God utvikling over kort tid for Akademilaget

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 16. Okt 2015


Torsdag ble den siste seriekampen for sesongen spilt for Akademilaget, og de ukentlige 9er-spesifikke treningene har tydelig gitt resultater. God utvikling over kort tid er resultatet av spillere som møter skjerpa med lærings- og utviklingsvilje hver torsdag og fredag fra april til oktober.

Fredag 10. april møtte om lag 20 læringsvillige spillere fra klubbens 03- og 04-årganger til årets første akademilagstrening. Siden gikk antallet påmeldte gradvis opp, og vi endte på omtrent 30 påmeldte. Tydelige rammer og krav ble stilt til spillerne fra start av. En god treningskultur i en god treningshverdag må ligge i bunn for å oppnå god utvikling.

I startfasen ble spillerne introdusert for viktige defensive prinsipper; lavt og høyt press, samlet press, sideforskyving, avstand mellom leddene og hvordan vi skal ligge etablert som en enhet. Videre ble det jobbet med det offensive spillet vårt og med spillestilen vi ønsker å spille i Korsvoll. En ballbesittende type fotball hvor vi ønsker å «eie» ballen mest mulig hver kamp. Vi ønsker å være tålmodige med ball i beina, og trille ballen i laget med hurtig balltempo til de gode rommene og mulighetene oppstår. Vi skal unngå trange rom, i så fall løse opp dersom vi låser oss fast og bruke spillvendinger som et viktig virkemiddel. Vi skal også mestre å spille oss ut bakfra, og være dyktige på å skape rom ved å strekke laget med riktige bevegelser. I tillegg har det blitt jobbet med detaljer spesielt hva gjelder førsteangriper (1A), med blant annet orientering, blikk, touch og valg.

Bildene er fra akademilagskampen Kjelsås - Korsvoll. Begge foto: Anne Kristin Hjukse
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.