A-laget kan nyte ferie med god samvittighet etter seier hjemme mot Gjøvik/Lyn

Postet av Korsvoll IL den 17. Jul 2017

På søndag klokken 18.00 ble vårsesongens siste runde spilt hjemme på Korsvoll. På motsatt banehalvdel stod Gjøvik/Lyn som i årets første kamp ble nedsablet 4-1. Fra den gangen har Gjøvik/Lyn gjort flere utskiftninger både på spillersiden og ikke minst på trenersiden. Dette har også gjort at de har endret spillestil noe, til en litt mer direkte og fremover rettet fotball. Dette var noe vi selvsagt var klar over fra før av, samtidig som en nykomponert midtbanefirer fikk muligheten hos oss, da Brage Rødal og Trym Thorbjørnsen som hadde startet samtlige seriekamper sentralt på midtbanen, begge hadde tjuvstartet ferien. Erstatterne Truls Skrettingland og Torbjørn Melhuus løste allikevel denne jobben på en utmerket måte.

Adrian Thun og resten av gutta i blått tar dermed en velfortjent ferie.

En av de store styrkene til årets versjon av Korsvoll, er at vi har hatt mulighet til å kunne stille med tilnærmet samme lag i hver kamp, noe som skaper kontinuitet, godt samspill og trygghet på banen. Dette samspillet haltet nok noe mer i denne kampen, men det var det nok flere grunner til. 1.omgang var det ikke mye å skrive hjem om, annet enn et par halvsjanser til hvert av lagene. Det som var verdt å legge seg merke i var hvor uvanlig høyt backfireren til Gjøvik/Lyn stod. På grunn av manglende presisjon, var ikke dette noe vi klarte å utnytte til det fulle i 1.omgang. Planen var derfor klar til 2.omgang, bedre presisjonen, og straffe Gjøvik/Lyn for å gi to av de mestscorende spissene i Norsk Tipping-ligaen avd. 2 så mye med rom og boltre seg i.

2. omgang kommer egentlig ikke ordentlig i gang før i det 57.minutt. Gjøvik/Lyn får en corner, og etter kommunikasjonssvikt i Korsvollforsvaret ender det med at ballen fra cornermerket blir skrudd rett inn i mål. 0-1, men allikevel lite stress i Korsvoll-leiren. Dette var heller vekkeren Korsvoll trengte for å komme i gang.

Det tar derfor ikke mer enn 10 minutter til før Truls Skrettingland skaper et glimrende brudd på et fremadstormende Gjøvik/Lyn-lag, og finner Adrian Thun i det nevnte bakrommet. Adrian Thun takket og bukket Truls for dette med å sette ballen iskaldt ned i hjørnet alene mot keeper. 1-1, og fortsatt nok av tid til begge lagene til å avgjøre kampen til sin fordel.

Etter dette åpner kampen seg litt mer opp, med gode muligheter til begge lag. I det 78.minutt for Korsvoll en corner, som i første omgang blir klarert bort. Nedfallsfrukten var det Daniel Moen Hansen som plukket opp. Etter at vi på corneren hadde flyttet opp hele laget, venter derfor alle at Daniel skal pumpe ballen inn i boksen igjen. Daniel gjør heller et horribelt og uventet valg, og skyter. Heldigvis for oss hadde heller ikke Gjøvik/Lyn-keeperen ventet dette, noe som ender i at ballen går i en perfekt bue over keeperen og inn i mål. 2-1.

De siste 10 minuttene blir som vanlig i en slik kamp noe stressende, da Gjøvik/Lyn presser på for utlikning. Dessverre for Gjøvik/Lyn, og heldigvis for Korsvoll, ender sluttspurten ut i ingenting og Korsvoll kan dermed notere seg for nok en seier og en solid 3.plass i serien over ferien. Igjen viser vi styrke ved å ta hjem alle 3 poengene på en dag hvor spillet ikke flyter optimalt.

Neste kamp for Korsvoll er 5.august borte mot Lillehammer.

Vi takker hele spillergruppa og alle tilskuere for innsatsen de har lagt ned i vårsesongen, så skal vi gjøre det vi kan for å gjenskape prestasjonene ut på banen utover høsten, så får vi telle opp til slutt.