Knallsterk seier borte på Tørteberg, og tabelltopp for Korsvoll

Postet av Korsvoll IL den 29. Apr 2017

Lørdag var det klart for et provisorisk toppoppgjør i Norsk Tipping-ligaen avd. 2, hvor Frigg tok i mot Korsvoll-gutta til duell. I løpet av 4 tidligere oppgjør hadde Korsvoll fortsatt til gode å vinne over motstanderen på motsatt banehalvdel.

Før kampen var planen å sjokke Frigg ved å stå høyt i håp om å kunne skaffe seg en tidlig ledelse. Selv om vi fikk satt et visst trykk på dem, kom ikke målet og Korsvoll la seg igjen godt å dypt inn på sin egen banehalvdel for å heller satse på kontringer. Et ballsikkert Frigg-lag tok dermed mer og mer over, men slet samtidig med å komme til noen farlige sjanser mot et hardtarbeidende og kompakt Korsvoll-lag. Kampen begynte dermed å få det kampbildet mange hadde sett for seg på forhånd. Frigg triller ball, mens Korsvoll forsvarer seg.

Etter at Frigg har stanget en halv times tid, får Korsvoll et gunstig brudd og Trym Thorbjørnsen forserer fremover i banen, finner Torbjørn Melhuus på 11-meteteren som banker inn 1-0 til gjestene. Resten av omgangen fortsetter i samme spor frem til pause. Frigg ledet dermed sjansestatistikken til pause, men målprotokollen var det vi som hadde overtaket i.

Torbjørn Melhuus noterte seg for sitt første mål for sesongen.

Andre omgangen fortsetter som første omgang avsluttet med et balltrillende Frigg-lag som slet med å komme igjennom Korsvoll-forsvaret. Det er også positivt å se at gutta klarer å holde hodet kaldt, selv under sterkt press, fra motstanderen. Selv om Frigg skaper noen halvsjanser på dødballer, sitter man allikevel relativt komfortabelt på benken uten at nervene tar overhånd. Det er også meget mulig at cupkampen Frigg spilte 3 dager i forveien satt igjen i beina hos mange av gutta, for selv om Frigg fikk banket en ball i stolpen, så er det i det 84. minutt avdelingens midlertidige toppscorer Adrian Thun som får æren av å tappe inn dagens andre scoring som ble servert fra høyrekanten av Daniel Moen Hansen. 2-0 til Korsvoll noe som også blir sluttresultatet.

En meget sterk borteseier mot et godt spillende Frigg lag tar vi med oss hjem igjen til Korsvoll, og noterer samtidig at uttellingsprosenten vår i dag er tilnærmet lik 100%.

'

Marcus Kristiansen noterte seg for årets første clean-sheet i serien. Da blir det alltid poeng...

Det betyr at Korsvoll står med full pott etter 3 kamper av årets sesong, og ligger dermed foreløpig på en 1.plass i Norsk Tipping-ligaen avd 2. Vi takker for støtte fra de oppmøtte og håper å se dem igjen neste lørdag.

Neste kamp for Korsvoll er hjemme mot Flisa lørdag 6.mai klokken 16.00. Korsvoll spiller for tiden meget solid og forhåpentligvis kjenner også publikum sin besøkelsestid neste lørdag. Korsvoll har scoret i alle sine 5 tellende(inkludert cupen) kamper, så undertegnede drister seg til å garantere mål neste lørdag også.

Dagens 11'er:

Marcus Kristiansen - Anders Kogstad, David Lundström, Gaute Skogtun, Erlend Saur - Jørgen Ankerstad, Trym Thorbjørnsen, Brage Rødal, Torbjørn Melhuus- Andreas Romøren, Adrian Thun

Bytter:

Christian Sparre for Andreas Romøren (66)

Daniel Moen Hansen for Jørgen Ankerstad (71)

Stig Markus Hovdal for Torbjørn Melhuus (75)

Magnus Roterud for Adrian Thun (87)




Klart for toppoppgjør i Norsk Tipping-ligaen på Tørteberg

Postet av Korsvoll IL den 27. Apr 2017

Serien er allerede godt i gang for de fleste lag i klubben, dette gjelder da også for klubbens A-lag. De har startet sesongen på best mulig måte med 6 poeng på 2 kamper, og en målforskjell på 8-2 (4-1 borte mot Gjøvik-Lyn og 4-1 hjemme mot Lillehammer). Lørdagens motstander, og en gammel kjenning, nemlig Frigg, har startet på enda bedre med 3-1 seier borte mot Lillehammer, og 5-0 seier hjemme mot Flisa i forrige runde.

Selv om det kun er spilt to kamper av årets sesong, drister vi oss til å kalle lørdagens kamp for et toppoppgjør når Frigg på 1.plass i Norsk Tipping-ligaen avd 2. tar imot Korsvoll som ligger på 2.plass.

I Korsvoll-leiren rapporteres det om tre spillere som er utilgjengelig til lørdagens kamp:

William Lloyd (på vei tilbake i trening etter langt skadeavbrekk), Magnus Saga (fortsattt skadet), Truls Skrettingland (småsyk/pjusk). Ellers er resten av troppen friske og raske, så blir det spennende og se hvordan Petter Solland velger å mønstre lørdagens mannskap.

Godstoget Adrian Thun står foreløpig med 3 mål på 2 kamper i serien, og har lovt å spe på med mer kull til lørdag.


Lagene har møtt hverandre 4 ganger de siste 3 årene, hvor 3 kamper har endt uavgjort og Frigg har seiret 1 gang. Det er ingenting som tilsier at lørdagens oppgjør ikke skal bli like jevnt og spennende som de 4 foregående oppgjørene. Frigg som spilte i 2.divisjon i fjor, bør i utgangspunktet være favoritter, men samtidig har Korsvoll vist et makspotensial som på gode dager skal være vanskelig for alle lagene i serien å bryne seg på. I tillegg måtte Frigg ut i cupkamp borte mot Kjelsås onsdag (tap 4-0), noe som også kan bli en avgjørende faktor. Ifølge rapportene kan Frigg stille tilnærmet fullt lag på lørdag.

Vi ser derfor frem til en god kamp, med to lag som kjenner hverandre godt lørdag klokken 14.00 på Tørteberg.

Fakta om Frigg:

Stiftet 1904

Trenes av: Magnus Aadland

Toppscorer: David Eie (4 mål)

Foreløpig plassering i Norsk Tipping-ligaen avd 2: 1.plass