere på det nye fantastiske kunstgresset.

Vel møtt!
Årets første 3-poenger i boks

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 25. Apr 2016

På lørdag spilte A-laget sin andre seriekamp i år. På motsatt banehalvdel sto nyopprykkede Manglerud Star. Vi hadde bestemt oss for at dette var en kamp vi skulle diktere, noe som gikk relativt bra i de første 10 minuttene. Da sto vi høyt og vant ballen ofte i gunstige posisjoner, men en hard og glatt bane (grunnet snøen som lavet ned før kampen) gjorde at vi litt for ofte bommet på pasningene i de avgjørende fasene av angrepet. Selv om vi triller mye ball i starten, ble balltempoet litt for lavt, noe som gjorde det vanskelig å åpne opp et relativt disiplinert MS-lag.

Etter et kvarter bestemmer vi oss for å legge oss lavere, da vi merker at det kollektive presset ikke var på ønsket nivå. Dette gjorde at MS, ofte kunne tre ballen inn i mellomrommet foran backfireren litt for lett, og det er de som får den største store muligheten, men en mesterlig redning av Marcus Kristiansen avverger skuddforsøket. Etterhvert som første omgang gikk og det kollektive presset falt mer på plass, begynte vi også å produsere flere muligheter. Etter godt press oppe på vår venstre side, vinner Torbjørn Melhus ballen og driller seg fint ned langs kanten, og kan legge en 45-graders pasning ut til en umarkert Lasse Brandal, som ikke lar seg be to ganger. 1-0 til Korsvoll.

Lasse Brandal (til venstre) lovte scoring, og leverte.....

På slutten av omgangen får en MS-spiller sitt andre gule kort for dagen, noe som selvfølgelig endrer forutsetningene for kampen litt. Vi får trille mer ball og får stadig flere cornere. Selv om både Lasse Alexandersen og Daniel Moen Hansen tidligere i omgangen var centimetere unna og curle ballen opp i lengste kryss, så er er det Gaute Skogtun som til slutt finner krysset med et flott hodestøt på overtid av omgangen.

I pausen blir vi enige om å ikke slippe oss ned på, og heller jage 3- og 4-0, enn å forsvare 2-0 ledelsen. Det viste seg å bli vanskelig. Lavt balltempo og upresise pasninger gjør at MS er fullt på høyde med oss i andre omgang, selv om de også slet med å komme til de virkelig store mulighetene. På trenerbenken bestemmer vi oss også får å utnytte de nye reglene med å kunne bytte 5 mann til det fulle. Det å bytte halve laget, preger selvsagt også kampen litt i andre omgang, og selv om vi har noen fine muligheter til å hamre spikeren enda lenger igjennom kista, så ebber kampen ut i en 2-0 seier til Korsvoll.

Marcus Kristiansen med seriesesongens første (av forhåpentligvis mange) clean sheet.

Alt i alt, ikke en veldig god kamp, men vi får heller se på det som positivt, at vi også kan sanke poeng på dager hvor vi er litt under pari.

Det må også nevnes at 17-år gamle Isak Hågensen fra egen junioravdeling fikk sin debut, og gjorde det meget god i den drøye halvtimen han var utpå. Gode og smarte valg, som også skaper et par direkte gjennombrudd for oss. Vel overstått!

Isak Hågensen var godt fornøyd med 3 poeng i debuten på seniornivå.

Korsvolls lag (4-4-2): Marcus Kristiansen- Stian Divaris Saugnes, David Lundström, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Magnus Roterud, Christian Sparre, Daniel Moen Hansen, Torbjørn Melhus- Lasse Brandal, Adrian Thun

Bytter:

Daniel Gulstad <>Gaute Skogtun

Nicolai Johansen <> Magnus Roterud

Isak Hågensen <> Stian Divaris Saugnes

Truls Skrettingland <> David Lundström

Stig Markus Hovdal <> Lasse Brandal


Vi takker Manglerud Star og dommere for kampen og ønsker dem lykke til videre i sesongen!

Neste kamp er tirsdag 3.Mai hjemme (og da endelig på eget kunstgress) mot Kjelsås 2.
Før kampen: Manglerud Star

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 21. Apr 2016

Lørdag 23.april er det klar for årets andre serierunde. Forrige uke ble en minneverdig uke, med kamp mot Stabæk i cupen og Lyn på bortebane i serien. To kamper som vi kom oss helskinnet og med æren i behold ut av. 4-1 tap mot Stabæk og 1-1 mot Lyn er absolutt akseptabelt. Selv om det kostet ekstremt med krefter for gutta.

Etter en rolig treningsuke hvor vi har forsøkt å spare opp litt overskudd igjen, satser vi for fullt for å kapre årets første 3-poenger mot et MS-lag som etter to tøffe kamper mot god motstand står med 0 poeng og 1-7 i målforskjell.

Manglerud Star som er nyopprykket, skal uansett ikke undervurderes da de i løpet av vinteren har hatt noen utskiftninger, og resultatene i de to foregående kampen har ifølge rapportene vært noe flatterende.

Korsvoll står som kjent med 1 poeng på 1 tellende kamp (kampdato for den utsatte kampen mot Lommedalen er fortsatt ikke klart). Selv om det er meget tidlig å begynne å studere tabellen nøye i sømmene, er vi allikevel ivrige på å få en så god start som overhodet mulig.

Lasse Brandal fikk ikke åpnet årets målkonto i serien mot Lyn, og satser derfor på dobbel uttelling borte mot MS.

Det er ingen skader å rapportere om til kampen mot MS, men litt rotasjon på laget kan det allikevel bli sammenliknet med de to foregående kampene.

Kampen spilles borte på Manglerud, og vi håper så mange som mulig av dere fra Korsvoll tar turen i solskinnet. Vel møtt!
KFY søker ny Sportslig leder

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 19. Apr 2016

KFY søker ny Sportslig leder

Det er med beklagelse vi må meddele at vår Sportslige leder, Jonas Stavnås, har valgt å si opp sin stilling. Vi skulle gjerne sett at Jonas hadde fortsatt, men han har konkludert med at arbeidsforholdene og -belastningen ikke var iht. hans forventninger, og velger å ta konsekvensen av dette etter "prøvetiden". Jonas fortsetter i stillingen inn til videre, så det er "business as usual" ift. Korsvollakademiet og annen aktivitet. Ift. arbeidsbelastningen har vi fått inn Martin Reymert til å bistå Jonas administrativt fram til sommeren.

KFY styret setter umiddelbart i gang en ny ansettelsesprosess, og dette innlegget er et element i så måte. Dersom dere kjenner personer som kunne være egnet til stillingen, så be dem ta kontakt med FY styret ved Lars Ritland, lars.ritland@korsvollil.no så snart som mulig. Stillingen er beskrevet i annonsen fra i fjor høst (under).

KFY styret v/Lars


Annonsen fra i høst:

Sportslig leder til Korsvoll Fotball Yngres avdeling

Korsvoll Fotball søker Sportslig leder til sin barne- og ungdomsavdeling. Sportslig leder (SL) skal planlegge og gjennomføre KFYs sportslige aktiviteter for å oppnå klubbens sportslige målsettinger innenfor de økonomiske rammer som er gitt av styret og de retningslinjer som følger av klubbens sportslig plan. SLs hovedoppgaver er:

 • Planlegging og gjennomføring av aktivitetene på Korsvollakademiet (KA), herunder ansettelse og oppfølging av trenere
 • Planlegging og gjennomføring av fotballskolen for 6-åringer
 • Arrangere kurs og informasjonsmøter for foreldretrenere i barnefotballen.
 • Ansettelse og oppfølging av trenere for våre ungdomslag.
 • Spillerutvikling for gutter og jenter
 • Være redaktør for den årlige oppdateringen av sportslig plan.


Da aktiviteten i KFY foregår på ettermiddag/kveldstid vil en god del av arbeidet måtte utføres på denne tiden.

Stillingen er en deltidsstilling (80-90 %) og rapporterer til KFY styret v/styreleder.

Det er utarbeidet en detaljert stillingsbeskrivelse som vil bli presentert for aktuelle kandidater.

Kvalifikasjoner
 • Trenerkurs og -erfaring fra barne- og ungdomsfotball er et krav
 • Idrettsutdannelse på høyskolenivå er ønskelig
 • Erfaring som spiller og trener vil vektlegges
 • Gode organisatoriske evne
Vi tilbyr
 • Tilrettelegging for videre faglig utvikling
 • Fleksibel arbeidstid som kan tilpasses annen jobb
 • Lønn etter avtale og tilpasset stillingsbrøk

Om arbeidsgiveren

Korsvoll IL - Fotball Yngres avdeling (KFY) er fotballavdelingen for barn og ungdom i nærmiljøklubben Korsvoll IL som aktiviserer mer enn 500 fotballspillere. Målet med aktiviteten er å ha med "flest mulig lengst mulig", og at det skal være mulig å bli god i egen klubb. Det innebærer blant annet å kunne tilby trenings- og kamparenaer på ulike nivå for spillerne våre. I tillegg til aktivitetene på ettermiddag og kveldstid har vi et eget fotballakademi som aktiviserer over 150 barn hver dag rett etter skoletid. Sportslig leder utgjør sammen hovedklubbens administrasjon den profesjonelle, operative ledelsen av KFY, men vi er fremdeles helt avhengig av den store innsatsen som mange engasjerte foreldre legger ned i styret, forskjellige utvalg og rundt de enkelte lagene.

Uavgjort mot Lyn

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 18. Apr 2016

Lørdag 16.april hadde ca 500 tilskuere tatt turen til Bislett for å se rivaloppgjøret mellom Lyn og Korsvoll. Det så ut som om begge lag bar preg av tunge bein etter onsdagens cupkamper, så det ble aldri det helt store fyrverkeriet ute på banen.

Gaute Skogtun(nr.61) i fin balansert stil banker inn 1-0 til Korsvoll.Før kampen visste vi at disiplin var nøkkelen til å få et godt resultat mot et ballsikkert Lyn-lag, så planen var klar; Ligge dypt, være tålmodig og la Lyn trille ball i egen backfirer og utnytte deres feil. Hele første omgang bar preg av nettopp dette. Lyn trillet mye ball på tvers, før de etterhvert slo langt mot bakrommet vårt.

Korsvoll forsøkte å utnytte ubalansen bak hos Lyn, når vi vant ballen. Dessverre gjorde tunge bein det noe vanskelig for midtbaneleddet vårt å støtte ordentlig opp om Lasse Brandal og Adrian Thun når vi vant ballen. Allikevel klarte våre to spisser og skape muligheter nesten på egenhånd. Og etter et kvarter spill fikk vi belønning for disiplinen vår. En corner for oss, landet etter litt klabb og babb i føttene på Gaute Skogtun som enkelt kunne sette inn 1-0 til Korsvoll. De fotballromantiske vil nok si at det var mot spillets gang mtp ballbesittelsen Lyn hadde hatt, men i forhold til sjansene laget hadde hatt var det muligens helt greit.

Kampen fortsatte videre i samme spor, hvor Lyn fortsatte å trille mye ball, og de få farlighetene som Lyn klarte å skape, ble mesterlig avverget av en strålende Marcus Kristiansen. Etter 39 minutter, glapp det dessverre for vår del. En stikker i bakrom, ender med at en rusende Marcus, treffer Lyn-angriperen som er på vei ut av feltet med ballen; straffe! Den setter Dag Andreas Balto for Lyn sikker til høyre for keeper.

I pausen var det mange slitne bein, og på trenerbenken ble det bestemt at vi måtte utnytte de nye reglene i 3.divisjon som tillater oss 5 bytter. Dette bar også andre omgang mye preg av. Andre omgangen ble til slutt et langt gjesp hvor Lyn er desidert nærmest å kapre alle de 3 poengene, men heldigvis for vår del var Fortuna på var side denne ettermiddagen. Kampen ebbet ut med 1-1, noe som for vår del er helt greit mot forhåndsfavorittene i avdelingen.

Neste kamp for vår del blir lørdag 23.april klokken 16.00 borte mot Manglerud Star. Håper minst like mange Korsvoll-patrioter tar turen bort til Manglerud for å støtte oss da også.
Et noe annerledes "Før kampen": Lyn

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 14. Apr 2016

På Lørdag er det igjen klart for et storoppgjør (relativt sett). Kampen er kanskje ikke den største i år, men den desidert viktigste. Det er kampen mellom storebror og lillebror, proffene mot amatørene, de som flyr høyt mot de som har bena godt planta på jorda. Rett og slett bitre naboer mot hverandre.

Selv om det mellom lagene eller på trenersiden ikke er de store konfliktene eller det sterke hatet til hverandre, så skal det gjøre vondt langt inn i sjela å tape for de røde og hvite for Korsvoll-gutter. Vi skal elske å hate Lyn og vica versa, sånn er det bare.

Lyn er visstnok klubben man skal gå til hvis man skal satse på en fotballkarriere, mens i Korsvoll er det visstnok slik at fotball bare er en fritidsaktivitet ved siden av skole, korps, langrenn, speidern osv. Jeg skal derfor heller ikke legge skjul på at den dagen det ble klart at det ikke var noen vei utenom vårt nivå for Lyn, så ble det med hjem et par ekstra hekto fra «plukk & mix»-hylla for å feire. Skadefryden min er nok ikke den følelsen jeg er mest stolt av, men inni hampen så deilig det er av og til allikevel ... Det er aldri skadefryden som motiverer meg, da holder man neppe lenge i denne bransjen. Samtidig er det ikke vanskelig å motivere seg, når man har muligheten til å jekke ned klubben som allerede før seriestart hadde utropt seg selv som serievinner. For dette er tross alt en kamp der Lyn har alt å tape. De er den store gjedda i sivet drømmer om å komme seg nedover elva til det store havet. Mens vi er en liten abbor i Sognsvann som bare håper vi overlever vinteren.

Vi vil vise Lyn at Korsvoll ikke bare er en haug avdanka spillere som har funnet seg en siste gravplass før voksenlivet tar over fullstendig. Vi er klubben som alltid er tro mot oss selv, og hvor ting tar den tiden det tar. Vi higer ikke etter å være større enn vi er. Vi er en klubb som setter pris på lojalitet, både på og utenfor banen. At 4 av de 11 som startet mot Stabæk på onsdag, også spilte mot Stabæk for 9 år siden ser jeg som et tegn på at vi har lykkes med det viktigste; Skape et miljø hvor folk har lyst til å bli værende og bidra for lokalmiljøet. Derfor er jeg heller ikke i tvil om at når Thomas Sandsør slipper inn mål mot oss på lørdag, så kommer han innerst inne til å smile litt. Fordi han, som alle andre, unner oss alt godt.

Det håper jeg dere på tribunen også vil gjøre, for alle elsker en underdog! Vel møtt på Bislett på lørdag kl. 16.00.
Cupeventyret er over for denne gang.

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 14. Apr 2016

Rammen for en cupbombe var optimal, borte på Grefsen Stadion. Og mange hadde allerede begynte å se seg om etter hørepropper på slutten, men den gang ei.

Stabæk stilte med så toppen lag de kunne, med unntak av kapteinen sin. Både for vår og publikums del var det et glimrende utgangspunkt for å kunne lage en minneverdig kveld på Grefsen stadion. Kampen begynte som forventet med et Stabæk-lag som holdt mye i ballen, mens vi lå disiplinert og gjorde det vanskelig for Stabæk å bryte igjennom. Selvsagt kom Stabæk med noen skremmeskudd tidlig i kampen, men ikke mer enn at hverken undertegnede eller andres hjerter måtte pumpe noe nevneverdig fortere. Før kampen hadde vi pratet om at vi kom til å få våre muligheter også, så lenge vi var disiplinerte (noe gutta var hele kampen igjennom), og etter 26 minutter fikk vi vår første store muligheter. Etter et innlegg og en gjenvinning som David Lundström elegant kippet over en fremadstormende backfirer, sto Adrian Thun i brytekamp med en av Stabæk-stopperne som måtte gi tapt for betongblokka Thun, som elegant lobbet ballen bak en utspilt keeper.

1-0 til Korsvoll, oppskriftsmessig(?). David, Adrian, Lasse B og Magnus syntes det ihvertfall.


Resten av omgangen fortsatte i samme sporet, med Stabæk som trillet mye på tvers, men sjelden kom til de største mulighetene. De gangene de kom seg rundt på sidene, var det nesten alltid en Korsvoll-spiller beredt på å klarere ballen unna eller blokkere. Etter 41 minutter kom det «forventede» baklengsmålet. En langball ut på kant og hardt inn til en Stabæk-spiller i fullt firsprang som satte ballen hardt mellom beina på en ellers glimrende Marcus Kristiansen.

I pausen var moralen meget høy, vi var enige om at det var et kjedelig tidspunkt å slippe inn utlikningen på, men samtidig at det ville vært utopi å tro at Stabæk ikke skulle klare å slippe igjennom muren vår en eneste gang.

2.omgang startet som den første, med et Stabæk-lag som trillet ball på tvers, men vi demmet opp fint i midtbaneleddet vårt. Etter hvert som kampen drøyde ut ble håpet om en sensasjon større og større, og frustrerte Stabæk-spillere slo etter hvert flere feilpasninger, og i noen minutter så det nesten ut som at vi skulle overta spillet. Dessverre klarte ikke David (må ikke forveksles med vår egen David) og holde Goliat bort fra eget mål resten av omgangen, og etter 83 minutter fikk Stabæk sin fortjente scoring. På trenerbenken var vi enige om at uansett sluttresultat, så kunne alle med blå Korsvoll-drakt gå hjem med hevet hodet. Det resulterte i at vi la om til 3 bak, for å gå for gull (evt 2.runde). Etter en heroisk løpsinnsats av hele laget, var det nok ikke så mye krefter igjen å mobilisere så det endte istedenfor med to baklengs til på slutten. Noe som i og for seg var helt greit….

Det ble til slutt Stabæk som kunne juble for seier.

Vi takker alle oppmøtte for å være med å skape en glimrende ramme på kampen, både egne og bortelagets fans var med å skapte en herlig atmosfære.


Fantastiske ballgutter fra Korsvoll G03, og resten av klubben bidro med fantastisk atmosfære.

Forhåpentligvis ser vi dere alle igjen på Bislett førstkommende lørdag klokken 16.00 når det er duket for enda en storkamp og mer underholdning, da mot Lyn! Vi ser at vi er sterkere sammen, og det håper vi hele klubben vil være med å bidra for mot klubbnaboen.
Før kampen: Stabæk

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 12. Apr 2016

Sist var det keeper Stian Straume som sørget for ekstraomganger, vi får se om vi kan klare noe liknende i morgen!


Da seriepremieren vår ble utsatt grunnet nye synkehull på banen vår, er det en spent men frisk og skadefri gjeng som er klare til kamp i morgen. Det er et lite skår i gleden at folkefesten blir flyttet over elva til våre gode naboer på Kjelsås, men 4 busstopp østover tror jeg ikke skal skade hverken tilskuertallet eller stemningen.

Onsdagens motstander spiller som de fleste vet til daglig i Tippeligaen. Selv om laget har slitt noe i starten av årets sesong, og står med 3 poeng på 4 kamper, så blir det nok ikke en enkel oppgave. Av meritter i klubben 104 år lange historie kan vi nevne et cupgull i 1998 og seriemesterskapet i 2008. Mens Korsvoll ikke klarte å komme til cupens første runde i fjor, tok Stabæk turen helt til semifinalen hvor de tapte mot Rosenborg etter ekstraomganger. Laget ledes i år av skotske Billy McKinlay som har en fortid som spiller i bla Dundee Utd, Leicester og Blackburn, før han gikk inn i trenerapparatet til Fulham.

For Korsvoll sin del, gjør den utsatte seriestarten at stallen er meget klar for kamp og vi bør ikke ha noen unnskyldninger for ikke å kunne yte maks i 2 x 45min(kanskje mer) på Onsdag. Med unntak av Stig Markus Hovdal og Daniel Moen Hansen som begge er borte, er stallen skadefri og tilgjengelige.

Forrige gang Korsvoll møtte Stabæk i cupen vant til slutt Stabæk etter ekstraomganger. De fleste av oss husker fortsatt jubelen som runget rundt på Korsvoll i 2007 da daværende keeper Stian Straume, satt inn 2-2 på slutten og sørget for ekstraomganger. Hvis ikke kan du lese mer om det her.

Bli med å lag ny jubel for Korsvoll! Både spillere og trenere gleder seg til onsdag klokken 18.00 på Grefsen Stadion. Vel møtt! Og husk at ballen er rund og cup er cup, så alt kan skje.

Husk å ta med penger til pølser og brus i pausen, og ikke minst til inngang.
KFY - Diverse administrativ informasjon

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 10. Apr 2016

Hei igjen lagleder/trenere/oppmenn i KFY,


Her er informasjon om følgende som vi ber dere lese:
 • Arrangørplikter ved hjemmekamper - VIKTIG for ungdomslagene!
 • Utgiftsrefusjon
 • Medlemsliste
 • Transaksjonslister
 • Treningsavgifter
 • Politiattester - VIKTIG!
 • Banereservasjon
 • Lagsadministrasjon - Spond etc.
Arrangørplikter ved hjemmekamper - VIKTIG for ungdomslagene!

Vi ber alle lagledere sette seg inn i sine plikter som arrangør av hjemmekamper: http://www.fotball.no/Kretser/oslo/Serie-og-kamp-adm/Generelt/Kampgjennomforing/.

De fleste arrangørplikter ved hjemmekamper er først og fremst relevante for ungdomsfotballen. I barnefotballen er er det verken oppsatt dommer fra kretsen side, ingen krav til kamprapport og heller ingen resultatrapportering, så da reduseres antall punkter vesentlig.

Lagleder for våre barnelag må selv skaffe dommere til våre hjemmekamper. Jonas vil komme tilbake med liste over "klubbdommere" for de som ikke har dommere i egne rekker.

Utgiftsrefusjon
Dersom man har hatt utlegg som skal dekkes av lagskassa (eller evt. klubben) skal man føre utgiftene i dette skjemaet: https://goo.gl/NEFhbr.
Utfylt skjema med bilag sammenstilles så til ett (1) pdf-dokument som sendes til faktura@korsvollil.no med emnet "Faktura - Utgiftsrefusjon - "

Medlemsliste
Her er KFY medlemslisten pr. i dag: https://goo.gl/PnQpS5
Dersom dere har spillere på deres lag som ikke er registrert, må dere be dem gjøre det iht. http://www.korsvollil.no/p/12276/medlemskap.
Dersom dere finner spillere som er sluttet, er det fint om dere sender en e-post til medlemsservice@korsvollil.no.

Transaksjonslister (kontoutskrift lagskassa)
Regnskapsfører jobber med oppdatering av lagskassene etter at klubbens regnskaper nå er godkjent. Vi forventer å kunne sende ut lister innen få dager.

Treningsavgifter
Planen nå er fakturering av ungdomslagene ca. 15. april og barnelagene ca. 1. mai. Lag som har liten beholdning i lagskassa, vil tilbys fakturering av egenandel til lagskassa samtidig med treningsavgiften.

Politiattester
Vi mangler fremdeles politiattest fra mange. Dette må vi få på plass nå før sesongen virkelig dras i gang. Informasjon: http://www.korsvollil.no/p/13970/politiattest.
Dersom noen mangler "bekreftelse på formål", så ta kontakt med undertegnede.

Banereservasjon
Vi vil, som en prøveordning, tilby trenere å reservere ledig banetid selv til ekstratreninger etc.. Forutsetningene vil være følgende:
 • Man tillates bare å ha én (1) aktiv reservasjon
 • Man tillates ikke å reservere mer bane enn det som normalt tildeles til trening for det aktuelle antall spillere
De som ønsker muligheten, tar kontakt med undertegnede på e-post. De vil så få tilgang til lagets Google-kalender og praktisk instruksjon.

Lagsadministrasjonsverktøy - Spond etc.
Mange av dere bruker allerede lagsadministrasjonsverktøy som Spond , Teamer.net, etc.. Imidlertid, det er fortsatt en del som ikke gjør det, og som benytter e-post, facebook, etc., så vi tenkte det er fornuftig å informere litt.
For egen del, som tidligere trener for J15 og nå lagleder, har jeg benyttet Teamer.net i 2-3 år og har vært fornøyd med det (evaluerte den og Teamsnap før jeg valgte Teamer). Før påske ble jeg imidlertid gjort oppmerksom på Spond (spond.com) og brukte ikke mye betenkningstid på å bytte. Det var spesielt Sponds gode håndtering av spiller-foresatte ("Guardian") relasjonen og sms-integrasjonen som var avgjørende for min del. Spond fungerer etter min mening veldig bra pr. i dag, men tjenesten videreutvikles kontinuerlig, og de kommer med ny funksjonalitet om ca. en måned som vil forenkle administrasjonsjobben vår ytterligere.

Mvh. for KFY styret, LarsCupkampen flyttet til Grefsen Stadion

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 10. Apr 2016

Grunnet flere synkehull på Korsvoll kunstgress som har blitt oppdaget de siste dagene, har vi blitt nødt til å flytte cupkampen mot Stabæk til Grefsen Stadion. Mer om kampen kommer på tirsdag.
Før kampen: Lommedalen og statusoppdatering for Korsvoll 2016

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 8. Apr 2016


I morgen lørdag 9.april klokken 16.00 er det endelig klart for seriestart i norsk 3.divisjon. Fra serieavslutningen i fjor mot Frigg til årets sesong starter, har vi hatt noen endringer i troppen. Lommedalen kom i fjor på en sterk 2.plass i sin avdeling i 3.divisjon, og er et «spillende» lag, som liker å holde ballen langs bakken. De har spilt én tellende match i år, i cupen. Den endte med 1-0 tap mot Grei etter ekstraomganger. Treningskamper er det vanskelig å lese noe ut av, så vi lar det være. Vi regner med at det blir en jevn og tøff kamp.


For Korsvoll sin del har det vært noen endringer i troppen siden fjorårets siste kamp.

Spillere ut: Anders Kogstad (Skeid), Mads Ellingseter (studier), Thomas Sandsør (Lyn) og Villiam Strømme (Frigg), Jon Peder Gjesdal (foreløpig lagt skoene på hylla) har alle skiftet beite over vinteren. For vår egen del er vi stolte over at 2 av 5 spillere som har forlatt Korsvoll, har gjort det ved å ta et steg opp i divisjonssystemet. Vi ønsker dem alle lykke til videre, og håper de alle finner veien tilbake til Korsvoll før beina ikke kan løfte dem lenger.

Spillere inn: I løpet av vinteren har tre spillere funnet ut at Korsvoll er stedet å være.

Lasse Brandal: Lasse Brandal er for mange på Korsvoll et kjent fjes. Etter noen år på flyttefot hvor han har banket inn mål jevnt og trutt på topp for både Lyn og Træff, er han endelig tilbake der han hører hjemme. På to tellende kamper har han allerede gjenåpnet målkontoen og står bokført med 2 mål på 2 kamper. Vi regner med å få mye glede av han utover i sesongen.

Daniel Moen Hansen: Troppen til Korsvoll består av mange meriterte spillere som har spilt på høyere nivå tidligere, men få kan allikevel matche CV’en til Daniel. Brann, Mallorca, Enköping, Ull/Kisa og Strømmen er bare noen av klubbene han har vært innom. Senest i fjor spilte han 8 kamper i OBOS-ligaen, før skader begynte å tære på kroppen. På trening har han spilt alle posisjoner (med unntak av keeper),men han trives best sentralt oppe i banen. Daniel har allerede vist at han ferdigheter og en mentalitet som vil kunne komme meget godt til nytte i sesongen som kommer. Vi ønsker han hjertelig velkommen.

Preben Johnsen: Ettersom vi mistet en glad sørlending i Villiam Strømme, har vi hentet inn en ny sørlending. 20-åringen Preben har i sine barndomsår vært i Vigør og senere Donn, før han sluttet seg til Grei i fjorårssesongen. Preben kan bekle flere roller, men med sin hurtighet er han skarpest på kanten av banen. Han er en meget ydmyk, men offensiv spiller, som kommer til å nyte godt av den innsatsen han legger inn i treningsarbeidet. Vi håper derfor at han tar store steg i løpet av sesongen, og er allerede en fin bidragsyter i spillergruppa.

(Bilder av gutta skal komme, men foreløpig må du nok møte opp på kampen i morgen for å se dem...)Stallen til Korsvoll IL ser per dags dato slik ut for sesongen 2016:

Marcus Kristiansen (kee), Ole Fredrik Morthen (kee), Gaute Skogtun, Lasse Alexandersen, David Lundström, Stian Divaris, William Lloyd, Nicolai Johansen, Daniel Gulstad, Stig Hovdal, Torbjørn Melhus, Magnus Roterud, Jørgen «Zucca» Ankerstad, Truls Skrettingland, Christian Sparre, Trym Torbjørnsen, Fredrik Dahm, Adrian Thun, Lasse Brandal, Daniel Moen Hansen, Preben Johnsen, Joakim Edvardsen, Isak Hågensen (hospitant).

I tillegg har vi flere hospitanter fra yngres avdeling som jevnlig er med og trener, og som garantert kommer til å få prøvd seg i årets sesong.

Så da håper vi så mange som mulig kommer og ser på årets første kamp, på vår nye bane i morgen klokken 16.00 på Korsvoll! Og gjerne tar turen innom for en pølse eller brus i kiosken i pausen.
KFY - Administrative endringer - bestillinger, kontakt, etc.

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 7. Apr 2016

Hei lagleder/oppmenn/trenere i KFY,


En ny, spennende fotballsesong er i gang for noen og rett rundt hjørnet for andre. Som dere kjenner til, har vi redusert bemanningen på Kontoret noe ift. tidligere år. Forutsetningen for å gjøre det uten å slite ut Sportslig leder, Jonas, er at vi legger mer administrativt arbeid til frivillighet. Videre ser vi også at vi er nødt til å strukturere tilgjengeligheten til Jonas, så han får en håndterlig arbeidssituasjon. I første omgang gjør vi følgende grep:
 1. Bestillinger
  1. Alle bestillinger av basis lagstreningsutstyr som baller, vester, hatter, etc. skal nå rettes til styremedlem Christian Brinch, cnbrinch@gmail.com.
  2. Alle fellesbestillinger av plagg i Korsvollkolleksjonen kan gjøres direkte med Torshov Sport ved Petter Ønvik <petter@torshovsport.no>. Åpne bestillinger følger dere opp direkte med Petter eller sekundært med Christian.
 2. Kontakt med Jonas
  Det er mange som vil ha tak i Jonas, så vis måtehold ift. telefon og meldingskommunikasjon. For å skjerme ham innfører vi følgende "åpningstider" for telefon og meldinger (sms++):

  09:00 - 13:00 hverdager
 3. Banereservasjon
  Så snart treningskabalen er lagt inn i kalenderen, vil vi som en prøveordning legge opp til at trenerne selv kan reservere ledig banetid på nettet (med sin Google bruker). Vi kommer tilbake til dette i løpet av helgen.
 4. Dommerregninger (først og fremst ungdomsfotballen)
  KFY håndterer nå KUN dommerregninger på e-post. Lagledere skal ikke betale dommer etter kamp, men må be dommer sende klubben dommerregninger som pdf-vedlegg til e-post. E-posten sendes til faktura@korsvollil.no (, eller eventuelt til lagleder som så må sende til faktura@korsvollil.no). Regningen vil da bli registrert i økonomisystemet for godkjenning og utbetaling.
Lykke til med sesongen!

Mvh. KFY styret ved LarsJenter ungdom på treningssamling i Gøteborg

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 2. Apr 2016

Jenter ungdom (13-19 år) er i helgen på treningssamling i Gøteborg. Under ser dere bilde av gjengen med trenere.
Stabæk blir første hinder for Korsvoll i cupen

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 1. Apr 2016

I dag ble første runde av NM satt opp, og spenningen var stor med tanke på om vi kunne vente oss storfint besøk til Korsvoll kunstgress. Første hinder på veien mot Ullevål, blir en gigantisk utfordring!

Onsdag 13.april kommer Tippeliga-laget Stabæk til Korsvoll Kunstgress for å måle krefter med våre gutter.


-Vi hadde drømt om dette, og gleder oss nå ekstremt til å lage folkefest på Korsvoll. Selv om vi har noen saftige lokaloppgjør mot Lyn senere i år, så blir nok dette den største kampen på Korsvoll ikke bare i år, men de siste 10 årene. Jeg regner med at publikum kjenner sin besøkelsestid. Så skal ihvertfall vi som verter, gjøre vårt ute på banen. Allikevel tror jeg vi skal være meget forsiktig med å garantere en hjemmeseier, men det skal aldri være lett å slå Korsvoll på hjemmebane og det håper vi at Stabæk også får merke, sier Korsvoll-trener Trygve By.


Hva gjelder meritter i cupen har Stabæk litt mer å slå i bordet med enn det Korsvoll har. Vant cupen sist i 1998.

Korsvoll på sin side har foreløpig kun fått deltatt på cupfinalen som dugnadsarbeidere i kioskene. Samtidig som man ikke skal glemme at Korsvoll klarte å holde Stabæk til ekstraomganger i 2007 (etter at daværende Korsvoll-keeper scoret rett før slutt).

Vi inviterer derfor til folkefest på Korsvoll kunstgress og håper hele Korsvoll kommer for å støtte Petter Solland og Trygve By sine menn. Det vil være noe optimistisk å satse på seier i denne kampen, men vi skal huske på at cup er cup.

Mirakler kan skje, og kanonen skal ihvertfall vaskes slik at den er klar for en eventuell cupbombe på Korsvoll Kunstgress!

Vi kommer tilbake med mer senere.
Korsvoll videre til Cupen

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 31. Mar 2016

Det begynner å bli mange år siden sist Korsvoll klarte bragden med å kvalifisere seg til NM (sist i 2011). Det var derfor en meget glad og lettet gjeng som kunne ta turen hjem etter endt kamp mot bydelsnabo Hasle/Løren onsdag kveld. Som ventet ble det på ingen måte en lett kamp, og de oppmøtte fikk full valuta for bensinpengene sine da kampen dro ut til 120 minutter.


Gode tendenser

Første omgang startet som ventet med høyt tempo og mye dueller, noe som resulterte i mye stopp i spillet. Det var aldri i nærheten av å skulle utarte seg til en stygg kamp da kveldens dommertrio, viste seg å ha god kontroll hele kampen igjennom. Etter en start med mye feil på siste tredjedel av begge lag, var det Korsvoll som etter hvert fikk et visst initiativ i kampen. Muligens burde det allerede etter 15 minutter stått 1-0 til hjemmelaget, etter at Lasse Brandal snappet opp en stygg feilpasning av Hasle/Lørens backfirer og serverte Torbjørn Melhus 1 v 1 mot keeper. Kun en meget kvalifisert redning av keeper, sørget for at det fortsatt stod to smultringer på måltavla. 5 minutter senere fikk Lasse selv muligheten, men igjen gikk keeperen seirende ut av duellen. Til pause stod det fortsatt 0-0 i målprotokollen, selv om man følte at Lady Fortuna, ikke hadde ankommet Myrerjordet slik en gjerne skulle ønsket.


Skulle det bli «den» dagen?

2. omgang starter som første omgang avsluttet. Med et Korsvoll-lag som har mye initiativ, men sliter med å bryte ned et godt Hasle/Løren forsvar. Samtidig satt man bekymret for enkeltferdighetene til et par av Hasle/Løren-gutta. 55 minutter kommer Hasle/Løren på en kontring, og selv om man har nok mann bak ballen, får Hasle/Lørens Flamur Loku banket ballen i lengste hjørne fra skrått hold bak Marcus Kristiansen i Korsvoll-målet. Følelsen av at det kunne bli den dagen, hvor marginene ikke var i vår favør begynte sakte, men sikkert å snike seg inn. Det ble heller ikke bedre av at kampen så ut til å skulle dabbe av litt, grunnet mye stopp i spillet.


Snuoperasjonen i gang

75 minutter ut i kampen får Korsvoll endelig hull på byllen. Etter et av utallige mange innlegg fra kanten, får vi avsluttet på mål, men en god keeper måtte endelig slippe retur. Heldigvis havnet den returen rett i beina på Christian Sparre, som fikk en enkel jobb med å sette ballen rolig bak en utspilt keeper. Situasjonen ble heller ikke bedre for Hasle/Løren sin del, da en av spillerne deres pådrar seg sitt andre gule kort for dagen, for å sparke bort ballen 2 minutter senere. Dette resulterte selvsagt i at Korsvoll kunne pushe flere mann fremover i banen. Allikevel klarer man ikke å avgjøre kampen til full tid. Noe som da selvsagt betydde nye 2 x 15 på Myrerjordet.


Maskineriet fortsetter.....

I ekstraomgangene ble til slutt det store spørsmålet om Korsvoll skulle klare å avgjøre kampen, eller om Hasle/Løren skulle klare å holde scoren lik til straffespark. Rommene for Korsvoll ble stadig større, og man fortsatte å male på kant, men ballen hadde ikke særlig lyst til å passere Hasle/Løren-keeperen. Etter 117 minutter bestemte Torbjørn Melhus seg for at nok er nok, og plasserte ballen via stanga i mål oppe i vinkelen, fra ca 15 meter. Dette resulterte i at Hasle/Løren måtte forsøke å angripe med det lille de hadde igjen av krefter. Lasse Brandal takket for de ekstra rommene som ble igjen for han på topp og banket likeså gjerne inn 3-1 i det 119.minutt. Game, Set and Match!


Torbjørn Melhus er klar for NM, er du?


Etter 5 lange år uten NM på Korsvoll, kan vi nå vente i spenning til fredag klokken 13.00 på hvem som blir første hinder for Korsvoll på veien mot Ullevål.

Vi gratulerer også Daniel Moen Hansen med en god debut (presentasjon kommer senere).

Korsvoll (4-4-2): Marcus Kristiansen- Stian Saugnes (Nicolai Johansen, 89min), Lasse Alexandersen, David Lundström, Gaute Skogtun – Torbjørn Melhus ,Trym Torbjørnsen(Christian Sparre,55min), Stig Markus Hovdal (Daniel Moen Hansen, 65min)- Lasse Brandal, Adrian Thun
Før kampen mot Hasle/Løren onsdag 30.mars

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 29. Mar 2016

Viser Korsvoll- Hasle Løren før kampen.jpgViser Korsvoll- Hasle Løren før kampen.jpgViser Korsvoll- Hasle Løren før kampen.jpgViser Korsvoll- Hasle Løren før kampen.jpg


Etter en lang vinter på Korsvoll er det endelig klart for årets første offisielle hjemmekamp. Ettersom
vinteren ikke helt har sluppet taket i vårt nye fantastiske kunstgress, får vi ironisk nok ikke brukt det
enda. Vi må derfor ta turen over elva, og spille kampen på vår nabo Kjelsås sin bane på Myrerjordet.


Som mange av dere vet, får vinneren av denne kampen delta i årets NM. Vi i Korsvoll satser derfor på
hjemmeseier og forhåpentligvis en prestisjetung motstander i cupens første runde.


På motsatt banehalvdel på Myrerjordet klokken 18.00 står Hasle/Løren. Et lag vi kjenner relativt godt
fra før, etter at vi spilte i samme avdeling som dem i fjor (noe de for øvrig også gjør i år). Fjorårets to
oppgjør var to tette bataljer, hvor Korsvoll gikk seirende ut av dem begge (seier 2-1 og 1-0). Etter
sigende har Hasle/Løren-trener Jonny Hanssen gjort noen endringer i stallen som var med i fjor.
Hvordan dette slår ut blir spennende å se, men deres solide 7-0 seier i første kvallikrunde i NM mot
Oldenborg, tyder på at onsdagens kamp kan bli god, jevn og spennende.


Vi håper så mange som mulig kommer og støtter gutta i kongeblått.

Kampstart 18.00 på Myrerjordet.

Hvordan Korsvoll sin stall ser ut for sesongen 2016, så vil det komme en oppdatering om det i løpet av
neste uke. Kort fortalt, kan vi fortelle at stallen er heltent til onsdagens kamp.Handledager hos Torshov Sport 6. og 7. april

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 25. Mar 2016

Torshov Sport inviterer til handledager onsdag 6. april og torsdag 7. april kl. 10.00-20.00. Det vil være mange gode tilbud i fotballbutikken i Sandakerveien 35B!


Fotballsko fra Adidas min 20%

Klubbtekstil fra Adidas 25%

Tilbud på en mengde fotballsko, Jr. fra kr 99,-, Sr. fra kr 299,-


Velkommen!Foto: Torshov Sport
Korsvoll avanserte videre til 2.kvalifikasjonsrunde i NM

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 17. Mar 2016

I går (16.mars) ble fotballsesongen sparket i gang for fullt for Korsvoll. Etter treningskamper med noe varierende tropper og resultat, var det endelig igjen en kamp som betydde mer en ekstra trening for gutta i kongeblått.

På motsatt banehalvdel i Fredrikstad sto Trosvik IF som gjorde en god figur i fjorårets 3.divisjon.

Det var tydelig at vinterdvalen ikke var helt ute av kroppen hos gutta, i første omgang. Omgangen ble preget av litt mye passivitet defensivt og litt for mye utålmodighet offensivt hos Korsvoll, noe som gjorde at Trosvik fikk trille mye ball, uten å komme til de helt store sjansene. En relativt lite minneverdig omgang....

I pausen blir det etterlyst mer energi, noe gutta responderte bra på. Standarden ble satt tidlig da Stian Divaris ble taklet nesten opp på toglinja, ved siden av banen tidlig i andre omgang. Så det var klart at heller ikke Trosvik var fornøyd med den første omgangen. Tempoet ble noe høyere hos begge lag, og Korsvoll vant etter hvert ballen mer og mer etter godt aggressivt press fra hele laget. I tillegg skapte stadigvekk temposterke Adrian Thun og Lasse Brandal mer og mer trøbbel for Trosvik-forsvarerne. I det 54. minuttet får vi «endelig» betalt på en corner som etter litt klabb og babb ender hos Gaute Skogtun, som får en enkel jobb med å pirke ballen over målstreken for årets første tellende mål. Etter målet fortsetter kampen i samme bilde med høyt tempo, god aggressivitet og en feilpasningsprosent som er typisk for første tellende kamp for sesongen. Naturlignok forsøker Trosvik etter hvert å flytte flere spillere opp i angrep, uten å klare å bryte igjennom et rutinert og kompakt Korsvoll-forsvar. I det 79.minutt får til slutt Lasse Brandal belønning for å (nesten) kontinuerlig plage forsvarsrekka til Trosvik, og får snappet opp et litt for svakt tilbakespill. Etter å ha rundet keeper, får han pirket ballen trygt over mållinja, og kampen ebber ut i en solid 2-0 seier til Korsvoll.

Vi er flinke i denne kampen til å ikke slippe motstanderen til muligheter, men «heldigvis» har vi fortsatt en del å jobbe med fremover.

Da får vi vente i spenning til fredag, da Korsvoll sin neste motstander på veien mot Ullevål blir bestemt.


Oppstilling:

Marcus

Stian(Daniel 83), David, Lasse A, Gaute,

Torbjørn, Truls (Magnus 64), Trym, Stig (Nikolai 75),

Lasse B, Adrian


Lasse Brandal (på bildet) er tilbake i klubben. Bildet er fra Korsvolls 6-1 seier mot KIL/Hemne i 2. divisjon i 2006.
Klubbdommerkurs på Korsvollhuset 10. mars klokka 17

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 23. Feb 2016

Det er ennå ledige plasser igjen på kurset. Kurset er gratis for medlemmer av Korsvoll.


Man kan delta på kurset ifra det året man fyller 13.


Målet med kurset

Hovedmålet er å gi deltakere gode holdninger og grunnleggende kunnskaper i spillereglene for 7-er og 5-er fotball, slik at disse kan bli klubbdommere som primært kan dømme 7-er og 5-er kamper i barnefotballen i egen klubb.Hva er en klubbdommer?

Klubbdommerkurset er 1. trinn i dommerutdanningen.
En klubbdommer vil etter gjennomført kurs være kvalifisert for å dømme 7-er og 5-er fotball, primært i barnefotballen i egen klubb.

Kurset er kun en kveld og vil vare i 2,5 timeFor påmelding, send mail til jonas.stavnas@korsvollfotball.no
KFY Årsmøte 16. februar 20:00

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 3. Feb 2016

Korsvoll IL logo 2015.png

Korsvoll IL Fotball Yngres avdeling (KFY) innkaller alle medlemmer i KFY til

ÅRSMØTE

på Korsvollhuset

Tirsdag 16. februar 2016 klokken 20.00

Dagsorden:

 1. Godkjenning av innkalling og dagsorden
 2. KFYs beretning for 2015
 3. Regnskap for 2015
 4. Budsjett for 2016
 5. Endringer Sportslig Plan for 2016
 6. Innkomne forslag
 7. Valg

Forslag til årsmøtet må sendes til KFY styret pr. epost til fotball@korsvollil.no innen fredag 12. februar 2016. Møtet er kunngjort ved e-post og på korsvollil.no.

Revidert Sportslig Plan vil være tilgjengelig på korsvollil.no fom onsdag 10. februar 2016.

Styret håper at KFYs medlemmer vil delta og bidra til å opprettholde en aktiv fotballavdeling for barn og ungdom i Korsvoll IL.

Med vennlig hilsen

Styret i KFY

Påmeldingen til Korsvoll Tine Fotballskole 2016 er nå åpen!

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 29. Jan 2016

Korsvoll arrangerer også i år fotballskoler i sommerferien i samarbeid med Tine. Fotballskolen er et populært tilbud, hvor dagene er fylt opp med fotball, moro, utvikling, lek og venner. Visjonen vår med fotballskolen er at når deltagerne drar hjem etter endt dag, skal samtlige glede seg til å komme tilbake neste dag! Meld på ditt barn i dag - påmelding her!


For mer informasjon, trykk her.