Oppsummering fra Dana Cup

Postet av Korsvoll IL den 29. Jul 2018


Etter en fantastisk uke, både sosialt og sportslig, er Dana Cup over for i år. Korsvoll stilte med 4 lag på årets turnering i Hjørring. Vi kan nok trygt kalle det rekordstor deltagelse fra jentefotballen i Korsvoll med 55 spillere fordelt på J17, J15 og J13. 

J13

Korsvoll Fotball Jenter 2005 reiste til Hjørring i Danmark siste uka i juli for å gjenta fjorårets braksuksess i Dana Cup. Vi stilte to jevne lag i år igjen, men denne gangen var det 11erfotball, så det var ingen liten delegasjon som ble sendt nedover. 26 spillere i alt - inkludert tre fra 2007- og en fra 2006-generasjonen borget for mye spilletid på alle. Vi bodde i idylliske omgivelser på Nørlev strand - med lagledere og supportere var vi kanskje 50 stykker i alt.

I første omgang siktet vi mot A-sluttspill. For Korsvoll 1 betød dette knallhard kniving mot Viking. Både Korsvoll og Viking ekspederte greit det lokale laget Tårs-Ugilt, mens Bergenslaget Follese ble et nummer for store. En hard batalje mellom Korsvoll og Viking endte 0-0, og med bedre målforskjell skviste Korsvoll 1, ledet av hardcore Viking-fan Sira Myhre (det er ikke så ofte vi stiller med lagledere som har skrevet bok om motstanderlaget) seg foran Viking og inn i A-sluttspill.

Korsvoll 2 havnet i dødens gruppe. Fjorårsvinner Minsk tar nok ut laget på en litt annen måte enn vi gjør det i Korsvoll. Minsk var supplert med fjorårets semifinalist og Korsvoll-nemesis Fyllingsdalen. I klassen J13, så er det sånn at hvis byen er Bergen, så er laget Fyllingsdalen - de har praktisk talt vunnet 1. divisjon i kretsen sin allerede ved halvspilt serie. Heldigvis fikk vi lov til å knekke Flint fra Tønsberg på mandagen før vi skulle ut mot disse lagene på tirsdagen. Det ble rimeligvis B-sluttspill på Korsvoll 2, uten at det var noe særlig å si på verken prestasjoner eller innsats.

Det er noen veldig gode lag med i Dana Cup. A-sluttspill kan derfor være i tøffeste laget. Korsvoll 1 ble slått ut av Lyon fotballakademi - som av alle steder kommer fra Årnes i Hedmark. Men til tross for at de kommer fra Årnes og ikke Lyon, var de veldig gode til å spille fotball, det skal de ha. B-sluttspill var veldig gøy, med alle motstanderne innenfor vår rekkevidde. Korsvoll 2 ekspederte Sandnes Ulf, SK Nord og Nittedal med ettmålsseire i åttendels, kvart- og semifinale og fikk lov til å spille finale i Dana Cup. Der møtte vi Hinna fra Rogaland. Etter seks kamper i intens varme med få innbyttere begynte det imidlertid å røyne på for Korsvoll-jentene og vi tapte fortjent 0-2 mot et godt lag. Det var likevel blide jenter som tok i mot pokalen.

Det ble mye fotball på mange. J2005 stilte også med 3-4 spillere til alle kampene til 2003-laget vårt. Men vi tror vi sendte hjem 26 jenter veldig gira på mer fotball - og med nye gode venner og masse gode minner. Mange av dem er allerede godt i gang med Norway cup. Og vi gleder oss til Dana Cup neste år!


J15

Vi deltok for første gang på Dana Cup og ingen på laget hadde planer om å gå glipp av turen. Hele troppen på 12 spillere reiste til Danmark. Det var ekstra gøy at 2 av 3 gruppespillskamper ble streamet live. Med en liten tropp ble laget nødt til å låne spillere, men våre 13 åringer stilte opp med masse motivasjon og innsatsvilje. 

Det ble litt stang ut i gruppespillet der vi, selv med nøytrale øyne, burde ha vunnet begge kampene som endte uavgjort. Dermed endte vi som nummer 3 og gikk til B-sluttspill. Der vant vi første sluttspillskamp. Deretter ble det litt for tøft i 1/8-finalen. Til tross for litt skuffelse på banen er hele gjengen storfornøyd og gleder seg allerede til å delta neste år. Vi har til og med fått øvd inn to spennende corner-varianter som lover godt før høstsesongen hjemme i Oslo. 


J17

J17 reiste til Hjørring tredje året på rad og bodde på skole sammen med J15. Med et satningslag fra Viking, et Byåsen-lag som gjorde det skarpt i fjorårets turnering og et svensk lag som til vanlig spiller seniorfotball var det knyttet stor spenning til kampene i gruppespillet.

Viking var, som forventet, knallgode. Det ble litt for tøft våre jenter men det var ingenting å utsette på hverken vilje eller innsats. Trenerne synes det var kult å få hilse på motstanderens trener - nemlig legenden Egil Østenstad. I likhet med J15 ble det litt stang ut for J17 i de to neste kampene som endte uavgjort. Det ble B-sluttspill også for J17 og dessverre gikk det ikke vår vei 1-0 tapet mot Nymark fra Bergen.


Vi har scora mål og sluppet inn mål. Vi har hatt stang inn og vi har hatt stang ut. Det ble skrubbsår, gnagsår og slitne kropper etter knallhard innsats på banen til tross for varmen og harde og gule gressbaner. Det har vært mange oppturer og men også noen nedturer. Noen har grillet, noen har vært på stranda, noen har vært på Fårup sommerland og noen har vært på diskoteket. Alt i alt har det rett og slett vært en uforglemmelig uke som utvilsomt har skapt masse fotballglede og minner for livet. Takk til spillere, trenere, lagledere og foreldre som har bidratt til å gjøre dette til en fantastisk uke! Vi håper enda flere, både guttelag og jentelag, blir med neste år!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.