Korsvollakademiets påmelding til høstsesongen er åpen!

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 8. Jun 2018

Korsvollakademiet

Periode: Vår 03.04 - 22.06, Høst 20.08 - 02.11 Påmeldinger gjøres på følgende lenke eller nederst på siden: https://goo.gl/forms/xjais1o6t...

Beskjeder
Siste dag med KA før sommerferien er torsdag 21. juni

Hva er Korsvollakademiet?

Korsvollakademiet er et populært aktivitetstilbud til de som ønsker ekstra fotballtrening etter skoletid. Vi ønsker å gi et best mulig tilbud til flest mulig.

PappaperspektivMålgruppen er unge Korsvollspillere på barneskolen, jenter og gutter, som ønsker mer organisert trening enn det de får gjennom laget sitt. Deltakerne på Korsvollakademiet vil følge treninger og kamper med laget sitt som vanlig.

  • Vi vil legge vekt på allsidig og lystbetont aktivitet.
  • Vi vil utvikle deltakernes ferdigheter med ball.
  • Vi vil sette fokus på gode holdninger og verdier.
  • Vi ønsker å skape et godt treningsmiljø med en egen «Korsvollakademi-kultur».

Nytt av året er at vi innleder et samarbeid med Fotballprogresjon Norge (FPN) for å heve kvaliteten på akademiet ytterligere, der FPN vil bidra med en trener på feltet de fleste akademidagene, samt være med planlegging av akademiøktene i samarbeid med Korsvolls egne trenerere.

Når arrangeres Korsvollakademiet?

Treningene vil foregå på Korsvoll kunstgress. Baller blir lagt ut 14:00 for barna til å drive fri lek. Effektiv treningstid fra 14.20-15.50. Vårperioden er april til og med siste skoleuke i juni. Høstperioden er fra skolestart i august og ut oktober. Vinterperioden er fra november og ut mars.

Økter på vinter KA vil utgå dersom det er -10 eller kaldere. Det samme gjelder dersom det er meldt mye snø, da det vil legge seg sne kjappere enn det blir fjernet og det derfor ikke vil være forsvarlig for spillernes del å trene under slike forhold. Beslutning vedrørende gjennomføring av trening vil tas utfra en totalvurdering. Det vil her bli sendt ut mail til alle foresatte de dagene det utgår i tillegg til at informasjonen øverst på siden vil oppdateres. *kan endres.

Korsvollakademiet følger skoleruta når det gjelder både ferier, helligdager og fridager.

Målgruppen

Målgruppen er unge Korsvollspillere, 7-12 år (spillere født 2006-2011) både jenter og gutter. 

Hvordan fungerer tilbudet?

Slik ser en typisk økt på Korsvollakademiet ut: 

  • På våren vil 1. klassinger bli fulgt ned til banen av en av instruktørene (han/hun står ved skoleporten kl 13.45). Disse skal da skifte og evnt. spise i garderobene.
  • Baller blir sluppet ut på banen kl 14.00 med mulighet for fri lek fram til kl 14.20.
  • Det blir da gjennomført en felles oppvarming.
  • De deles inn i differensierte grupper med hver sin instruktør.
  • Gruppene gjennomfører deløvelser og spill.
  • De siste ti minuttene vil gruppene samles og prate om hvordan økten har vært. Det vil også være rydding i denne tiden.

Gruppeinndelingen vil være basert på holdninger, motivasjon og ferdigheter slik at man får mest mulig homogene grupper. Dette betyr at gruppene kan gå på tvers av årganger. Det vil bli tatt sosiale hensyn slik at spillerne alltid har noen på samme alder i gruppen sin. Gruppene kan variere fra uke til uke og mange spillere vil være på et rulleringsystem slik at det er en variasjon i hvem de trener sammen med.

Viktig: Vi gjør oppmerksom på at Korsvollakademiet ikke er en erstatning for Aktivitetsskolen. Noen 1. og 2. klassinger kan fremdeles være litt umodne til å delta på et slikt opplegg. Det er ønskelig at de selv er motiverte for å bli bedre i fotball, og ikke går der fordi mamma eller pappa vil dette. Vi har ikke personale til å ta oss av barn som heller vil løpe rundt å leke og gjøre andre ting enn å være med på den organiserte treningen. Er dere usikre på dette, ta kontakt med Frank. Vi ber om forståelse for dette!

Det er krav om leggbeskyttere gjennom hele økten og det er anbefalt å ha med drikkeflaske og litt mat for de som har behov for ekstra energi.

Mål for Korsvollakademiet

Fotball vil være hovedaktiviteten, med ulike ferdighetstemaer hver uke. I tillegg til å bedre deltakernes ferdigheter med ball, har vi også fokus på å utvikle gode holdninger og verdier. Treningen skal være lystbetont.

Prisene nedenfor er for 2017. Prisen inkluderer frukt som vil bli servert på treningen.

Antall dager per ukeVår 2018 (12 uker)Høst 2018 (10 uker)Vinter 2017/2018 (19 uker)
11600,-1350,-2500,-
22300,-1950,-3600,-
33000,-2500,-4750,-
43600,-3000,-5700,-
54000,-3400,- 6450,-

For spørsmål om arrangementet kontakt sportslig leder Frank, frank@korsvollfotball.no 

Påmeldinger kan gjøres på skjemaet under eller ved å følge lenken øverst på siden:Korsvoll- Lyn, kan vi håpe at Korsvoll klarer å ta alle poengene denne gangen?

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 24. Mai 2018

Nok en gang er det dags for Korsvoll- Lyn, dette oppgjøret har det blitt skrevet nok om de siste årene; Så her er et kort lite resumè. 

Lyn skal som vanlig rykke opp, mens vi i Korsvoll sliter som vanlig økonomisk. Som vanlig spiller dette mest sannsynlig ingen rolle når vi møtes på lørdag klokken 14.00. De siste 4 oppgjørene mot Lyn har endt med 3 uavgjorte og 1 Lyn-seier. 

Klubben med Norges beste supportere, eller hvertfall Norges beste gjeng til å lære seg nye navn, har hatt en tøff vinter mtp pugging. Hvor mange spillere Lyn har hentet før denne sesongen mistet undertegnede oversikt på før kalenderen hadde passert desember, men det vi vet er at de mest sannsynlig stiller i 3-4-3 med stor moral, kondisjon, og en god dose naivitet. 

Korsvoll har i motsetning til i fjor hadde en tøff sesongstart, noe som kanskje var ventet etter en vinter som var litt for kald for den gjennomsnittlige Korsvoll-spilleren å trene i.De siste ukene har derimot sola strålt på Korsvoll, dette har forhåpentligvis økt O2-opptaket på Korsvoll-gutta med et par hakk. 


Korsvoll Fotball sitt bilde.

Marcus Kristiansen var en banens giganter i fjor høst, når disse lagene møttes. Han og resten av gjengen satser vi på er klare til kamp igjen lørdag klokken 14.00

Så håper vi både hjemme- og bortesupportere møter opp. En ting vi hvertfall kan love er at denne kampen ikke ender målløs. I løpet av de første 12 seriekampene Korsvoll og Lyn har spilt til sammen denne sesongen er det scoret 52 mål. Oddsen på under 0,5 mål er med andre ord relativt høy på lørdag. Korsvoll har i tillegg klart å pådra seg ikke mindre enn 18 kort på de første 6 kampene, men Lyn har noe mindre beskjedne 6 kort på like mange kamper. 

Vi lover med andre ord action i solsteken førstkommende lørdag klokken 14.00, når topp møter bunn i det som alltid blir en kamp med høy temperatur.Tung start på sesongen 2018, men lenge igjen

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 4. Mai 2018

A-laget har så langt i år spilt 4 tellende kamper, 3 seriekamp og 1 cupkamp. I motsetning til i fjor hvor vi spilte 8 seriekamper før første tap kom, så poengene i år latt vente på seg. Fasit så langt er 4 tap og 4-11 i målforskjell. Det er uansett langt ifra noen panikkstemning i gruppen, og revansjelysten er stor i gruppa før morgendagens seriekamp bort mot Junkeren. Junkeren har i motsetning til oss startet sesong godt med 2 seire og 1 tap. Blandt disse to seirene kan det nevne en overkjøring man sjeldent ser på dette nivået, da de knuste Sortland 14(!)-0, før de deretter fikk stryk av Lyn i seriekampen etter.

Andreas Nordheim(til venstre) har hatt en god start på sin karrierre i Korsvoll og står foreløpig med 2 mål. I morgen jakter han mål og poeng sammen med resten av gjengen.


Junkeren er lokalisert i Bodø, og består av mange spillere som har vært innom Bodø/Glimt, men som ikke nådde helt opp. Spillestilen dems kan i så måte beskrives som en litt blekere kopi av Bodø/Glimt, hvor 4-3-3 selvsagt er formasjonen man spiller. 

Selv om resultatene våre i år ikke har fått det frem, har vi tidligere vist at det er en formasjon som passer oss godt. Bare vi denne gangen klarer å temme det Nord-norske kruttet, så satser vi i morgen på årets første 3-poenger borte i Nordlandshallen. Hvis du av en eller annen grunn ikke fikk plass på flyet til Bodø i morgen så kan du følge kampen live her:

https://pluss.nettavisen.no/direktesending/regionsligaen/junkeren/junkeren-korsvoll/v/5-91-31121

Husk at dere kan se denne og fremtidige kamper live (og opptak) på Nettavisen NA+. (Kun kr 1,- første måned). Se kampoversikt og logg inn her: https://pluss.nettavisen.no/vis/norgessporten/#/

Vi ønsker gutta en god reise opp, og forhåpentligvis en enda bedre reise ned igjen med 3 poeng i bagasjen.Kick off 2. mai kl 17:30: Fotballtilbud for de yngste/oppstartshjelp for nye årganger

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 26. Apr 2018

Fotballtilbud for de yngste/oppstartshjelp for nye årganger

Korsvoll legger til rette for fotballspill de to siste årene før barna starter på skolen, altså for både gutter og jenter født i 2012 og 2013. Dette foregår som lekbaserte fotballtreninger onsdager 17:30-18:30 på Havnajordet. Oppstart vår er onsdag 25. april, med siste trening 20. juni. For nye spillere er det bare å møte opp på treningene! Oppstart høst kommer her etterhvert. 

Onsdag 2. Mai kl 1730 på Havnajordet: Korsvoll IL inviterer til kick off for fotballskolen for de yngste. Jenter og gutter født i 2012 og 2013 er velkommen til lek og moro med fotball.  Det blir regelleker og «bli kjent leker» og en liten overraskelse på slutten!

For å få gjennomført treningene er man avhengige av hjelp fra foreldrene, som vil bli rettledet av trener fra Korsvoll. På den måten håper vi at fotballtilbudet for de yngste vil kunne fungere som en oppstartshjelp for det som vil bli nye årganger i Korsvoll. Målet med oppstartshjelpen er at alle årganger skal få en god start på fotballen, gjennom å bidra til at foreldretrenerne får sett hvordan økter kan holdes og generelt få tips og triks til hvordan man tilrettelegger best mulig, og der foreldretrenerne tar mer og mer over øktene. Fotballtreningen for de yngste er således en integrert del av klubbens fokus på barnefotball, med treningsgrupper for alle, gode treningsfasiliteter, Fotballakademi fra 7 år og oppover, god oppfølging av trenere og ledere gjennom trenerforum og trenerkurs og et stort engasjement for utvikling og tilrettelegging for enkeltspiller og gruppe. 

Treningsavgift er satt til 250 kroner. For å bli medlem i Korsvoll IL se følgende lenke: http://www.korsvollil.no/p/12276/medlemskap

Ved spørsmål, eller om man allerede nå ser at man ønsker å bidra i ulike roller, kontakt sportslig leder på Frank@korsvollfotball.no.Første hinder på veien mot Ullevål onsdag klokken 18.00

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 16. Apr 2018

Etter et flaut 3-5 tap på søndag, har vi allerede i morgen muligheten til å reise kjerringa igjen. Da kommer nemlig Lørenskog på besøk til Korsvoll for å slåss om muligheten til å nå 2.runde av årets NM. 

For Korsvoll sin del har trenerteamet et par mann som må erstattes grunnet karantene, mens Lørenskog rapporteres å stille tilnærmet fullt lag med unntak av en menisk-skadet Amir Daush.

Andreas Storsveen Romøren (til venstre) satt fint på benken i første serierunde for Lørenskog, så får vi håpe at de ikke vet bedre enn å sette han inn på mot Korsvoll i morgen


Så hva vet vi om morgendagens motstander. Etter mange år i 2.divisjon har det de siste sesongen gått tråere for Julian Madsens mannskap. Fjoråret endte med en grei 5.plass i Norsk Tipping-ligaen avd. 6. 

Før denne sesongen har de hvertfall fått en gammel kjenning tilbake på laget, nemlig tidligere storscorer Andreas Storsveen Romøren, som senest i fjor hjalp oss til en god plassering. 

Lørenskog har så langt på likhet med oss kun spilt en seriekamp denne sesongen. Da kjempet de Kråkerøy ut av stilen til en 1-0 seier etter straffe som Riki Alba satt i mål. De Lørenskog er kjent for å spille god fotball, med tålmodighet i det oppbyggende spillet, så får vi se hvordan de klarer å løse det mot revansjelystne Korsvoll-gutter i morgen.

Det som hvertfall er sikkert er at vi setter stor pris på om du møter opp på onsdag og støtter laget i årets NM, og er med å heier på oss for videre avansement og sårt tiltrengte penger i en slunken klubbkasse.¨

Vi ses!