Før kampen: Lokomotiv Oslo

Postet av Korsvoll IL den 16. Jun 2017

Etter forrige fredags toppkamp mot Stabæk 2, er Korsvoll-gutta nå høyt oppe å flyr. I morgen venter Lokomotiv Oslo på Tørteberg kunstgress. Lokomotiv Oslo står med 8 poeng på 9 kamper og ligger på en foreløpig 11.plass i serien. Lokomtiv Oslo har gjennomgått en forandring fra fjorårets spillestil. Hvor de i fjor var kjent for å spille en meget direkte og effektiv fotball, har de to nye trenerne i klubben forandret til en mer fotballromantisk spillestil som er noe mer ballbestittende i en 3-5-2 formasjon.

Forrige helgs målscorere Andreas Storsveen Romren og Stig Markus Hovdal er begge klare for en knallhard kamp på Tørteberg. Er du?

For Korsvoll sin del er det nå en del skader og ferieavviklinger, noe som vil gjøre at det blir noen endringer fra foregående kamp mot Stabæk 2. Torbjørn Melhuus er på en velfortjent bryllupsferie, i tillegg er Daniel Moen Hansen, Jørgen Ankerstad, Isak Hågensen, Truls Skrettingland, Christian Sparre, Adrian Thun og Anders Kogstad ute av diverse årsaker.

Etter rapportene kommer også Lokomotiv Oslo til å stille noe redusert. Det at Lokomotiv Oslo spilte en god kamp forrige helg mot tabelltreer Frigg, som endte i 0-0 gjør at dette er en kamp gutta i blått på ingen måte kommer til å ta lett på. Den knallharde innsatsen må ligge i bånn i morgen også for at Korsvoll skal kunne få noe ut av kampen. Samtidig har Korsvoll ikke spilt en eneste kamp i år som har endt målløst, så vi håper så mange som mulig tar turen ned fra åsen til Majorstuen for å støtte laget.


Vi ses!



Ny sterk seier for A-laget over serielederne

Postet av Korsvoll IL den 9. Jun 2017

Fredag kveld var det duket for et realt toppoppgjør på Korsvoll, når A-laget tok imot Stabæks nest beste menn. Stabæk 2 var før denne kampen det eneste laget som ikke hadde avgitt et eneste poeng på de første 8 kampene i serien. Utfordringen var med andre ord meget stor for gutta i blått.


Allerede etter 13 minutter gjør vi utfordringen enda større for oss selv når Stabæks Oskar Løken får løpt seg fritt på første stolpe på en corner og får headet ballen over hodet på keeper Marcus Kristiansen. Var det en ting vi ikke skulle gjøre mot disse var det å komme under tidlig. Kampen fortsetter med at Stabæk triller mye ball, mens Korsvoll kontrer på et ekstremt takknemlig bakrom for Adrian Thun og Andreas Storsveen Romøren. Etter 22 minutter spiller vi oss fint frem, men skuddet fra Torbjørn Melhuus resulterer i en corner. Den påfølgende corneren blir headet ut, men Anders Winther Kogstad finner plutselig Andreas Storsveen Romøren som for all verdens tid til å prikke inn den ballen fra hjørnet av 16-meteren akkurat hvor han vil. Andreas velger like så godt å banke den i krysset med et av de hardeste skuddene på Korsvoll i 2017. 1-1.

Kampen fortsetter i samme sporet som før målet, men igjen får vi skapt en corner. Og etter 35 minutter på nesten samme måte blir Andreas Storsveen Romøren stående overraskende alene etter en corner. Denne gangen for Torbjørn Melhuus æren av å servitere Andreas Storsveen Romøren som denne gangen velger å banke ballen med samme kraft nederst i lengste hjørne. 2-1 til Korsvoll.

Noe som også er stillingen til pause.

Omgangens store spiller Andreas Storsveen Romøren (i midten), med servitørene Torbjørn Melhuus (14) og Anders Winther Kogstad.

I pausen forventer vi at Stabæk 2, kommer til å mobilisere for å forsøke å få et tidlig mål. Istedenfor er det vi ved Adrian Thun som får en kjempemulighet når vi bryter en av mange forsøk Stabæk 2 hadde i løpet av kampen på å sette i gang kort på femmetere. Dessverre redder en god Stabæk-keeper forsøket alene mot keeper. Etter dette er det relativt få muligheter til begge lagene. Stabæk har et naturlig press på Korsvoll hele andre omgang, da de jaget utlikningen. Annet enn en svært farlig corner, skaper ikke Stabæk de store mulighetene på oss. I stedenfor er det vi ved innbytter Stig Markus Hovdal som i det 81.minutt som prikker inn 3-1 på et glimrende innlegg fra innbytter Stian Divaris Saugnes.


Stig Markus Hovdal satte spikeren i kista i det 81.minutt på helvolley etter et innlegg av Stian Divaris Saugnes

Selv om Stabæk 2 får inn en redusering i det 88.minutt, rir gutta i blått stormen av på en glimrende måte, og kan nå gå inn i helga med delt tabelltopp sammen med Stabæk 2. Begge lagene har en imponerende score med 8 seire og 1 tap på 9 kamper.

Vi gleder oss til fortsettelsen.


Samtidig gratulerer vi Torbjørn Melhuus som i morgen gifter seg.

Torbjørn Melhuus(her fra kampen mot Frigg) gifter seg i morgen! Klubben gratulerer!


Kampfakta finner du her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=66...




En kort oppsummering over hva som har skjedd siden forrige innlegg

Postet av Korsvoll IL den 8. Jun 2017

På fredag er det klar for et ordentlig toppoppgjør på Korsvoll. Da kommer serieleder Stabæk 2 på besøk til Korsvoll kunstgress, den kan dere lese mer om her men først en liten oppsummering av foregående kamper.

Korsvoll- Flisa: Flisa kom på for en måneds tid siden på besøk til Oslo i håp om å kunne bryne seg på Korsvoll. Med på lasset hadde de som kjent ny trener, og ny giv. Denne given ble allikevel fort tatt i fra Flisa-gjengen. Dette var en kamp der Korsvoll hadde kontroll fra start til slutt og hvor vi fikk hull på byllen etter allerede 11 minutter,og til allerede til pause sto det 3-0. Andre omgang ble i så måte en seiersparade hvor Korsvoll hadde god kontroll, og sendte til slutt Flisa hjem med et tung 5-0 tap i bagasjen. Kampfakta finner du her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=66...

Flisa fikk en tung kamp på Korsvoll, allerede etter 11 minutter banket Adrian Thun inn dagens første mål.



Korsvoll- Tynset: Tynset- laget hadde tatt en 33 mil lang tur fra Hedmark, og hadde ingen planer om å dra hjem igjen tomhendt.Tynset mannskapet stilte med et ekstremt fysisk og direkte lag, som gjorde at Korsvoll virkelig ble satt under press den første halvtimen. Tynset hadde et par monstermuligheter, i første omgang, men som alle ble avverget av en glitrende Marcus Kristiansen i buret. 0-0 til pause, hvor Tynset hadde vært desidert nærmest, og fått et mål annullert. I andre omgang hever Korsvoll seg betraktelig, men det løsner ikke før Daniel Moen Hansen bestemmer seg for å banke ballen i krysset fra rundt 30 meters hold. Etter dette har Korsvoll egentlig grei kontroll, og en perfekt slått corner lander på hodet til Gaute Skogtun som umarkert kan sette to streker under sluttresultatet, 2-0 til Korsvoll.

Publikumsyndlingen Gaute Skogtun fikk æren av å nikke inn 2-0 målet hjemme mot Tynset (her fra kampen mot Flisa).


Raufoss 2- Korsvoll: Da var det nok en gang klart for en lang bortetur, denne gangen til (daværende) tabelljumbo Raufoss 2. NAMMO stadion, er en av de største banene Korsvoll skal spille på denne sesongen. Noe som også tydelig preget kampen. Korsvoll bestemte seg for å legge seg dypt, og lot Raufoss trille ballen mye tvers, uten og skape de helt store målsjansene. Når Korsvoll i perioder bestemte seg for å stå høyere i banen, klarte man å skape mange gunstige brudd på Raufoss, men en stor bane gjorde sitt til at vendingene gikk relativt sakte. Kun en gang i første omgang går ballen ordentlig hurtig. Venstreback Erlend Saur finner høyrekant Magnus Roterud, som på et-touch spiller igjennom Adrian Thun som alene mot keeper kaldt setter inn dagens eneste mål. Andre omgang blir preget av mye rot, hvor Korsvoll ligger dypt og står greit i mot sluttspurten fra Raufoss-gutta. Muligens årets dårligste kamp fra Korsvoll sin side, men det er deilig å kunne ta med seg 3 poeng på ikke fullt så dårlige dager også.

Kaptein David Lundström og resten av Korsvoll kunne juble over å ha holdt buret rent for fjerde kampen på rad.

Korsvoll- Eidsvoll TF: Eidsvoll var av mange sett på som den store seriefavoritten før sesongen, men har så langt ikke klart å levere varene. Planen var klar: De skulle ikke få levere noen ting på Korsvoll i solsteiken heller. Selv om sola stod på, så det ikke ut som at dette preget kampen nevneverdig, første omgang gikk i et forrykende tempo hvor Korsvoll styrer det aller meste som skjer ut på banen og etter en halvtimes spill kunne det fort stått 1-0 til hjemmelaget når Daniel Moen Hansen løper seg fri, men ikke klarer å sette ballen i mål på en gedigen dobbeltmulighet. Etter at Korsvoll-gutta har vært i flytsonen i 6 kamper på rad, var det muligens uunngåelig at det skulle butte litt i mot. Omgangens eneste mål setter Korsvoll på slutten av omgangen, men da dessverre i eget mål. 0-1 til pause, uten at Eidsvoll hadde satt noe ordentlig trykk på oss. Andre omgang starter som første med Korsvoll trykk fra starten av. Men allerede etter 5 minutter ut i andre omgang, får vi et stygt brudd på midten som Eidsvoll utnytter til det fulle. En Eidsvoll-spiss som åpenbart har blitt satt i offside får pirket inn 2-0 og frustrasjonen og fokuset ble borte i hodet på Korsvoll-gutta. (I Korsvoll har vi for vane å ikke nevne dommeren, så dette er forhåpentligvis årets unntak når til og med Eidsvoll-spissen stopper opp og ser seg til siden før han tør å sette ballen i mål...). Etter dette blir fokuset hos Korsvoll-gutta naturlig nok helt borte og det tar ikke lang tid før Eidsvoll får satt dagens siste mål i kassa. 3-0 seier til Eidsvoll og årets første tap er et faktum. Allikevel var det svært få i Korsvoll-leiren som var misfornøyd med gjennomføringen av kampen, da dette var langt ifra den dårligste kampen vi har spilt i år.


Erlend Saur og resten av gutte måtte til slutt konstatere at årets første tap var et faktum, i en ellers god kamp.

Redalen- Korsvoll

Redalen er et av tre lag som fortsatt spiller kampene sine på naturgress i serien. Det var med andre ord klart for fotballkrig for kunstgress-vante Korsvoll-spillere, en oppgave gutta løste bra mot tabelljumboen. Anders Winther Kogstad fikk satt årets første mål for hans del i kasse på det som etter ryktene (da undertegnede ikke var med) skal ha vært et meget godt teknisk utført skudd. Andre omgang er det Andreas Storsveen Romøren som får sette to mål inn bak Redalen-keeperen, i en kamp der Korsvoll aldri ble veldig truet.

Andreas Storsveen Romøren ble dagens mann med to fulltreffere borte mot Redalen.


Korsvoll kan etter 8 kamper skilte med en solid score på 7-0-1 og 2.plass i avedlingen bak Stabæk 2 som er morgendagens motstander. Mer om den kampen finner du her: http://www.korsvollil.no/blog/post/110087/for-kamp...



Før kampen: Stabæk 2 (Merk dere kamptidspunktet!)

Postet av Korsvoll IL den 8. Jun 2017

I morgen kommer serieleder Stabæk 2 på besøk til Korsvoll. Mens Korsvoll står med solide 7-0-1 etter 8 kamper, så har Stabæk 2 fortsatt til gode å avgi poeng og står med 8-0-0. Stabæk 2 er et lag preget av mye unge spillere, og har mange med på aldersbestemte landslag.

Det er ikke mer enn et drøyt år siden at Korsvoll hadde A-laget til Stabæk i kne i 1.runde i cupen i 80 minutter, så det er med andre ord ingen grunn til å tro at Stabæk 2 skal få det noe lettere i morgendagenskamp.

Adrian Thun fikk æren av å sette inn målet når Korsvoll møtte A-laget til Stabæk i fjorårets cupkamp, han har ingen planer om å holde igjen når Stabæks nestbeste menn tar turen til Korsvoll på fredag.

For Korsvoll sin del er er stallen preget av et par mann ute med sykdom, mens andre fortsatt sliter med småskader. Allikevel så er gutta etter rapportene fast bestemt på at Stabæk 2 skal få jobbe hardt for å opprettholde sin perfekte sesong.

I og med at det nå er landslagssamlinger på de aldersbestemte lagene, ligger alt til rette for at Korsvoll skal ha en mulighet for å gi Stabæk 2 deres første tap og gjenerobre tabelltoppen, da Stabæk 2 ikke har mindre en 6(!) mann borte på U18-landslagssamling. Selv om 2.lag gjerne roterer en del på hvem som spiller, har Stabæk 2 vært et stabilt lag, som har stilt med mange av de samme spillerne i hver kamp. Hva de møter opp med i morgen kveld klokken 18.30 på Korsvoll er derfor høyst usikkert.

Korsvoll vet samtidig at de ikke kan gjøre annet enn å gi maks i morgen for å ha en mulighet til å kunne ta helga med 3 poeng i bagen.

Vi håper så mange av dere som mulig utsetter fredagstacoen med et par timer, for å få sett et ordentlig toppoppgjør på Korsvoll kunstgress i morgen, dette kan bli en meget god og temposterk kamp, og når både Korsvoll og Stabæk 2 som til sammen har spilt 16 kamper, hvor ingen av kampene har endt 0-0, drister vi oss til å garantere mål også i morgen.


Kampstart: Fredag 18.30, vi ses!