2 kamper på 3 dager ga 6 poeng

Postet av Korsvoll IL - Fotball den 16. Jun 2016

De siste tre dagene har A-laget spilt to kamper, først mot Skeid 2 på mandag og mot Hasle/Løren på onsdag.

Fin start på uka

Kampen mot Skeid 2 viste seg å bli en fin affære for Korsvolls gutter. For Skeid 2 sin del var det tidligere Korsvoll-spiller Anders Kogstad som for anledningen bar kapteinsbindet, mens det for vår del var Truls Skrettingland som har sin fortid i Skeid som bar det stolte bindet. Det var med andre ord god tone mellom de to lagene før pipeblåseren satte i gang kampen.

Kampen starter litt rufsete for vår del, uten at vi på noen måte ble straffet for det. Det tok heller ikke lang tid før vi våknet ordentlig. Når godstoget Adrian Thun får 50 meter å løpe på i bakrom hver gang vi har ballen, så blir det farlig for alle lag i avdelingen. Første mål kom etter 15 minutter, når Christian Helseth Sparre, som for dagen var satt som høyreback fant Adrian Thun i bakrom på kanten. Den klassiske finta med å spille ballen på den ene siden og løpe på den andre, var like gammel som den var effektiv her. Så Adrian enkelt kunne finne en umarkert Lasse Brandal, som kunne banke inn dagens første Korsvoll-scoring i nærmeste hjørne.

Adrian Thun scorte to mål mot gamleklubben, her i duell med tidligere lagkamerat Anders Kogstad

Det tok heller ikke lang tid før mål nummer to kom. Etter en corner slått fra vår høyre side, som gikk gjennom feltet får Christian Sparre etter litt om og men, dratt seg ned til dødlinja og lagt ballen 45 grader ut igjen til en klinisk Lasse Alexandersen, som med sin rutine vet at fra den avstanden er det bare å sette bredsiden til. 2-0 til Korsvoll.

Lasse Alexandersen ble selvsagt hyllet for å ha scoret i nok en sesong.

Etter dette fortsetter kampbildet litt som før, Skeid triller ball, men står overraskende høyt med backfireren sin, som gir våre raske spisser muligheter gang på gang i bakrom. Litt mer presisjon i de avgjørende øyeblikkene så kunne det nok ha blitt flere mål i omgangen. Dessverre så blir det etterhvert litt for mange touch og litt for få bevegelser offensivt, noe som gjøre at vi i slutten av omgangen slipper Skeid noe mer med i kampen igjen.

I pausen blir vi enige om å gå "back to basic" og ri av Skeid-angrepene de første 10 min, eventuelt sette spikern i kista så fort som mulig. Daniel Moen Hansen syntes tydeligvis at alternativ 2 hørtes best ut. Og valgt derfor å sette ballen i mål fra ca 30 meter bak en feilplassert keeper, kun 1 minutt ut i 2.omgang. 3-0 til Korsvoll.

Dette gjorde at resten av kampen i bunn og grunn ble en transport-etappe. Skeid klarte aldri å mobilisere noe ordentlig trykk på oss, selv om de sto overraskende høyt med backfireren sin. Dette gjorde at vi etter 54 minutter kunne kontre inn 4-0, denne gangen var det Torbjørn Melhus som fikk æren av å sette ballen i nettet bak en utspilt keeper. Etter dette blir det foretatt mange bytter på begge lag, og det er positivt å se at de som kom inn gjør et godt stykke arbeid, selv om kampen i prinsippet var avgjort. Etter 71 minutter, drar innbytter Trym Thorbjørnsen seg ned på høyrekanten, og lobber ballen inn til en fremadstormende Joakim Edvardsen som skal sette ballen i mål. Adrian Thun hadde tydeligvis på et mål til mot gamleklubben sin, og satt derfor brystkassa si frem så den kunne touche han før den gikk inn i nettet.

På tampen av kampen ble det spilt 10 v 10 da Skeid fikk et rødt kort, mens Christian Sparre for oss måtte ut med en smell i foten. Ikke at det er noen unnskyldning for at vi slipper inn et mål, slik at Skeid også kom på lystavla.

5-1 ble derfor sluttresultatet i en relativt god kamp av våres gutter.

Korsvolls 11'er:

Marcus Kristiansen- Christian Helseth Sparre, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhuus, Daniel Moen Hansen, Truls Skrettingland, Stig Markus Hovdal- Lasse Brandal, Adrian Thun

Innbyttere:

Preben Haugland Johnsen <> Lasse Alexandersen

Joakim Edvardsen <> Lasse Brandal

Trym Thorbjørnsen <> Daniel Moen Hansen

Magnus Roterud <> Stig Markus Hovdal

Jørgen "Zucca" Ankerstad <> Truls Skrettingland

Korsvoll Fotball Senior ønsker å takke fotballprofessoren Gisle Botillen for støtten og for de nye fantastiske draktene som A-laget har fått. Vi ydmykt takknemlige for slike fine gaver!

Onsdagskvelden var det klar for ny kamp

Onsdagskvelden var det klart for ny kamp, denne gangen på Hasle/Lørens provisoriske hjemmebane på Årvoll. På forhånd visste vi at Hasle/Løren hadde fått to dager mer hvile enn det våre gutter hadde fått, samtidig visste vi at noe intern uro preget spillergruppa. Vi ante med andre ord ikke hva vi kom til å møte.

Kampen starter ok for vår egen del. Vi ser fort at hvis vi klarer å opprettholde et høyt balltempo så ville vi kunne få nok av muligheter til å dra seieren i land. For nervenes del var det deilig for oss på sidelinjen at det ikke tok mer en 7 minutter før Adrian Thun kontant banket inn kveldens første mål, etter en corner som Gaute Skogtun på bakerste headet fint inn i feltet igjen.

Korsvoll er nå det mestscorende laget i serien, og Lasse Brandal er Korsvolls toppscorer i serien med 6 nettkjenninger.

Etter 1-0 scoringen fortsetter vi å trille ball, mens Hasle/Løren forsøker å straffe oss på kontringer. Selv om det sjelden ble veldig farlig. Vi fortsetter å tre oss igjennom i mellomrommet til Hasle/Løren og både Truls Skrettingland, Torbjørn Melhuus og flere med har muligheten til å putte på 2-0. Allikevel må vi vente til det 39.minutt før vi får nok en scoring. Denne gangen etter et kjapt innkast som blir rullet opp på glimrende håndball-vis til en fremadstormende Daniel Moen Hansen som banker balle tilbake i lengste hjørne.

Men Korsvoll var ikke ferdig

Kun 2 minutter etter ruller vi igjen fint opp på høyresiden og vrir kjapt over motsatt i mellomrommet , til Torbjørn Melhuus som får en relativt enkel jobb med å sette ballen i mål alene med keeper. Selv om vi hadde en del smårusk før i omgangen, så det denne gangen ut som maskineriet var blankpolert. Uten tvil kveldens beste angrep...

I pausen var det en humørfylt gjeng som ble enige om å ikke slippe oss nedpå før Hasle/Løren var helt nedsablet. Tidligere i sesongen har vi hatt en tendens til å slippe oss ned mange hakk med en gang vi har ledet med mer enn 1 mål. Denne gangen responderte gutta godt. Det tok ikke mer enn 6 minutter av 2.omgang hvor en våken Lasse Alexandersen tar et hurtig frispark til en umarkert Torbjørn Melhuus, mens Hasle/Løren fortsatt ikke har blitt enige med dommeren. Torbjørn blir dermed to-målscorer når han igjen setter ballen kaldt i nettet alene med keeper. 4-0.

Resten av kampen blir en formalitet hvor vi har relativt god kontroll, helt til vi slipper oss litt ned de siste 10 minuttene. Da slipper vi Hasle/Løren litt for enkelt til noen gode muligheter, uten at de klarer å sette ballen bak Marcus Kristiansen i Korsvoll-buret.

Korsvolls 11'er: Marcus Kristiansen- Christian Helseth Sparre, Stian Divaris Saugnes, Lasse Alexandersen, Gaute Skogtun- Torbjørn Melhuus, Truls Skrettingland, Trym Thorbjørnsen, Daniel Moen Hansen- Adrian Thun, Lasse Brandal

Bytter:

Magnus Roterud <> Lasse Alexandersen

Stig Markus Hovdal <> Trym Thorbjørnsen

Joakim Edvardsen <> Daniel Moen Hansen

Jørgen Ankerstad <> Lasse Brandal

Preben Haugland Johnsen <> Christian Sparre

Alt i alt må vi være svært godt fornøyd med de to siste kampene. Vi scorer hele 9 mål og slipper inn kun 1. Så jevn som serien er nå (det skiller kun 4 poeng fra 2.-8.plass), er vi selvsagt mest fornøyd med at vi har klart full pott, og vi ligger nå på den livsviktige 4.plassen i serien.

Neste kamp for A-laget er da mandag 18.30 hjemme mot Strømmen 2. Dette er da den siste hjemmekampen før ferien (to siste før ferien er bortekamper), så vi håper publikum møter opp som vanlig og støtter gutta i blått.