Før seriefinalen: Lyn

Postet av Korsvoll IL den 20. Okt 2017

I morgen smeller det endelig på Bislett klokken 14.00. 

Når Korsvoll så på terminlisten før sesongen hadde vi to mål; Det ene var å beholde plassen, noe vi har greid med glans og vel så det. Det andre var drømmen om at ingenting var avgjort før siste serierunde i opprykksstriden, og at kampen borte på Bislett blir en kamp med mye folk og en glimrende ramme. 

Det at mange av dagens Korsvoll-gutter har en fartstid i Lyn, er noe de fleste vet, og at det er to lag som kjenner hverandre godt gjør bare at dette blir enda mer spennende.


I sommerens kamp gikk Lyn seirende ut av duellen, hvordan det går denne gang for bare den som møter opp se.

Lyn blir jo for oss sett på som storebror i strøket. Storebroren der alt er bedre fra ung alder og helt opp til A-laget. Det er derfor deilig at vi som klubb kan slå oss stolt på kassa og si at det ikke er en eneste kamp i år hvor vi ikke har stilt med minst tre spillere som er oppfostret i vår egen ungdomsavdeling. Noe utviklingsklubben på andre siden av svenskemuren ikke kan si. Og mens vi før og i løpet av sesongen kun har hentet inn 4 mann, har hverken vi eller Lyn selv, kan det virke som etter de siste ukers farser, oversikt over hvor mange spillere som har gått inn og ut av feltet på Kringsjå. 

Misforstå oss rett, vi unner ingen klubber noe vondt, men det er ingen hemmelighet at når vi møter Lyn i morgen skal vi gjøre vår del for at vi får muligheten til å møte dem igjen neste år også. Ikke fordi Lyn er Lyn, men med supporterne i Bastionen sammen med saklighetene og ikke minst usaklighetene til LFM, bidrar de til å skape en ramme og trøkk rundt kampene som vi gleder oss og morer oss like mye med hvert år. 

I tillegg er det alltid gøy og velte lag som ikke gir oss anerkjennelsen vi føler vi fortjener  i etterkant av en kamp. Noe Lyn-boss Ødegaard så fint eksemplifiserte i etterkant av sommerens kamp som endte i et 3-2-tap for vår del, da han ble sitert på at han følte det var en kamp Lyn burde vunnet 3-1, for i neste setning kåre egen keeper til banens beste.... Forstå det den som kan.

Så selv om vi i morgen ikke har noe annet enn ære å spille for, så er det ingen klubber som får, noe annet enn frukt og kaffe i pausen, gratis av oss. Det vet heldigvis både vi og Lyn. Så mens Lyn gruer seg, gleder vi oss som 5-åringer på julaften! Dette blir en fest, så møt opp og støtt gutta i blått!

Merk kamptidspunktet er klokken 14.00!!Korsvoll G19 7'er kretsmestere igjen!

Postet av Korsvoll IL den 20. Okt 2017

Korsvoll G19 7er Elite er kretsmestere 2017!
På dagen ett år etter at Nordre Akers stolthet vant Kretsmesterskapet sist, kan gutta igjen starte feiringen av et nytt gull.
Lindeberg, Bærums verk og Høybråten måtte se seg parkert av hele Norges kjæledegger. Med et samlet tilskuertall på 9 stk gjennom hele sesongen er det bare å takke for støtten!


Korsvoll IL gratulerer guttene med et nytt kretsmesterskap!

Åpen bane høsten 2017 - møtestedet for alle på 7. trinn

Postet av Korsvoll IL den 29. Aug 2017


Fredag 1. september kl. 19:30- 22:00 ønsker vi 2005-kullet velkommen til Åpen bane på Korsvollbanen og Korsvollhuset.

Arrangementet fortsetter deretter hver fredag når det ikke er skolefri frem til og med 1. desember.

På Åpen bane er det mulighet for diverse ball- og idrettsaktiviteter ute, bordtennis, disco, spill og kiosk inne.

Se her for mer informasjon om høstens Åpen bane arrangement.
KA høst 2017 er nå åpen for påmelding!

Postet av Korsvoll IL den 27. Jul 2017

Korsvollakademiet

Periode: Høst 21.08-27.10 

Påmeldinger gjøres på følgende skjema: https://goo.gl/forms/qGvN6xLTa...

Beskjeder

Hva er Korsvollakademiet?

Korsvollakademiet er et populært aktivitetstilbud til de som ønsker ekstra fotballtrening etter skoletid. Vi ønsker å gi et best mulig tilbud til flest mulig.

Målgruppen er unge Korsvollspillere på barneskolen, jenter og gutter, som ønsker mer organisert trening enn det de får gjennom laget sitt. Deltakerne på Korsvollakademiet vil følge treninger og kamper med laget sitt som vanlig.

  • Vi vil legge vekt på allsidig og lystbetont aktivitet.
  • Vi vil utvikle deltakernes ferdigheter med ball.
  • Vi vil sette fokus på gode holdninger og verdier.
  • Vi ønsker å skape et godt treningsmiljø med en egen «Korsvollakademi-kultur».

Når arrangeres Korsvollakademiet?

Treningene vil foregå på Korsvoll kunstgress. Baller blir lagt ut 13:30 for barna til å drive fri lek. Effektiv treningstid fra 14.20-15.50. Oppstart for våren er 3. april og varer til og med siste skoleuke. Siste dag med akademi vil altså være 23. juni

Korsvollakademiet følger skoleruta når det gjelder ferier og helligdager.

Målgruppen

Målgruppen er unge Korsvollspillere, 8-12 år (spillere født 2005-2010) både jenter og gutter. I tillegg vil det være mulig for jenter født 2004 å være med på tilbudet.

Hvordan fungerer tilbudet?

Slik ser en typisk økt på Korsvollakademiet ut: 

  • Den yngste årgangene (f.2010) vil bli fulgt ned til banen av en av instruktørene (han/hun står ved skoleporten kl 13.45). Disse skal da skifte og evnt. spise i garderobene
  • Baller blir sluppet ut på banen kl 14.00 med mulighet for fri lek fram til kl 14.20.
  • Det blir da gjennomført en felles oppvarming.
  • De deles inn i differensierte grupper med hver sin instruktør.
  • Gruppene gjennomfører deløvelser og spill. Underveis deles det ut frukt
  • De siste ti minuttene vil gruppene samles og prate om hvordan økten har vært.

Gruppeinndelingen vil være basert på holdninger, motivasjon og ferdigheter slik at man får mest mulig homogene grupper. Dette betyr at gruppene går på tvers av årganger. Det vil bli tatt sosiale hensyn slik at spillerne alltid har noen fra samme alder i gruppen sin. Gruppene vil også variere fra uke til uke og mange spillere vil være på et rulleringsystem slik at det er en variasjon i hvem de trener sammen med.

Viktig: Vi gjør oppmerksom på at Korsvollakademiet ikke er en erstatning for Aktivitetsskolen. Noen 1. og 2. klassinger kan fremdeles være litt umodne til å delta på et slikt opplegg. Det er ønskelig at de selv er motiverte for å bli bedre i fotball, og ikke går der fordi mamma eller pappa vil dette. Vi har ikke personale til å ta oss av barn som heller vil løpe rundt å leke og gjøre andre ting enn å være med på den organiserte treningen. Er dere usikre på dette, ta kontakt med Frank. Vi ber om forståelse for dette!

Det er krav om leggbeskyttere gjennom hele økten og det er anbefalt å ha med drikkeflaske og litt mat for de som har behov for ekstra energi.

Mål for Korsvollakademiet

Fotball vil være hovedaktiviteten, med ulike ferdighetstemaer hver uke. I tillegg til å bedre deltakernes ferdigheter med ball, har vi også fokus på å utvikle gode holdninger og verdier. Treningen skal være lystbetont.

Prisene nedenfor er for våren 03.04.17 - 23.06.17. Prisen inkluderer frukt som vil bli servert på treningen.

Priser høst 2017
1 dag per uke1300,-
2 dager per uke1700,-
3 dager per uke 2200,-
4 dager per uke2600,-
5 dager per uke2950,-

For spørsmål om arrangementet kontakt sportslig leder Frank, frank@korsvollfotball.no 

Påmeldinger kan gjøres på skjemaet under eller ved å følge lenken øverst på siden:
A-laget kan nyte ferie med god samvittighet etter seier hjemme mot Gjøvik/Lyn

Postet av Korsvoll IL den 17. Jul 2017

På søndag klokken 18.00 ble vårsesongens siste runde spilt hjemme på Korsvoll. På motsatt banehalvdel stod Gjøvik/Lyn som i årets første kamp ble nedsablet 4-1. Fra den gangen har Gjøvik/Lyn gjort flere utskiftninger både på spillersiden og ikke minst på trenersiden. Dette har også gjort at de har endret spillestil noe, til en litt mer direkte og fremover rettet fotball. Dette var noe vi selvsagt var klar over fra før av, samtidig som en nykomponert midtbanefirer fikk muligheten hos oss, da Brage Rødal og Trym Thorbjørnsen som hadde startet samtlige seriekamper sentralt på midtbanen, begge hadde tjuvstartet ferien. Erstatterne Truls Skrettingland og Torbjørn Melhuus løste allikevel denne jobben på en utmerket måte.

Adrian Thun og resten av gutta i blått tar dermed en velfortjent ferie.

En av de store styrkene til årets versjon av Korsvoll, er at vi har hatt mulighet til å kunne stille med tilnærmet samme lag i hver kamp, noe som skaper kontinuitet, godt samspill og trygghet på banen. Dette samspillet haltet nok noe mer i denne kampen, men det var det nok flere grunner til. 1.omgang var det ikke mye å skrive hjem om, annet enn et par halvsjanser til hvert av lagene. Det som var verdt å legge seg merke i var hvor uvanlig høyt backfireren til Gjøvik/Lyn stod. På grunn av manglende presisjon, var ikke dette noe vi klarte å utnytte til det fulle i 1.omgang. Planen var derfor klar til 2.omgang, bedre presisjonen, og straffe Gjøvik/Lyn for å gi to av de mestscorende spissene i Norsk Tipping-ligaen avd. 2 så mye med rom og boltre seg i. 

2. omgang kommer egentlig ikke ordentlig i gang før i det 57.minutt. Gjøvik/Lyn får en corner, og etter kommunikasjonssvikt i Korsvollforsvaret ender det med at ballen fra cornermerket blir skrudd rett inn i mål. 0-1, men allikevel lite stress i Korsvoll-leiren. Dette var heller vekkeren Korsvoll trengte for å komme i gang.

Det tar derfor ikke mer enn 10 minutter til før Truls Skrettingland skaper et glimrende brudd på et fremadstormende Gjøvik/Lyn-lag, og finner Adrian Thun i det nevnte bakrommet. Adrian Thun takket og bukket Truls for dette med å sette ballen iskaldt ned i hjørnet alene mot keeper. 1-1, og fortsatt nok av tid til begge lagene til å avgjøre kampen til sin fordel.

Etter dette åpner kampen seg litt mer opp, med gode muligheter til begge lag. I det 78.minutt for Korsvoll en corner, som i første omgang blir klarert bort. Nedfallsfrukten var det Daniel Moen Hansen som plukket opp. Etter at vi på corneren hadde flyttet opp hele laget, venter derfor alle at Daniel skal pumpe ballen inn i boksen igjen. Daniel gjør heller et horribelt og uventet valg, og skyter. Heldigvis for oss hadde heller ikke Gjøvik/Lyn-keeperen ventet dette, noe som ender i at ballen går i en perfekt bue over keeperen og inn i mål. 2-1. 

De siste 10 minuttene blir som vanlig i en slik kamp noe stressende, da Gjøvik/Lyn presser på for utlikning. Dessverre for Gjøvik/Lyn, og heldigvis for Korsvoll, ender sluttspurten ut i ingenting og Korsvoll kan dermed notere seg for nok en seier og en solid 3.plass i serien over ferien. Igjen viser vi styrke ved å ta hjem alle 3 poengene på en dag hvor spillet ikke flyter optimalt.

Neste kamp for Korsvoll er 5.august borte mot Lillehammer.

Vi takker hele spillergruppa og alle tilskuere for innsatsen de har lagt ned i vårsesongen, så skal vi gjøre det vi kan for å gjenskape prestasjonene ut på banen utover høsten, så får vi telle opp til slutt.


Kampfakta: https://www.fotball.no/fotball...Powered by: Bloc