Semifinale i Adidas Cup

Postet av Korsvoll IL den 28. Aug 2018

Vi gratulerer Korsvoll G13 med semifinaleplass i Adidas Cup.De beseiret Konnerud hele 5-1 i kvartfinalen torsdag kveld. Sluttspillet på Gjøvik går av stabelen 21./22. september. Vi er stolte av å ha et lag med til finalerunden i uoffisielt NM for ungdomslagÅpen bane høsten 2018 - møtestedet for alle på 7. trinn

Postet av Korsvoll IL den 27. Aug 2018


Fredag 31. august kl. 19:30- 22:00 ønsker vi 2006-kullet velkommen til Åpen bane på Korsvollbanen og Korsvollhuset.

Arrangementet fortsetter deretter hver fredag når det ikke er skolefri frem til og med 30. november.

På Åpen bane er det mulighet for diverse ball- og idrettsaktiviteter ute, bordtennis, disco, spill og kiosk inne.

Se her for mer informasjon om høstens Åpen bane arrangement.To pokaler til Korsvoll i Norway Cup!

Postet av Korsvoll IL den 5. Aug 2018


Unified

Laget hadde ca 17 psykisk utviklingshemmede på Ekeberg. Her er det ikke resultatet som teller mest, men at vi klarer å score mål. Vi klarte bare å stille med en jente i år, men hun spilte bra og scorte mål.

Laget kvalifiserte seg til A-sluttspillet der de først vant kvartfinalen hele 10-0. Semifinalen ble tøffere og til slutt ble det et tap mot Vear IF. Dermed ble det bronsefinale mot Kvik-Halden. Laget trakk det lengste strået og sikret dermed årets første Norway Cup-pokal til Korsvoll.

 Les mer om prestasjonen Nordre Aker Budstikke: http://nab.no/sport/bronse-til...


G2005

Korsvoll stilte med to lag i gutter 13 – klassen.

Korsvoll 1 startet med en flott 5-3-seier over Blindheim.  I de to neste kampene ble det tap mot sterke lag, henholdsvis Molde og Jotun. 

I B-sluttspillet var første kamp mot Bergen Nord.  Spillemessig var det jevnt, men bergenserne var giftigere og heldigere for målene og det endte 4-0. Gutta gjorde en veldig sterk innsats, viste mye godt spill og hospitantene fra G12 bidro godt

Korsvoll 2 startet gruppespillet med 2-1-seier mot Flatås.  I de to neste kampene ble det kalassifre med 9-1 og 10-0 over henholdsvis Hausvik og Nordre Land.  De ble klare gruppevinnere, og møtte Sund i 32-delsfinale i a-sluttspill.  Målene trillet inn og det ble en komfortabel 10-2 seier. 

Samme dag møtte vi Lyn 2 i 16-delsfinale.  Dette ble en fryktelig spennende kamp der vi lenge lå under 0-1, men Tollef Etholm ordnet utligning i andre omgang. Trass voldsom press klarte vi ikke å avgjøre i ekstraomgangene. Det måtte straffesparkkonkurranse til og der ble Henrik Vang helten med to redninger og avansement.

Neste dag ventet Pors i 8-delsfinale.  Korsvoll gikk ut i hundre og hadde avgjort før telemarkingene hadde summet seg.  5-2 og klar for kvartfinale mot Vålerenga.  Det skulle bli en tøff batalje, men våre gutter dro til slutt i land en komfortabel 3-0-seier.

I semifinalen ventet Lørenskog, og talentfabrikken på nedre Romerike visste vi hadde gode fotballspillere fra deres akademi.  Vi fikk rett og slett en leksjon av 15-16 av dem i denne kampen.  Ingen unnskyldning her, de var bedre – og vant da også finalen senere på kvelden.

Vi skulle kapre bronsemedaljene, og da ventet Ullern som slo oss i seriespillet i mai.  Denne gangen var det aldri tvil.  Jørgen sendte oss i ledelsen med èn gang.  Tollef økte til 2-0 på en våken retur.  Marcus scoret hat-trick med tre vakre scoringer.  En bunnsolid kamp!

Premieutdelingen etter finalen ble en flott opplevelse, bronse var som gull denne gangen.

Tusen takk til Olav og Ghani som ledet hvert sitt Korsvoll-lag.  Dere gjorde en kjempejobb! Vi håper at alle spillere og supportere hadde en flott uke på Ekeberg.  


G2008

For Korsvoll G-10 var det aller første møtet med Norway Cup.  Laget spilte seks kamper. Vi startet med et knepent tap for Bagn og avsluttet med en klar seier over Nordstrand. Status til slutt var to uavgjorte, to tap og to seire.  Veldig bra tatt i betraktning at de motstanderne var ett år eldre.

Veldig mye godt spill, god stemning i laget, keeper-rollen gikk på rundgang og samtlige ni spillere tegnet seg på scoringslista.

Vi gleder oss allerede til neste år


J2005

To jevnbyrdige jenter-13 lag åpnet Norway Cup med kamper på Valle Hovin søndag, - det ene laget kun med spillere som kom rett fra Dana Cup og naturlig nok var temmelig slitne. 

Lag 1 hadde flest uthvilte spillere og åpnet friskt med 4-0 seier. Deretter fulgte tap og seier. Laget trengte kun uavgjort mot tabell-jumbo i siste gruppespillkamp for å sikre A-sluttspill. Laget ble nok for trygg på at det skulle gå bra, men det gjorde det slettes ikke. Jentene måtte bite i seg et svært surt 0-2 tap og innse at det ble B-sluttspill med minst mulig margin, - ett mål mindre scoret enn KFUM. I 1/16-dels finalen gjorde laget sin beste kamp mot et jevnbyrdig Ullensaker/Kisa, en kamp vi kunne vunnet, men ikke klarte å avgjøre når vi hadde sjansen. Det ble stang ut og 1-3 tap.

Lag 2 ble nærmest fraløpt i sin første kamp og måtte gå av banen med et tungt 0-5 tap mot Buskerudlaget Hyggen IF. Men jentene tok seg selv i nakken og fulgte opp med uavgjort og en sterk seier mot Kolbotn. Det holdt akkurat til A-sluttspill, med minst mulig margin - ett mål mer scoret. Sluttspillet åpnet med playoff og en knallsterk 3-2 seier over Hei IL etter å ha ligget under 0-2 til pause. I 1/16-finalen ventet et sterkt Skeid-lag og det ble tre mål i mot tidlig i kampen. Jentene spilte seg opp i kampen, men klarte ikke å få nettkjenning. Norway Cup endte med 0-3 tap mot Skeid som forøvrig vant finalen.

Alle jentene har spilt seg bedre og bedre gjennom sommerens cuper og kost seg stort med Norway Cup og alt som skjer rundt denne fotballfesten på Ekeberg.


G2004

G04 stilte med et blandet lag med spillere fra både 1., 2. og 3. laget.I  gruppespillet fikk vi et solid tap mot Hødd, men spilte veldig jevnt med de to andre lagene. Likevel endte vi på 4. plass pga dårligere målforskjell enn laget på 3. plass.

I B-sluttspillet vant vi den første kampen mot Elverum etter 0-0 e.e.o. og 4-3 på straffespark.
I den andre kampen møtte vi Åndalsnes som var for gode for oss.
Vi avsluttet med pizza ved Nydalsdammen i går kveld og vi tror både spillere og foreldre har hatt noen gode opplevelser i Norway Cup.


G2003

G2003 stilte med en 18-mannstropp og spilte i en tøff gruppe med Gjøa fra New York (kom til 1/4 finale), Austevoll og Skedsmo. Vi spilte tre jevne kamper som (litt tilfeldig) endte med tap alle tre. Laget fikk en solid seier i 1/32 finalen i B-sluttspillet tidlig onsdag morgen, men tapte for Stord 1/16 finalen senere på dagen. Førsteomgangen var jevnspilt, men etter at Stord fikk to litt heldige mål mistet laget litt av moralen og troen på seier.  

Vi spilte i perioder god fotball og stemningen var som vanlig god på Norway Cup. Laget har i år fått en tilvekst av hjemvendte og nye spillere som tidligere har spilt i Lyn. Kampene i Norway Cup har vært en fin anledning til å gi spillerne på laget enda mer erfaring med å spille sammen og lære hverandre å kjenne som spillere. Med litt «stang inn» kunne resultatene vært bedre. Vi ønsker Tobias (knekt kravebein) god bedring og prøver igjen til neste år.Oppsummering fra Dana Cup

Postet av Korsvoll IL den 29. Jul 2018


Etter en fantastisk uke, både sosialt og sportslig, er Dana Cup over for i år. Korsvoll stilte med 4 lag på årets turnering i Hjørring. Vi kan nok trygt kalle det rekordstor deltagelse fra jentefotballen i Korsvoll med 55 spillere fordelt på J17, J15 og J13. 

J13

Korsvoll Fotball Jenter 2005 reiste til Hjørring i Danmark siste uka i juli for å gjenta fjorårets braksuksess i Dana Cup. Vi stilte to jevne lag i år igjen, men denne gangen var det 11erfotball, så det var ingen liten delegasjon som ble sendt nedover. 26 spillere i alt - inkludert tre fra 2007- og en fra 2006-generasjonen borget for mye spilletid på alle. Vi bodde i idylliske omgivelser på Nørlev strand - med lagledere og supportere var vi kanskje 50 stykker i alt.

I første omgang siktet vi mot A-sluttspill. For Korsvoll 1 betød dette knallhard kniving mot Viking. Både Korsvoll og Viking ekspederte greit det lokale laget Tårs-Ugilt, mens Bergenslaget Follese ble et nummer for store. En hard batalje mellom Korsvoll og Viking endte 0-0, og med bedre målforskjell skviste Korsvoll 1, ledet av hardcore Viking-fan Sira Myhre (det er ikke så ofte vi stiller med lagledere som har skrevet bok om motstanderlaget) seg foran Viking og inn i A-sluttspill.

Korsvoll 2 havnet i dødens gruppe. Fjorårsvinner Minsk tar nok ut laget på en litt annen måte enn vi gjør det i Korsvoll. Minsk var supplert med fjorårets semifinalist og Korsvoll-nemesis Fyllingsdalen. I klassen J13, så er det sånn at hvis byen er Bergen, så er laget Fyllingsdalen - de har praktisk talt vunnet 1. divisjon i kretsen sin allerede ved halvspilt serie. Heldigvis fikk vi lov til å knekke Flint fra Tønsberg på mandagen før vi skulle ut mot disse lagene på tirsdagen. Det ble rimeligvis B-sluttspill på Korsvoll 2, uten at det var noe særlig å si på verken prestasjoner eller innsats.

Det er noen veldig gode lag med i Dana Cup. A-sluttspill kan derfor være i tøffeste laget. Korsvoll 1 ble slått ut av Lyon fotballakademi - som av alle steder kommer fra Årnes i Hedmark. Men til tross for at de kommer fra Årnes og ikke Lyon, var de veldig gode til å spille fotball, det skal de ha. B-sluttspill var veldig gøy, med alle motstanderne innenfor vår rekkevidde. Korsvoll 2 ekspederte Sandnes Ulf, SK Nord og Nittedal med ettmålsseire i åttendels, kvart- og semifinale og fikk lov til å spille finale i Dana Cup. Der møtte vi Hinna fra Rogaland. Etter seks kamper i intens varme med få innbyttere begynte det imidlertid å røyne på for Korsvoll-jentene og vi tapte fortjent 0-2 mot et godt lag. Det var likevel blide jenter som tok i mot pokalen.

Det ble mye fotball på mange. J2005 stilte også med 3-4 spillere til alle kampene til 2003-laget vårt. Men vi tror vi sendte hjem 26 jenter veldig gira på mer fotball - og med nye gode venner og masse gode minner. Mange av dem er allerede godt i gang med Norway cup. Og vi gleder oss til Dana Cup neste år!


J15

Vi deltok for første gang på Dana Cup og ingen på laget hadde planer om å gå glipp av turen. Hele troppen på 12 spillere reiste til Danmark. Det var ekstra gøy at 2 av 3 gruppespillskamper ble streamet live. Med en liten tropp ble laget nødt til å låne spillere, men våre 13 åringer stilte opp med masse motivasjon og innsatsvilje. 

Det ble litt stang ut i gruppespillet der vi, selv med nøytrale øyne, burde ha vunnet begge kampene som endte uavgjort. Dermed endte vi som nummer 3 og gikk til B-sluttspill. Der vant vi første sluttspillskamp. Deretter ble det litt for tøft i 1/8-finalen. Til tross for litt skuffelse på banen er hele gjengen storfornøyd og gleder seg allerede til å delta neste år. Vi har til og med fått øvd inn to spennende corner-varianter som lover godt før høstsesongen hjemme i Oslo. 


J17

J17 reiste til Hjørring tredje året på rad og bodde på skole sammen med J15. Med et satningslag fra Viking, et Byåsen-lag som gjorde det skarpt i fjorårets turnering og et svensk lag som til vanlig spiller seniorfotball var det knyttet stor spenning til kampene i gruppespillet.

Viking var, som forventet, knallgode. Det ble litt for tøft våre jenter men det var ingenting å utsette på hverken vilje eller innsats. Trenerne synes det var kult å få hilse på motstanderens trener - nemlig legenden Egil Østenstad. I likhet med J15 ble det litt stang ut for J17 i de to neste kampene som endte uavgjort. Det ble B-sluttspill også for J17 og dessverre gikk det ikke vår vei 1-0 tapet mot Nymark fra Bergen.


Vi har scora mål og sluppet inn mål. Vi har hatt stang inn og vi har hatt stang ut. Det ble skrubbsår, gnagsår og slitne kropper etter knallhard innsats på banen til tross for varmen og harde og gule gressbaner. Det har vært mange oppturer og men også noen nedturer. Noen har grillet, noen har vært på stranda, noen har vært på Fårup sommerland og noen har vært på diskoteket. Alt i alt har det rett og slett vært en uforglemmelig uke som utvilsomt har skapt masse fotballglede og minner for livet. Takk til spillere, trenere, lagledere og foreldre som har bidratt til å gjøre dette til en fantastisk uke! Vi håper enda flere, både guttelag og jentelag, blir med neste år!Levert av IdrettenOnline