Marginenes aften, men denne gangen feil vei

Postet av Korsvoll IL den 10. Jul 2017

Søndag kveld tok vi i mot storebror på eget kunstgress, nemlig Lyn. Selv om Lyn var favoritter på forhånd var resultatet på ingen måte gitt. På en hvilken som helst annen dag kunne resultatet blitt noe helt annet.

Adrian Thun fikk banket ballen i mål to ganger søndag kveld mot Lyn, det holdt allikvel ikke.

Rammen rundt kampen var upåklagelig, selv vi i Korsvoll elsker å hate Lyn, så må man uansett misunne dem fanskaren som følger dem rundt og lager en god ramme på hver eneste kamp. I motsetning til i fjor fikk publikum også ordentlig valuta for inngangsbilletten.

Etter kun 3 minutter spilt kom den første sjansen, da vår vei. Andreas Romøren blir spilt igjennom og står plutselig alene på hjørnet av 16-meteren, som de fleste har lært seg kommer det da et skudd. Denne gangen ble Lyn-keeperen en feststopper for Korsvoll-gutta og reddet skuddet. Ikke lenge etter, er det Lyn som er frempå, med et av sine mange angrep fra kan. Selv om det fra sidelinjen aldri så ut som om det skulle bli noe særlig til mulighet, må han allikevel berømmes, for å skape en nesten mulighet ut av en ball som 99 av 100 ganger ender der den gjorde denne gangen også, nemlig utenfor/over mål.

Marginer

Etter å egentlig hatt god kontroll de første 15 minuttene hvor Lyn kun skaper denne ene halvsjansen, er det vi som får en corner. Den rager kaptein David Lundström høyest på og header ballen i mål (når den ærligste av samtlige spillere ute på banen i dag sier at ballen er i mål, så er den det, noe vi også kunne får bekreftet fra et par Lyn-spillere også etter kampen). Samtidig er det ingen i Korsvoll-leieren som klandrer en ellers god dommer, for å ikke få det med seg det i kaoset som var rundt situasjonen, det var umulig og se fra sidelinjen, så at dommeren vinker spillet videre må vi bare godta... Samtidig er det kjedelig at Lyn da rett i etterkant får utnyttet en sjelden glipp av Korsvoll-keeper Marcus Kristiansen, som mister et innlegg rett ut i feltet, hvor en Lyn-spiller kan hamre ballen i mål fra 4 meters hold.

Gaute Skogtun skjønte ikke hvorfor dommeren ikke så David Lundströms heading over målstreken.

Ut omgangen styrer vi kampen og vinner de fleste dueller, og både Adrian Thun og Andreas Romøren kommer til muligheter som de på andre dager har hamret i mål, men dessverre lot målene vente på seg.

Pause 0-1, i en omgang som absolutt hadde fortjent flere mål....

2.omgang

I pausen var det ingen hoder i Korsvoll-garderoben som hang skuffet, vi hadde spilt en god omgang mot en god motstander, og vi var fullt klar over at målene måtte komme hvis vi fortsatte på samme måte. Da er det bare så synd at før vi får satt ballen i nota, så får Lyn-kanten stjålet til seg ballen på nesten død vinkel og servert ballen 45-grader ut i feltet hvor en umarkert spiss kan føre med seg ballen et par meter, før han sender ballen tilbake i motsatt hjørne. 0-2. Allikevel var det få Korsvoll-gutter som deppet, vi har scoret fler en 2 mål på en omgang tidligere, og det var ingenting som tilsa at vi skulle gå målløs av banen i denne kampen heller. Etter timen spilt kommer endelig målet. Tidligere Lyn-spiller, Torbjørn Melhuus får spilt fri tidligere Lyn-spiller Andreas Romøren som klarer å lure ballen forbi en utspilt keeper. Dessverre for Andreas sin del triller ballen i stolpen, men med en Lyn-spiller, som for anledningen gjorde et dårlig forsøk på å være Adrians ryggsekk, var det allikevel Adrian Thun som var først på returen. 1-2 og ny spenning i kampen.

Spenningen varte ikke lenge, eller?

Etter dette tar Korsvoll mer og mer over kampen, og Andreas Romøren hadde på dette tidspunktet enda en mulighet for å kunne servere ballen i nota alene mot keeper, men den gang ei. Etter et frispark langt oppi banen, som det ser ut som skal sprette inn til keeper Marcus, kommer Lyn-kanten inn i stor fart fra siden og får så vidt hodet sitt først på ballen før han deiser inn Marcus. Både Lyn-spilleren og Marcus Kristiansen ble liggende på bakken, mens resten av oss måtte se ballen trille inn for tredje gang i Korsvolls mål. 1-3, og det så igjen ut som at kampen var død. Allikevel tar det ikke mer en 7 minutter før Korsvoll kombinerer fint ute på høyresiden, hvor det til slutt er Adrian Thun som igjen får æren av å score mål for Korsvoll etter et glimrende angrep.

Og så var det de marginene da

Resten av kampen er Korsvoll-sjanser fra A til Å. 2-3 målet, sprøytet virkelig ny energi inn i Korsvoll-gutta og med et mer og mer stresset Lyn-lag åpnet rommene seg mer og mer for skuddvillige Korsvoll-gutter. De største mulighetene er det Andreas Romøren og Trym Throbjørnsen som står for. Først hvor Andreas på finuerlig vis får et innlegg som går bak seg, til plutselig å ha vei mot krysset. Dessverre treffer ballen streken før den spretter ned på mål-linja og ut igjen. 1 cm lenger ned så hadde det nok stått 3-3 allerede der. I sluttminuttene hvor Lyn ser mer og mer slitne ut, står plutselig Trym Thorbjørnsen på 11 meter, men en beinparade ut av en annen verden redder Lyn fra og kun få med seg 1 poeng fra lillebror.

1 cm lenger ned, og denne ballen hadde satt inn 3-3.

Alt i alt er man i dag fornøyd med innsatsen, og vi har i dag mer enn nok muligheter til å vinne. Det er derfor bittert å tape mot et Lyn-lag grunnet enkelt feil, og ikke fordi vi på noen som helst måte blir spilt ut. Det at vi det siste kvarteret har seriens beste lag nede i knestående, tar vi også med oss videre ut i sesongen. Så er fotballen sånn at det er om å få ballen i mål, og der var Lyn-laget hakket vassere enn oss i dag.

Vi takker både Korsvoll-fans og Lyn-fans for bidraget til å skape en fantastisk ramme rundt kampen.

Ikke annet å gjøre enn å rydde opp og revansjere seg neste uke, hjemme mot Gjøvik-Lyn for Marcus Kristiansen og Gaute Skogtun.