Korsvollakademiet er et populært aktivitetstilbud til de som ønsker ekstra fotballtrening etter skoletid. Vi ønsker å gi et best mulig tilbud til flest mulig.

PappaperspektivMålgruppen er unge Korsvollspillere på barneskolen, jenter og gutter, som ønsker mer organisert trening enn det de får gjennom laget sitt. Deltakerne på Korsvollakademiet vil følge treninger og kamper med laget sitt som vanlig.

• Vi vil utvikle deltakernes ferdigheter med ball.
  • Vi vil sette fokus på gode holdninger og verdier.
  • Vi ønsker å skape et godt treningsmiljø med en egen «Korsvollakademi-kultur».

Når arrangeres Korsvollakademiet?

Treningene vil foregå på Korsvoll kunstgress. Baller blir lagt ut 13:30 for barna til å drive fri lek. Effektiv treningstid fra 14.20-15.50. Oppstart for våren er 3. april og varer til og med siste skoleuke. Siste dag med akademi vil altså være 23. juni

Korsvollakademiet følger skoleruta når det gjelder ferier og helligdager.

Målgruppen

Målgruppen er unge Korsvollspillere, 8-12 år (spillere født 2005-2010) både jenter og gutter. I tillegg vil det være mulig for jenter født 2004 å være med på tilbudet.

Hvordan fungerer tilbudet?

Slik ser en typisk økt på Korsvollakademiet ut:

• Den yngste årgangene (f.2010) vil bli fulgt ned til banen av en av instruktørene (han/hun står ved skoleporten kl 13.45). Disse skal da skifte og evnt. spise i garderobene
  • Baller blir sluppet ut på banen kl 14.00 med mulighet for fri lek fram til kl 14.20.
  • Det blir da gjennomført en felles oppvarming.
  • De deles inn i differensierte grupper med hver sin instruktør.
  • Gruppene gjennomfører deløvelser og spill. Underveis deles det ut frukt
  • De siste ti minuttene vil gruppene samles og prate om hvordan økten har vært.

Gruppeinndelingen vil være basert på holdninger, motivasjon og ferdigheter slik at man får mest mulig homogene grupper. Dette betyr at gruppene går på tvers av årganger. Det vil bli tatt sosiale hensyn slik at spillerne alltid har noen fra samme alder i gruppen sin. Gruppene vil også variere fra uke til uke og mange spillere vil være på et rulleringsystem slik at det er en variasjon i hvem de trener sammen med.

Viktig: Vi gjør oppmerksom på at Korsvollakademiet ikke er en erstatning for Aktivitetsskolen. Noen 1. og 2. klassinger kan fremdeles være litt umodne til å delta på et slikt opplegg. Det er ønskelig at de selv er motiverte for å bli bedre i fotball, og ikke går der fordi mamma eller pappa vil dette. Vi har ikke personale til å ta oss av barn som heller vil løpe rundt å leke og gjøre andre ting enn å være med på den organiserte treningen. Er dere usikre på dette, ta kontakt med Frank. Vi ber om forståelse for dette!

Det er krav om leggbeskyttere gjennom hele økten og det er anbefalt å ha med drikkeflaske og litt mat for de som har behov for ekstra energi.

Mål for Korsvollakademiet

Fotball vil være hovedaktiviteten, med ulike ferdighetstemaer hver uke. I tillegg til å bedre deltakernes ferdigheter med ball, har vi også fokus på å utvikle gode holdninger og verdier. Treningen skal være lystbetont.

Prisene nedenfor er for våren 03.04.17 - 23.06.17. Prisen inkluderer frukt som vil bli servert på treningen.

Priser høst 2017
1 dag per uke1300,-
2 dager per uke1700,-
3 dager per uke 2200,-
4 dager per uke2600,-
5 dager per uke2950,-

For spørsmål om arrangementet kontakt sportslig leder Frank, frank@korsvollfotball.no

Påmeldinger kan gjøres på skjemaet under eller ved å følge lenken øverst på siden:

A-laget kan nyte ferie med god samvittighet etter seier hjemme mot Gjøvik/Lyn

Postet av Korsvoll IL den 17. Jul 2017

På søndag klokken 18.00 ble vårsesongens siste runde spilt hjemme på Korsvoll. På motsatt banehalvdel stod Gjøvik/Lyn som i årets første kamp ble nedsablet 4-1. Fra den gangen har Gjøvik/Lyn gjort flere utskiftninger både på spillersiden og ikke minst på trenersiden. Dette har også gjort at de har endret spillestil noe, til en litt mer direkte og fremover rettet fotball. Dette var noe vi selvsagt var klar over fra før av, samtidig som en nykomponert midtbanefirer fikk muligheten hos oss, da Brage Rødal og Trym Thorbjørnsen som hadde startet samtlige seriekamper sentralt på midtbanen, begge hadde tjuvstartet ferien. Erstatterne Truls Skrettingland og Torbjørn Melhuus løste allikevel denne jobben på en utmerket måte.

Adrian Thun og resten av gutta i blått tar dermed en velfortjent ferie.

En av de store styrkene til årets versjon av Korsvoll, er at vi har hatt mulighet til å kunne stille med tilnærmet samme lag i hver kamp, noe som skaper kontinuitet, godt samspill og trygghet på banen. Dette samspillet haltet nok noe mer i denne kampen, men det var det nok flere grunner til. 1.omgang var det ikke mye å skrive hjem om, annet enn et par halvsjanser til hvert av lagene. Det som var verdt å legge seg merke i var hvor uvanlig høyt backfireren til Gjøvik/Lyn stod. På grunn av manglende presisjon, var ikke dette noe vi klarte å utnytte til det fulle i 1.omgang. Planen var derfor klar til 2.omgang, bedre presisjonen, og straffe Gjøvik/Lyn for å gi to av de mestscorende spissene i Norsk Tipping-ligaen avd. 2 så mye med rom og boltre seg i.

2. omgang kommer egentlig ikke ordentlig i gang før i det 57.minutt. Gjøvik/Lyn får en corner, og etter kommunikasjonssvikt i Korsvollforsvaret ender det med at ballen fra cornermerket blir skrudd rett inn i mål. 0-1, men allikevel lite stress i Korsvoll-leiren. Dette var heller vekkeren Korsvoll trengte for å komme i gang.

Det tar derfor ikke mer enn 10 minutter til før Truls Skrettingland skaper et glimrende brudd på et fremadstormende Gjøvik/Lyn-lag, og finner Adrian Thun i det nevnte bakrommet. Adrian Thun takket og bukket Truls for dette med å sette ballen iskaldt ned i hjørnet alene mot keeper. 1-1, og fortsatt nok av tid til begge lagene til å avgjøre kampen til sin fordel.

Etter dette åpner kampen seg litt mer opp, med gode muligheter til begge lag. I det 78.minutt for Korsvoll en corner, som i første omgang blir klarert bort. Nedfallsfrukten var det Daniel Moen Hansen som plukket opp. Etter at vi på corneren hadde flyttet opp hele laget, venter derfor alle at Daniel skal pumpe ballen inn i boksen igjen. Daniel gjør heller et horribelt og uventet valg, og skyter. Heldigvis for oss hadde heller ikke Gjøvik/Lyn-keeperen ventet dette, noe som ender i at ballen går i en perfekt bue over keeperen og inn i mål. 2-1.

De siste 10 minuttene blir som vanlig i en slik kamp noe stressende, da Gjøvik/Lyn presser på for utlikning. Dessverre for Gjøvik/Lyn, og heldigvis for Korsvoll, ender sluttspurten ut i ingenting og Korsvoll kan dermed notere seg for nok en seier og en solid 3.plass i serien over ferien. Igjen viser vi styrke ved å ta hjem alle 3 poengene på en dag hvor spillet ikke flyter optimalt.

Neste kamp for Korsvoll er 5.august borte mot Lillehammer.

Vi takker hele spillergruppa og alle tilskuere for innsatsen de har lagt ned i vårsesongen, så skal vi gjøre det vi kan for å gjenskape prestasjonene ut på banen utover høsten, så får vi telle opp til slutt.

Før kampen: Gjøvik/Lyn

Postet av Korsvoll IL den 14. Jul 2017

Sesongen er nå halvspilt og Korsvoll ligger på en imponerende og overraskende 3.plass i Norsk Tipping-ligaen avd.2. På søndag er det duket for det første av 13 returoppgjør. Sesongstarten i år var som mange allerede vet eventyrlig med 6 seiere på de 6 første kampene. Den rekken startet med en solid 4-1 seier borte mot Gjøvik/Lyn. Gjøvik/Lyn har etter den kampen tatt 15 poeng, de har 4 seiere 3 uavgjorte og 6 tap.

Adrian Thun endte måltørken sin sist ved å score to mål hjemme mot Lyn sist. Han er dermed igjen blandt topp 5 i avdelingen som har scoret flest mål, sammen med vår egen Andreas Romøren.

Korsvoll har på den andre siden hatt en glimrende vårsesong, med 29 poeng noe som gir en foreløpig 3.plass i avdelingen. Allikevel skal det nevnes at til søndagens kamp så er hverken Brage Rødal eller Trym Thorbjørnsen, som begge har startet samtlige kamper sentralt på midtbanen for Korsvoll tilgjengelig. Ellers er troppen klar og har ingen planer om å ta ferie før etter søndagens kamp. Målet til Korsvoll var før årets sesong å ta 35 poeng, en poengsum man regnet med skulle holde til å sikre plassen i neste års 3.divisjon. Med 29 poeng allerede er denne målsettingen justert, og man håper nå å kunne forsøke å sikre 50 poeng i løpet av årets sesong. Det vil forhåpentligvis kunne sørge for minst en 5.plass i avdelingen, noe som vil gi plass i første ordinære runde av NM 2018 (gitt at Stabæk 2 også kommer blant topp 5). Vi håper derfor så mange som mulig av dere som møtte opp forrige søndag mot Lyn tar turen nok en gang. Adrian Thun som scoret to mål sist mot Lyn, og rev i stykker forsvarsleddet mot Gjøvik/Lyn sist vi møtte dem, har allerede lovet og skape sjanser på søndag.

Korsvoll har kun gått målløs av banen to ganger i løpet av årets sesong, så oddsen for at Korsvoll kan spandere en scoring eller to er dermed ikke høy for de av dere som velger å ta turen søndag klokken 18.00.

Vi ses!

Marginenes aften, men denne gangen feil vei

Postet av Korsvoll IL den 10. Jul 2017

Søndag kveld tok vi i mot storebror på eget kunstgress, nemlig Lyn. Selv om Lyn var favoritter på forhånd var resultatet på ingen måte gitt. På en hvilken som helst annen dag kunne resultatet blitt noe helt annet.

Adrian Thun fikk banket ballen i mål to ganger søndag kveld mot Lyn, det holdt allikvel ikke.

Rammen rundt kampen var upåklagelig, selv vi i Korsvoll elsker å hate Lyn, så må man uansett misunne dem fanskaren som følger dem rundt og lager en god ramme på hver eneste kamp. I motsetning til i fjor fikk publikum også ordentlig valuta for inngangsbilletten.

Etter kun 3 minutter spilt kom den første sjansen, da vår vei. Andreas Romøren blir spilt igjennom og står plutselig alene på hjørnet av 16-meteren, som de fleste har lært seg kommer det da et skudd. Denne gangen ble Lyn-keeperen en feststopper for Korsvoll-gutta og reddet skuddet. Ikke lenge etter, er det Lyn som er frempå, med et av sine mange angrep fra kan. Selv om det fra sidelinjen aldri så ut som om det skulle bli noe særlig til mulighet, må han allikevel berømmes, for å skape en nesten mulighet ut av en ball som 99 av 100 ganger ender der den gjorde denne gangen også, nemlig utenfor/over mål.

Marginer

Etter å egentlig hatt god kontroll de første 15 minuttene hvor Lyn kun skaper denne ene halvsjansen, er det vi som får en corner. Den rager kaptein David Lundström høyest på og header ballen i mål (når den ærligste av samtlige spillere ute på banen i dag sier at ballen er i mål, så er den det, noe vi også kunne får bekreftet fra et par Lyn-spillere også etter kampen). Samtidig er det ingen i Korsvoll-leieren som klandrer en ellers god dommer, for å ikke få det med seg det i kaoset som var rundt situasjonen, det var umulig og se fra sidelinjen, så at dommeren vinker spillet videre må vi bare godta... Samtidig er det kjedelig at Lyn da rett i etterkant får utnyttet en sjelden glipp av Korsvoll-keeper Marcus Kristiansen, som mister et innlegg rett ut i feltet, hvor en Lyn-spiller kan hamre ballen i mål fra 4 meters hold.

Gaute Skogtun skjønte ikke hvorfor dommeren ikke så David Lundströms heading over målstreken.

Ut omgangen styrer vi kampen og vinner de fleste dueller, og både Adrian Thun og Andreas Romøren kommer til muligheter som de på andre dager har hamret i mål, men dessverre lot målene vente på seg.

Pause 0-1, i en omgang som absolutt hadde fortjent flere mål....

2.omgang

I pausen var det ingen hoder i Korsvoll-garderoben som hang skuffet, vi hadde spilt en god omgang mot en god motstander, og vi var fullt klar over at målene måtte komme hvis vi fortsatte på samme måte. Da er det bare så synd at før vi får satt ballen i nota, så får Lyn-kanten stjålet til seg ballen på nesten død vinkel og servert ballen 45-grader ut i feltet hvor en umarkert spiss kan føre med seg ballen et par meter, før han sender ballen tilbake i motsatt hjørne. 0-2. Allikevel var det få Korsvoll-gutter som deppet, vi har scoret fler en 2 mål på en omgang tidligere, og det var ingenting som tilsa at vi skulle gå målløs av banen i denne kampen heller. Etter timen spilt kommer endelig målet. Tidligere Lyn-spiller, Torbjørn Melhuus får spilt fri tidligere Lyn-spiller Andreas Romøren som klarer å lure ballen forbi en utspilt keeper. Dessverre for Andreas sin del triller ballen i stolpen, men med en Lyn-spiller, som for anledningen gjorde et dårlig forsøk på å være Adrians ryggsekk, var det allikevel Adrian Thun som var først på returen. 1-2 og ny spenning i kampen.

Spenningen varte ikke lenge, eller?

Etter dette tar Korsvoll mer og mer over kampen, og Andreas Romøren hadde på dette tidspunktet enda en mulighet for å kunne servere ballen i nota alene mot keeper, men den gang ei. Etter et frispark langt oppi banen, som det ser ut som skal sprette inn til keeper Marcus, kommer Lyn-kanten inn i stor fart fra siden og får så vidt hodet sitt først på ballen før han deiser inn Marcus. Både Lyn-spilleren og Marcus Kristiansen ble liggende på bakken, mens resten av oss måtte se ballen trille inn for tredje gang i Korsvolls mål. 1-3, og det så igjen ut som at kampen var død. Allikevel tar det ikke mer en 7 minutter før Korsvoll kombinerer fint ute på høyresiden, hvor det til slutt er Adrian Thun som igjen får æren av å score mål for Korsvoll etter et glimrende angrep.

Og så var det de marginene da

Resten av kampen er Korsvoll-sjanser fra A til Å. 2-3 målet, sprøytet virkelig ny energi inn i Korsvoll-gutta og med et mer og mer stresset Lyn-lag åpnet rommene seg mer og mer for skuddvillige Korsvoll-gutter. De største mulighetene er det Andreas Romøren og Trym Throbjørnsen som står for. Først hvor Andreas på finuerlig vis får et innlegg som går bak seg, til plutselig å ha vei mot krysset. Dessverre treffer ballen streken før den spretter ned på mål-linja og ut igjen. 1 cm lenger ned så hadde det nok stått 3-3 allerede der. I sluttminuttene hvor Lyn ser mer og mer slitne ut, står plutselig Trym Thorbjørnsen på 11 meter, men en beinparade ut av en annen verden redder Lyn fra og kun få med seg 1 poeng fra lillebror.

1 cm lenger ned, og denne ballen hadde satt inn 3-3.

Alt i alt er man i dag fornøyd med innsatsen, og vi har i dag mer enn nok muligheter til å vinne. Det er derfor bittert å tape mot et Lyn-lag grunnet enkelt feil, og ikke fordi vi på noen som helst måte blir spilt ut. Det at vi det siste kvarteret har seriens beste lag nede i knestående, tar vi også med oss videre ut i sesongen. Så er fotballen sånn at det er om å få ballen i mål, og der var Lyn-laget hakket vassere enn oss i dag.

Vi takker både Korsvoll-fans og Lyn-fans for bidraget til å skape en fantastisk ramme rundt kampen.

Ikke annet å gjøre enn å rydde opp og revansjere seg neste uke, hjemme mot Gjøvik-Lyn for Marcus Kristiansen og Gaute Skogtun.

Før kampen: Lyn

Postet av Korsvoll IL den 8. Jul 2017

På søndag klokken 18.00 er det duket for en god gammel dags naboduell på Korsvoll kunstgress. Da kommer klubben vi elsker å hate på Korsvoll på besøk, nemlig Lyn. Naboene hadde vi i serien i fjor også, da endte begge oppgjørene i uavgjort, og Korsvoll kunne skryte på seg å være det eneste laget i serien som ikke tapte for Lyn. Det er en statistikk vi håper fortsetter i år også.

Før sesongen var Lyn spådd som soleklare favoritter til å ta den ene opprykksplassen fra Norsk Tipping-ligaen avd. 2. Noe som tross alt bare skulle mangle med tanke på hvilke økonomiske muskler klubben har. Vi derimot var tippet som en middelhavsfarer, som heller skulle måtte passe på at ikke nedrykkspøkelset kom å tok oss. Det er fortsatt ingen på Korsvoll som prater om opprykk, og kampen er uten tvil en kamp der Lyn har mer å tape enn dugnadsspillerne i Korsvoll.

Keeper Marcus Kristiansen har sluppet inn 8 mål så langt i årets sesong, noe som er best i Norge i de 4 øverste divisjonene. Vi satser på en ny kamp med 0 baklengs på søndag.

I ungdomsfotballen har det de siste årene vært fri flyt av spillere både den ene og andre veien, og i Korsvolls A-stall kan man nevne både Andreas Romøren, Torbjørn Melhuus, Fredrik Dahm, Ole Fredrik Morthen og Isak Hågensen som alle har vært innom Lyn på et eller annet tidspunkt.

Isak Hågensen(21), Andreas Romøren og Torbjørn Melhuus (14) er tre av fem spillere i stallen, som har spilt for både Korsvoll og Lyn.

Tidligere har det også vært mange Korsvoll-spillere i Lyns A-stall, men etter en overgangs-logistikk som kun de mest erfarne kjøpmenn klarer å henge med på, er det nå kun Thomas Sandsør som er igjen.

Med tanke på morgendagens tropp, er det et par spillere som er ute pga av sommerferie, noe som er naturlig i en klubb der ingen av spillerne mottar noen som helst form for kompensasjon for å spille. Både Stig Hovdal og Daniel Moen Hansen har tatt turen til rivieraen, mens Jørgen Ankerstad har dratt på fisketur og Stian Divaris restituerer etter gamle skader.

Uansett, Lyn skal virkelig få slite med å ta med seg alle 3 poengene over svenskemuren i morgen. Og forhåpentligvis har mange på Korsvoll og Kringsjå utsatt turen til sommerhyttene sine, for å kunne få med seg et godt gammeldags bydelsderby i morgen.