Korsvoll IL feirer 120 år!

Postet av Korsvoll IL den 14. Mar 2019

Foto: Ilja C Hendel

Korsvoll IL feirer 120 år: 

Valgt til foregangsklubb i Oslo!

Korsvoll IL er som en av ni klubber valgt ut av Oslo Idrettskrets til å være foregangsklubb. På årsmøtet 21. mars kommer en representant fra kretsen for å fortelle mer om prosjektet.

Beskjeden om at vi var valgt ut, fikk vi i høst.  I jubileumsåret vårt, 2019, skal vi bruke tid på å synliggjøre hva dette betyr for oss på Korsvoll. Alle medlemmer er invitert til å komme med forslag. Skal vi starte nye idretter? Aktiviteter for voksne? E-sport? Alle forslag er lov!

Prosjektet foregangsklubb skal fremme muligheten for barn og unge i Oslo å drive idrett i nærmiljøet – uten å begrenses av familieøkonomien, kulturell bakgrunn eller mangel på sportslige ferdigheter. 

At Korsvoll IL er valgt ut, innebærer at vi skal gå foran i arbeidet med å være en klubb som tilbyr idrett for alle. Det betyr en klubb som har sunn drift og som tilbyr et lokalt idrettstilbud med lav terskel for deltakelse – og som klarer å holde på barna gjennom ungdomsårene. 

Vi i hovedstyret ser det som en anerkjennelse av alt det gode arbeidet som legges ned av alle med verv og engasjement for klubben vår nå og tidligere. Så langt har Oslo Idrettskrets bevilget 200.000 til Korsvoll IL som en del av dette prosjektet. 

Første mulighet til å høre mer om foregangsklubb blir på årsmøtet vårt 21. mars og vi håper mange vil komme for å få vite mer. I tillegg blir det vanlige årsmøtesaker. Tidligere leder av Korsvoll IL, og idrettspolitisk rådgiver i NIF, Per Tøien er ordstyrer. 

Jeg håper også å se deg der. Å engasjere seg i Korsvoll IL er noe av det som har gitt meg mest glede de siste to årene. Vi ser at arbeidet vi gjør skaper resultater i nærmiljøet. For eksempel går prosessen med Korsvollhallen som planlagt og trolig kan arbeidet med anskaffelsen starte opp i høst. Det blir nye tider for de mange hundre håndballspillerne våre. 

Økonomien i idrettslaget er fortsatt solid og aktiviteten er høy. Vi har nå to ansatte i klubben – og det har lettet hverdagen for mange frivillige når det gjelder administrativt krevende oppgaver. Vi i Hovedstyret har tatt dette grepet for at det skal være gøy å være frivillig i Korsvoll IL – ikke en ekstra byrde og en bekymring. 

Det skjer viktige ting i jente- og kvinnefotballen der vi har satt oss som mål å få frem et A-lag kvinner innen 2023. A-laget menn rykket ned i år, men vi går på med nytt mot og har startet et prosjekt for å få frem flere egne juniorspillere til A-laget, slik at vi om noen år kan ha et A-lag med sterk lokal tilknytning. 

Selv kaster jeg inn håndkleet etter to år som leder. Etter at jeg ble valgt til nestleder i Oslo Idrettskrets i fjor sommer, strekker ikke tiden til med to så krevende verv. Som nestleder i OIK vil jeg bruke Korsvoll IL og alle dere engasjerte frivillige og tillitsvalgte som rådgivere. Mange av dere har jeg bedt om råd allerede – og kom gjerne med forslag og innspill til hva vi bør jobbe med og hvordan vi skla løse de utfordringene som Osloidretten har. 

Vi sees på årsmøtet! 


Sporty hilsen

Elisabeth Skarsbø Moen

Leder


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.