Kick off 2. mai kl 17:30: Fotballtilbud for de yngste/oppstartshjelp for nye årganger

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 26. Apr 2018

Fotballtilbud for de yngste/oppstartshjelp for nye årganger

Korsvoll legger til rette for fotballspill de to siste årene før barna starter på skolen, altså for både gutter og jenter født i 2012 og 2013. Dette foregår som lekbaserte fotballtreninger onsdager 17:30-18:30 på Havnajordet. Oppstart vår er onsdag 25. april, med siste trening 20. juni. For nye spillere er det bare å møte opp på treningene! Oppstart høst kommer her etterhvert. 

Onsdag 2. Mai kl 1730 på Havnajordet: Korsvoll IL inviterer til kick off for fotballskolen for de yngste. Jenter og gutter født i 2012 og 2013 er velkommen til lek og moro med fotball.  Det blir regelleker og «bli kjent leker» og en liten overraskelse på slutten!

For å få gjennomført treningene er man avhengige av hjelp fra foreldrene, som vil bli rettledet av trener fra Korsvoll. På den måten håper vi at fotballtilbudet for de yngste vil kunne fungere som en oppstartshjelp for det som vil bli nye årganger i Korsvoll. Målet med oppstartshjelpen er at alle årganger skal få en god start på fotballen, gjennom å bidra til at foreldretrenerne får sett hvordan økter kan holdes og generelt få tips og triks til hvordan man tilrettelegger best mulig, og der foreldretrenerne tar mer og mer over øktene. Fotballtreningen for de yngste er således en integrert del av klubbens fokus på barnefotball, med treningsgrupper for alle, gode treningsfasiliteter, Fotballakademi fra 7 år og oppover, god oppfølging av trenere og ledere gjennom trenerforum og trenerkurs og et stort engasjement for utvikling og tilrettelegging for enkeltspiller og gruppe. 

Treningsavgift er satt til 250 kroner. For å bli medlem i Korsvoll IL se følgende lenke: http://www.korsvollil.no/p/12276/medlemskap

Ved spørsmål, eller om man allerede nå ser at man ønsker å bidra i ulike roller, kontakt sportslig leder på Frank@korsvollfotball.no.Første hinder på veien mot Ullevål onsdag klokken 18.00

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 16. Apr 2018

Etter et flaut 3-5 tap på søndag, har vi allerede i morgen muligheten til å reise kjerringa igjen. Da kommer nemlig Lørenskog på besøk til Korsvoll for å slåss om muligheten til å nå 2.runde av årets NM. 

For Korsvoll sin del har trenerteamet et par mann som må erstattes grunnet karantene, mens Lørenskog rapporteres å stille tilnærmet fullt lag med unntak av en menisk-skadet Amir Daush.

Andreas Storsveen Romøren (til venstre) satt fint på benken i første serierunde for Lørenskog, så får vi håpe at de ikke vet bedre enn å sette han inn på mot Korsvoll i morgen


Så hva vet vi om morgendagens motstander. Etter mange år i 2.divisjon har det de siste sesongen gått tråere for Julian Madsens mannskap. Fjoråret endte med en grei 5.plass i Norsk Tipping-ligaen avd. 6. 

Før denne sesongen har de hvertfall fått en gammel kjenning tilbake på laget, nemlig tidligere storscorer Andreas Storsveen Romøren, som senest i fjor hjalp oss til en god plassering. 

Lørenskog har så langt på likhet med oss kun spilt en seriekamp denne sesongen. Da kjempet de Kråkerøy ut av stilen til en 1-0 seier etter straffe som Riki Alba satt i mål. De Lørenskog er kjent for å spille god fotball, med tålmodighet i det oppbyggende spillet, så får vi se hvordan de klarer å løse det mot revansjelystne Korsvoll-gutter i morgen.

Det som hvertfall er sikkert er at vi setter stor pris på om du møter opp på onsdag og støtter laget i årets NM, og er med å heier på oss for videre avansement og sårt tiltrengte penger i en slunken klubbkasse.¨

Vi ses!
Stig Markus Hovdal i 100, og 101

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 15. Apr 2018

I dag var det seriestart for Korsvoll i Norsk Tipping-ligaen avd 6. I strålende solskinn lå alt til rette for en underholdende kamp som vi forhåpentligvis skulle vinne. Om det ikke ble underholdning, så ble det hvertfall en underholdende kamp for den nøytrale tilskuer.

På motsatt banehalvdel stod et heltent Harstad IL. Som gikk rett i angrep fra start. Det var tydelig at Harstad ikke hadde tatt turen helt ned til Oslo for å tape, og gikk fra start høyt ut og pumpet baller langt. Allikevel klarte de ikke å skape de helt store mulighetene. Det intesive Harstad-trøkket fikk seg også et realt skudd på baugen da Torbjørn Melhuus avfyrer et skudd fra 20 meter, som havner rett i hendene på en Harstad-forsvarer, og dermed lå alt til rette for at Stig Markus Hovdal kunne score sitt 100. mål for Korsvoll IL. Kald som en fisk sendte Hovdal keeperen til høyre, og skjøt selv ned til venstre. 1-0.

Ikke det vanskeligste eller viktigste målet Stig har scoret for Korsvoll, men det blir uansett notert ned i historiebøkene.

Etter dette gikk lufta litt ut av Harstad-balongen, og det ser ut som vi får bedre og bedre kontroll på de lange ballene, og vi begynner å stå nye høyere i banen. Dette resulterer i at debutant Andreas Nordheim i det 23.minutt gjenvinner ballen gunstig skjærer inn i banen fra høyre og "dunker" ballen inn i hjørnet med venstreslegga si.

Vi gratulerer Andreas med en vel gjennomført debut og et helt greit mål...

Fra dette går det ikke mer enn 3 minutter før Harstad får en corner som servitører velger å serve på den mest effektive måten som fins; Skru den rett inn i mål på egenhånd, 2-1. 

Selv om vi har store muligheter igjennom hele 1.omgang til å kontre på et Harstad-lag i ubalanse, klarer vi sjelden å utnytte dette til det helt store, helt til Adrian Thun blir spilt glimrende igjennom på et bakromsløp. En Harstad-forsvarer på etterskudd så dermed få andre alternativer enn å legge Adrian Thun i bakken. Ny straffe til Korsvoll. Denne gangen velger Stig å sende keeperen til venstre og ballen til høyre. 3-1 blir dermed pauseresultatet.

I pausen føler vi at vi har grei kontroll på et langtslående Harstad-lag. Bare vi holder oss disiplinerte så er 3 poeng i lomma. Men den gang ei....

Det går ikke mer enn 5 minutter av 2.omgang før keeper Marcus Kristiansen må plukke ut ball nummer 2 fra eget bur, etter et innlegg fra venstrekanten til Harstad. Etter dette får det slag i slag, og for undertegnede blir resten av kampen en blanding av kaos og skuffelse. Her følger en kjapp oppsummering: 

I det 64.minutt får Anders W. Kogstad sitt andre gule kort for dagen, og blir dermed sendt i garderoben. Vi er da 10 mot 11

I det 79.minutt scorer Harstad nok en gang på corner, og i etterkant blir kaptein David Lundström utvist for sitt gule kort nummer 2.

9 mot 11 og fortsatt 10 minutter igjen...

Vi klarer dessverre ikke holde unna helt ut og Harsta går opp i ledelsen for første gang i kampen i det 86.minutt.

Korsvoll kaster alt vi har i angrep, blir tatt i ubalanse og Erlend B. Saur ser seg nødt til å takle en Harstad-spiller som siste mann. 8 mot 11...

Selv om vi kjemper tappert blir det lett match for Harstad på slutten og 3 minutter på overtid setter de sluttresultatet til 3-5.

Vi gjennomfører en god 1.omgang, men klarer ikke være disiplinert nok når det gjelder som mest. Det blir i så måte et flaut 3-5 tap. Heldigvis trenger vi ikke vente lenger enn til onsdag før vi har muligheten til å reise kjerringa.

Da er det nemlig første runde i NM på Korsvoll. Da håper vi å kunne ta revansj mot et Lørenskog-lag med en gammel Korsvoll spiller på laget, nemlig målmaskinen Andreas Storsveen Romæren. Vi ses!


Det sies at trenerteamet allerede har planen klar til onsdagens kamp, ryktene nevner også at rom på Grand-hotell allerede er booket til cupfinale-banketten....Før seriestart: Harstad IL

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 13. Apr 2018

Fuglene kvitrer, grusen blir ryddet bort og de ivrigste mosjonistene har endelig innsett at planker er et dårlig valg av fremkomstmiddel i nordmarka. ENDELIG er fotballsesongen her!!! Ta på Korsvoll-drakta og møt opp Søndag klokken 16.00 når Korsvoll tar i mot Harstad IL til seriestart! (Alle i Korsvoll-drakt under 16 kommer gratis inn i sesongen 2018)


Stig Markus Hovdal jakter mål nummer 100 i A-lagsdrakten denne sesongen, det kan skje allerede på søndag.


Den fantastiske fjorårssesongen som endte med 4.plass og direkte kvalifisering til 1.runde av NM er glemt, med unntak av noen deilige minutter på Bislett som viste alle romantikere at fotball handler om å score mål, ikke trille ball.

Etter at en av verdens lengste fotballoppkjøringer endelig er ferdig, er det derfor på tide og se fremover. Som nevnt tidligere har Korsvoll i år havnet i gruppe med 10 Nord-norske lag, i tillegg til noen gamle kjenninger fra Oslo-området. Det er derfor duket til en sesong med mange spennende oppgjør på Korsvoll-banen med lag som de fleste, med unntak av de mest ihuga fotballkjennere, forbinder med nordlys, polarsirkelen, midnattssol og isbjørner....

Vi ser derfor med spenning frem til søndagens oppgjør når vi da skal ønske Harstad velkommen til hovedstaden.


Så er selvsagt spørsmålet; Hva kan vi forvente av A-laget i årets sesong?

Det vi kan forvente er et lag som går ut på banen for å vinne hver eneste kamp. Vi har flere ganger de siste sesongen vist at vi kan hamle opp med absolutt alle lag i denne divisjonen, og vi har for vane og ta poeng fra seriefavoritten på andre siden av svenskemuren. (De siste to årene har vi møtt Lyn 4 ganger, det har endt med 3 uavgjorte og 1 tap). I Korsvoll spiller vi ikke for penger, men for ære og stolthet. I år som i fjor så har vi en gjeng som hater å tape fotballkamper, noe vi for alvor har tenkt å vise i år også. Hvor vi ender opp til slutt får du spå i kaffegruten...

Korsvoll Fotball sitt bilde.

Trenerteamet vil også i år bestå av Petter Solland og Trygve By, og de sprudler av glede over at sesongen sparkes i gang igjen...

Av overganger har det vært relativt mye som har skjedd, med reisebelastningen som blir i årets sesong har vi utvidet stallen noe, samtidig som noen har valgt å prøve lykke andre steder: Andreas Storsveen-Romøren (Lørenskog), Chima (Lyn), Joakim Schreuder (Ready) og William Lloyd (Gjelleråsen), mens Christian Helseth Sparre (lagt skoene på hylla for en liten stund) har alle valgt seg nye utfordringer før årets sesong. Vi takker dem alle for innsatsen og gleden de har vært med på å skape på Korsvoll det siste året!

Anders Winther Kogstad sitt bilde.

Villiam Strømme med fortid fra bla Skeid, Lyn og Randesund er tilbake i Korsvoll etter to år i Frigg.

Heldigvis har vi fått inn et par kjente (og noen ukjente) spillere til varmen i Korsvoll: Villiam Strømme (Frigg), Torstein Alvestad (Frigg), Andreas Nordheim (Skeid), Daniel Aannerud (Rilindja), Jacob Nyembo (Langhus), Benediktas Jakavicius (Panerys Vilnius) og Abu Secka (Gøy-Nor) har alle kommet inn i gruppa.


Målet for sesongen er som vanlig å vinne hver eneste kamp, noe vi vet gruppa er god nok til å kunne gjøre. Samtidig lever ikke vi i drømmeland heller, så beholder vi plassen i 3.divisjon så skal vi være godt fornøyd med sesongen 2018.

Første hinder på veien til fornyet kontrakt er Harstad IL, som vi tar imot på Korsvoll søndag 15.april klokken 16.00. Så hva vet vi om Harstad egentlig, ikke så veldig mye. De endte fjorårssesongen på en solid 6.plass i sin avdeling, og har spilt to tellende kamper hittil i år, begge kvalifisering til NM. Disse kampene har endt med 3-1 seier(Grand-Bodø) og 3-2 seier (Salangen). Det vi hvertfall vet er at mange av Romeriks-lagene fikk seg et sjokk i fjorårets sesong over trøkket lagene fra nord viste i hver eneste kamp, og vi skal heller ikke være så naive og tro at Harstad reiser 160 mil tur-retur på søndag for å gi oss 3 poeng gratis. Her må hver duell kjempes for, vi håper derfor også at du møter opp på Korsvoll, for å støtte gutta i blå nå på søndag klokken 16.00.


Vi ses!

To turneringsseire for Korsvoll i helgen!

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 9. Apr 2018

I helgen var både G05 og G19 på turnering. Begge lagene endte opp med å ta med seg pokalen hjem!


G19 var på i Heggedal og gikk gjennom turneringen uten å slippe inn mål! 


G05 var på Gran og også de gikk ubeseiret gjennom turneringen.


Vi gratulerer begge lagene!Vellykket sesongoppkjøring i Gøteborg for ungdomsjentene

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 8. Apr 2018

KFY J13-17 Gøteborg 2018

For femte år på rad la klubben sesongoppkjøringen for ungdomsjentene (13-17 år) til Gøteborg. I år var det rekordstor deltagelse med 70 spillere og 10 trenere/ledere. Vi fikk gjennomført 3 gode fotballøkter i flott vårvær. I tillegg inneholdt programmet, som tidligere, både bytur mellom øktene lørdag og beach volleyball (innendørs) lørdag kveld.

Takk til spillere, trenere, oppmenn og foresatte for en veldig hyggelig og innholdsrik helg!

Lars
TuransvarligLevert av IdrettenOnline