Knallsterk seier mot serielederen

Postet av Fotball A-laget den 25. Mai 2015

Lørdag slo Korsvoll den inntil da ubeseirede serielederen Valdres 3-1 på Korsvollbanen etter en meget godt gjennomført kamp.

Foto: Terje PedersenEtter 1-0 over Ready forrige lørdag, ble det bare 1-1 borte mot Oslo City, et lag Korsvoll tradisjonelt får problemer mot, i midtuken. Lørdag kom Valdres til Korsvollbanen. Valdres rykket ned fra 2. divisjon i fjor, men kom til Oslo med en imponerende sesonginnledning bak seg - seks seiere og én uavgjort på de syv første kampene.

A-laget kom best i gang, og allerede etter tre minutter var Stig Markus Hovdal nær ved å styre et innlegg fra Adrian Thun i mål. En ny ball opp langs høyre mot Thun resulterte i en ny stor sjanse like etter, men det ble ikke mål denne gangen heller.

Valdres hadde ballen mest i første halvdel av førsteomgang, men de var sjelden inne på Korsvolls halvdel. Korsvoll hadde derimot flere fine angrep og enkelte skuddforsøk, og 1-0 kom da også i det 18. minutt. Villiam Strømme slo en corner inn fra venstre, og den skrudde så mye at Valdres' keeper ikke evnet å gjøre annet enn å bokse ballen i eget mål.

Gaute Skogtun mot Valdres. Legg merke til de nye fine (og forsinkede) jubileumsdraktene. Foto: Terje PedersenDet ble jevnere inn mot pause, og Valdres fikk til slutt utligningen sin gjennom den svenske storscoreren Dan Mönell, som satte inn sitt tolvte for sesongen ett minutt før pause.

Andreomgang ble veldig spennende for de omtrent 70 tilskuerne som nøt vårsolen og fotballen på Korsvollbanen. Truls Skrettingland imponerte på midten, mens forsvarsrekken Kogstad-Lundström-Alexandersen-Skogtun gjorde at keeper Thomas Sandsør sjelden måtte i aksjon.

Seks minutter før full tid kjempet Adrian Thun seg inn i feltet, og med venstrefoten banket han ballen opp i venstre kryss til 2-1. Et flott angrep og en flott scoring!

Valdres forsøkte å sette inn en sluttspurt, men i stedet kunne Korsvoll kontre minuttet før slutt, og Stig Markus Hovdal fikk æren av å trille inn dagens tredje.

Magnus Roterud mot Valdres. Foto: Terje Pedersen

Korsvol ble dermed første lag til å slå Valdres i årets sesong, noe som var fortjent ut fra hvordan kampen utviklet seg, og den imponerende seieren gjør at A-laget nå ligger på en foreløpig 2. plass med 17 poeng, to poeng bak lørdagens motstander. Frigg kan gå forbi Korsvoll om de slår Jevnaker i kveld.

Neste seriekamp er borte mot Jevnaker lørdag om en uke. Avspark på Jevnaker stadion er kl.16.00.
Neste hjemmekamp er mandag 8. juni kl.18.30. Motstander er Skårer.

Korsvoll - Valdres 3-1 (1-1)