Underholdende hjemme mot Rilindja

Postet av Trygve Olav Lillehagen By den 30. Mai 2016

Korsvoll kunne igjen juble for seier etter to kamper uten (her fra cupkampen mot Stabæk).

Lørdag spilte A-laget årets 8.seriekamp hjemme mot Rilindja. Etter tap i de to foregående kampene var det en revansjelysten gjeng som var klar til å reise kjerringa. Selv om det hele startet oppskriftsmessig for vår del med en tidlig 1-0 ledelse etter en noe heldig heading av Lasse Brandal, og 30 minutter der vi spiller til tider god fotball. Så var det de siste 60 minuttene av kampen som virkelig ga valuta for pengene for de oppmøtte på tribunen.

Meget mulig Lasse Brandal gjorde som her å lukket øynene på headingen som førte til 1-0, han virket ihvertfall overrasket selv over at ballen endte i nettet.

Det hele startet etter 34 minutter, hvor Rilindja mottar en meget tidlig julegave i form av et frispark til Korsvoll på midtbanen som blir spilt rett i beina på en Rilindja-spiller som kan utfordre oss 2 mot 1. 1-1.

Etter dette klarer vi ikke helt å finne tilbake roen, og det ser ut som vi blir meget stresset, men det ser ut som vi skal klare å holde unna til pause. Den gang ei, på overtid får Rilindja et noe billig frispark på 16-meterstreken vår. Som Alban Shipshani takker for ved å banke inn sitt andre mål for dagen i lengste hjørne.

I pausen er det lang ifra en slagen gjeng som satt i garderoben, men vi var enige om at vi måtte finne tilbake strukturen og roen i spillet vårt, å unngå at det ble Hawaii-fotball (om vi klarte å unngå det siste er undertegnede litt usikker på med tanke på sluttresultatet...). Uansett, så er det Christians Helseth Sparre som etter 50 minutter sørger for balanse i regnskapet etter en corner som til slutt ender i beina hans på 5-meteren.

Den gang ei

En skulle tro at vi da skulle fortsette å male på for snu det, men det tar ikke mer enn 4 minutter før Alban Shipshani banker inn 3-2 til Rilindja i en situasjon der vi egentlig er mer enn nok mann på rikitg side av ballen.

Dette skapte allikevel ikke noen form for panikk hos Korsvoll, da vi så rommene bak hos Rilindja ble større og større. Det tok derfor ikke mer enn 7 nye minutter før en lang ball ble stusset videre av Lasse Brandal, til Stig Markus Hovdal som banket ballen kontant i lengste hjørne. 3-3 og igjen nyvunnet tro på at vi skulle hale i land seieren.

Enda en gang, den gang ei

Denne gangen tar det ikke mer enn 3 minutter før Alban Shipshani banker inn sin fjerde scoring for dagen, etter et frispark som går tvers igjennom feltet uten og havner i lengste hjørne bak en utstpilt Marcus Kristiansen.

Igjen så viser Korsvoll karakter når Stian Divaris Saugnes får stå overraskende alene i felte på en dødball og kan utlikne til 4-4 kun minuttet etter. Selv om det nå stod 4-4 var det forstatt 25 minutter å spille, og mer enn nok tid for begge lagene og kunne raske med seg alle poengene. Heldigvis trenger ikke Korsvoll vente lenge før Lasse Brandal igjen våkner. Etter 70 minutter faller avgjørelsen når Lasse (hvis undertegnede husker riktig) neste kopierer dagens første mål, med en heading som går i en fin bue over Rilindja-keeperen, og tilbake i motsatt hjørne. 5-4 til Korsvoll.

De siste 15 minuttene av kampen presser Rilindja på mer og mer uten å klare og skape de virkelig store sjansene, og Korsvoll får mer og mer rom til å kontre på, selv om heller ikke vi klarer å score flere mål før dommeren blåser av for full tid.

Alt i alt en meget underholdene kamp for publikum, og isolert sett skal det bare mangle at vi vinner en kamp der vi klarer å score 5 mål. Med litt mer disiplin og is i magen, bør vi kunne avverge hvertfall 2 av målene til Rilindja. Vi tar allikevel med oss de 3 poengene og setter de på konto. Så får vi håpe at vi kan hente nye 3 poeng neste lørdag borte mot Grei.

Korsvolls lag: Marcus Kristiansen- Isak Hågensen, Adrian Thun, Lasse Alexandersen, Stian Divaris Saugnes- Torbjørn Melhuus, Truls Skrettingland, Christian Helseth Sparre, Stig Markus Hovdal- Daniel Moen Hansen, Lasse Brandal