Ny sterk seier mot Strømmen 2

Postet av Trygve Olav Lillehagen By den 21. Jun 2016

Mandag kveld spilte A-laget vårens siste hjemmekamp, denne gangen var det Strømmen 2 som stod på motsatt banehalvdel. Før kampen skilte det kun 3 poeng mellom oss og Strømmen 2, så med seier kunne vi få et etterlengtet pusterom til lagene nedover på tabellen.

Daniel Moen Hansen (her fra kampen mot Skeid), fikk virkelig sagt "takk for sist" til gamle lagkamerater i Strømmen.

Kampen var faktisk den første i år som ble spilt i regnvær, men vårt trofaste publikum fikk heldigvis valuta for at de stilte opp. Første omgang var en jevnspilt affære, hvor Strømmen får eie mye ball. Selv om de temposterke Strømmen-spillerne skapte en del problemer for oss i 1.omgang, og spiller oss relativt dype til tider, står vi på imponerende vis i mot. Samtidig var det positivt å se at vi også til tider klarer å ha litt mer tålmodighet i eget spill, noe som gjør at vi også kommer til våre sjanser. Det var derfor ingen gjesp av en omgang selv om det sto 0-0 i målprotokollen til pause.

I pausen gjør vi ingen store endringer, men bestemmer oss å være litt mer aggresive i presset. Dette resulterte i at vi i starten av 2.omgang flere ganger vinner ballen høyt oppe i banen og virkelig får initiativet i kampen. Det tar derfor heller ikke mer enn 2 minutter før Daniel Moen Hansen blir felt i motstanders 16-meter boks, etter at vi har vunnet ballen høyt oppe i banen. I utgangspunktet var det Stig Markus Hovdal som hadde fått tilliten til å ta eventuelle straffespark, men storsinnet som han er ga han Daniel Moen Hansen æren får å dunke ballen i mål fra straffemerket. Etter dette fortsetter vi å ryste Strømmen, hvor vi flere ganger vinner ballen høyt i banen. Og en ser tydelig at kvaliteten på bevegelsene til Strømmen hadde falt fra 1.omgang, når de triller ballen. Noe som også gjorde det betraktelig lettere for oss å ligge godt i ramma, og satse noe mer på kontringer.

Etter 72 minutter får Strømmen en corner. Selv om vi får avverget det første innlegget lander ballen hos en Strømmen-spiller, som får banket ballen helt opp i vinkelen fra 7 meter. Heldigvis har vi et godstog på topp som heter Adrian Thun, og det tar ikke mer enn 2 minutter før han blir servert et glimrende innlegg på bakerste fra Daniel Moen Hansen som enkelt kan stanges i mål. 2-1.

Poengkongen Daniel Moen Hansen, tomålscorer Adrian Thun, og driblefanten Torbjørn Melhuus, kunne igjen ta med seg 3 poeng tilbake i garderoben.

2-1 scoringen gjør selvsagt at Strømmen måtte risikere noe mer i jakten på 1 poeng, og selv om vi blir spilt dype av og til, så klarer de ikke å trenge igjennom Korsvoll-muren. Et offensivt Strømmen-lag, gjør selvsagt at vi får mer rom å spille på i kontringsfasen, noe vi også klarer å utnytte. Etter god defensiv jobbing, får vi i det 86.minutt enda en kontring. Oppspillet ender i beina på Daniel Moen Hansen, som drar på seg tre Strømmen-spillere, før han på mesterlig vis finner en fremmadstormende Adrian Thun, som umarkert får en relativt enkel jobb alene mot keeper, og dermed kan fastsette sluttresultatet til 3-1.

Alt i alt, en meget sterk seier. Vi blir til tider spilt veldig dype men er ekstremt disiplinerte i den defensive jobbingen, som gjør at Strømmen ikke får skapt for mange sjanser. Samtidig viser vi at det ikke er tilfeldig at vi har scoret flest mål i avdelingen, når vi først får muligheten til å angripe. Dette gjør at vi igjen ligger innenfor topp 4, men det er fortsatt 180 minutter, med hard jobbing som gjenstår, før vi kan ta en velfortjent sommerferie.

Etter 12 runder spilt ligger vi nå på en 3.plass, men det er fortsatt meget jevnt i avdelingen.

Korsvolls 11'er: Marcus Kristiansen- Christian Helseth Sparre, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhuus, Truls Skrettingland, Trym Thorbjørnsen, Stig Markus Hovdal- Daniel Moen Hansen, Adrian Thun